fugo79 28.05.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Czym mozna przykryc otwory wentylacyjne komina na zewnatrz. chcialbym te otwory czyms zasłonic aby ptaki nie robiły gniazd. czy macie oze jakies propozycje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.05.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 My zamocowaliśmy zwykłe plastikowe kratki pokojowe. Jest git a to już 5 lat minęło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.05.2006 11:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 U mnie też. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 28.05.2006 12:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tez mysle o kratkach tylko zastanawia mnie montarz cy na klej czy jakies wkrety tylko czy klinkier sie nie uszkodzi. Ps. anpi czy odebrałes mojego e-meil. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
angi 28.05.2006 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Też miałam ten mały problemik, jest plastik, wygląd ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.05.2006 12:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tez mysle o kratkach tylko zastanawia mnie montarz cy na klej czy jakies wkrety tylko czy klinkier sie nie uszkodzi. Ps. anpi czy odebrałes mojego e-meil. Nie wiem, jak to fachury to przymocowały, bo mam lęk wysokości , jak kratki odpadną to będę ich ścigał. Na maila już odpisałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.05.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 zastanawia mnie montarz cy na klej czy jakies wkrety. U nas kołki i wkręty. Tak woleliśmy, chociaż kominiarze mówili, że jeśli kratki przykleimy to sprawdzą drożność światłem a nie kulą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 28.05.2006 12:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tak woleliśmy, chociaż kominiarze mówili, że jeśli kratki przykleimy to sprawdzą drożność światłem a nie kulą. Jak oni to robią? I jak jest lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ania1719508426 28.05.2006 13:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Świecą latarkami. Nie wiem jak jest lepiej ale wiem że co kula to kula Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bezele 28.05.2006 14:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Tez mysle o kratkach tylko zastanawia mnie montarz cy na klej czy jakies wkrety tylko czy klinkier sie nie uszkodzi. Ps. anpi czy odebrałes mojego e-meil. u mnie mocowali na klej do luster mozna tez na silikon trzyma dobrze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wosto 28.05.2006 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Również mam plastikowe kratki, z tym że mocowane są na kołki. Nawet jeśli trzeba będzie zajrzeć do kanału wentylacyjnego zdejmę tylko osłonę, plastikowy stelaż mocowany na kołki pozostanie. Widziałem wiele wypadniętych kratek mocowanych na wcisk lub inne kleje, dlatego uważam że kołki są najlepszym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.05.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Świecą latarkami. Nie wiem jak jest lepiej ale wiem że co kula to kula Jeden z wielu "numerow" polega na wmurowaniu rozcietego na X czarnego kapelusza , kula go nie wykrywa ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 28.05.2006 15:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 o co chodzi z tym wymurowaniem na X Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpam 28.05.2006 16:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Kiedyś widziałem gdzieś na jakims forum takie zdjęcie - w wylot z komina wsunięty był zwinięty drut (może i z nierdzewki?), drut był elstyczny i po rozprężeniu trzymał się sam bez mocowania w kominie. Było to alternatywne rozwiazanie ochrony komina przed ptakami, i o wiele bardziej estetyczne niż kratka wentylacyjna bo niewidzoczne z zewnątrz.Ja chyba tak zabezpieczę sobie komin, co wy o tym sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.05.2006 16:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Wmurowanie kapelusza a nie wymurowanie na X. Czarny kapelusz wmurowany w np. polowie komina rozcina sie w ksztalcie litery X , po to zeby przepuszczal kule , a po jej przejsciu faktycznie przewod kominowy jest ciagle zatkany , tylko nikt nie wie dlaczego . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 28.05.2006 16:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jesli taki kapelusz zostanie wmurowant to jak to sie ma do wentylacji przeciez wtedy zamykamy dotep powietrza czy moze sie myle. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kpam 28.05.2006 16:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Jeśli ktoś byłby zainteresowany takimi zabezpieczeniami komina przed ptakami o jakich pisałem wyżej to słyżę linkiem http://www.sprawna-wentylacja.com.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pismag 28.05.2006 16:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jesli taki kapelusz zostanie wmurowant to jak to sie ma do wentylacji przeciez wtedy zamykamy dotep powietrza czy moze sie myle. To taki super kawał budowlańców, chcących się odegrać na inwestorze np. za mała zapłatę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 28.05.2006 17:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 jesli taki kapelusz zostanie wmurowant to jak to sie ma do wentylacji przeciez wtedy zamykamy dotep powietrza czy moze sie myle. To taki super kawał budowlańców, chcących się odegrać na inwestorze np. za mała zapłatę. ... nie zawsze chodzi o kase i bardziej chodzi o kanal dymny , zreszta sa tez inne sposoby ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 28.05.2006 19:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2006 Jesli chodzi o kawał to nie był bym zadowolony.Obejzałem obie te sprezyny j jest to super sprawa napewno sobie takie sprawie i i je zaraz zamawiam. w kazdej chwili mozna je wyjac i nie ma problemu jak by kominiaz pzyszedł i doczepił sie do kratek. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts