Gość 06.03.2003 09:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jakie instalacje podziemne mogą wpłynąć na obniżenie wartosci i jak znacząco? Czy poprowadzenie kabla podziemnego i ustanowiona służebność na rzecz ZE (naprawy) obniża wartosć czy może jest to bez znaczenia? Inne czynniki? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 06.03.2003 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Ale ło co chodzi, Urząd Skarbowy Cię ściga , czy masz inny powód... Jest mnóstwo powodów, ale nie wiem o których pisać... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jeszcze mnie nic nie ściga. Ale jestem ciekawa czy przyłączenia różne wpływają na obniżenie wartości.Które i jak? Bardziej chodzi mi o instalacje niż inne rzeczy-bo tu faktycznie zakres jest nieograniczony. Czy taki kabelek podziemny ma wpływ czy nie? Sam bez magistrali wodociągowej,którą ma np. mój dalszy sąsiad-bo panom się parę metrów omskło i zamiast w drodze jest u niego. Cały poligon pod "podłogą" ma. Pomijam kwestię bezpieczeństwa takiej magistrali,ale bardziej myślę o wpływ na wartość.Przesuwać takie rzeczy potem może być trudno i niemożkiwe. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 06.03.2003 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Moim zdaniem każda instalacja, któr doprowadza jakieś media do domu na danej działce, podwyższa wartość działki, natomiast wszystkie obce instalacje obniżają jej wartośc...choćby dlatego, ze w przyszłosci moze być konieczność rozkopania działki (czyli zniszczenia trawnika i ogrodzenia), być może nie będzie można korzystać z działki tak, jakby się chciało (np. nie można posadzic określonych drzew zbyt blisko instalacji, albo wykopać oczka wodnego ), albo trzeba będzie prowadzić instalacje do własnego domu jakaś okrężną drogą, albo w jakiś szczególny sposób (np. w otulinach) żeby zachować wymagane odległości między instalacjami... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 11:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Jeśli chodzi o kabel elektryczny,to wszelkie szkody pokrywa ZE. Takie kable są raczej od niedawna,ciekawe jaka praktyka się wytworzyła? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alanta 06.03.2003 11:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 moralne też ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 06.03.2003 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Marca 2003 Moralnych to nie. Ale godząc się na poprowadzenie kabla zwalniam się niejako z roszczenia o naprawienie moralnych szkód. To jest układ.Naprawienie szkód obejmuje całą dewastację,także nie powinno to być problemem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts