ewadora 15.04.2009 15:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Witam. A czy do zabezpieczenia wylotów kanałów wentylacyjnych można zastosowac siatkę jak do elewacji? Mam taki pomysł: kominy obrobione naokoło siatką , klejem i tynkiem mozaikowym, siatki nie wycinam. Mam zabezpieczenie przed ptakami ,ale równiez przed owadami - w moim starym domu ciągle mamy kłopot z szerszeniami . Czy ktoś tak robił? Czy ciąg powietrza nie zmniejszy się za bardzo ? Wiem ,że jest to rozwiązanie "nie zdejmowalne" - ale mam kominy schiedla a do tego nie za bardzo kratki pasuja. Jedynie 11 cm na 14 cm. W okolicy w żadnym sklepie tego nie znalazłam. proszeo szybkie komentarze bo jutro tynkowanie kominów - plizzzzzz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 15.04.2009 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Naprawde nikt nic nie pomoze? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mattdl 15.04.2009 21:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2009 Moim zdaniem z czasem pod wplywem czynnikow zewnetrznych siatka z włókna szklanego może popękać. Jeśli już to oprócz tego coś bym na tą siatkę zamontował Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 16.04.2009 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2009 No cóż- pożywiom , uwidim. Obecnie siatka juz na kominach - nie było wyjścia , trzeba było podjąć jakąś decyzję. Mam nadzieje ,że wytrzyma jak najdłużej. Jesli ktoś ma podobnie i "podzieli " się wrażeniam z dłuższego użytkowania będe wdzięczna. Nie bardzo wiem co by można jeszcze na to zamontować.Najgorzej,ze kominy są wysokie. Jak będzie dachówka to naprawa będzie bardzo trudna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 19.04.2009 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 w miejscu gdzie wychodzi siatka z kleju nie bedzie dostawala sie wilgoc ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ewadora 19.04.2009 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2009 Pozostaje mi mieć nadzieję ,że nie . Kominy już obrobione .Odwrotu nie ma. Siatka wygląda na bardzo mocną. Gdy próbowaliśmy spalic jej resztki - nie spłonęła pomimo bardzo wysokiej temperatury i długiego okresu palenia . Myślę ,że wilgoci chłonąc też nie będzie -ona jest chyba z włókna szklanego -i pewnie dlatego nie spłonęła - ja myślałam , że plastikowa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts