kocki 29.05.2006 10:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czy jest ktoś w stanie podać jaka jest najmniejsza możliwa szerokość drogi o oznaczeniu KDX (ciąg pieszo jezdny) oraz z jakich aktów prawnych to wynika? Chodzi o teren zabudowany. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawel78 29.05.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Nie wiem co to KDX ale ciąg pieszo jezdny zgodnie z warunkami technicznymi powinna mieć nie mniej niż 5m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kocki 29.05.2006 11:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Nie wiem co to KDX ale ciąg pieszo jezdny zgodnie z warunkami technicznymi powinna mieć nie mniej niż 5m. No, z tego co widziałem, wszędzie tak oznacza się ciągi pieszo-jezdne. Możesz zdradzić gdzie jest podstawa prawna do tych 5m? W ustawie o drogach publicznych nie udało mi się znaleźć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.05.2006 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 5 m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacek_w 30.05.2006 19:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Szerokość drogi dojazdowej na terenie zabudowanym nie może być mniejsza niż 10 m, które regulują linie rozgraniczające pas drogowy. Pas jezdni dwukierunkowej nie może być mniejszy niż 5 m.Testowałem to w NSA. Gmina może ten pas drogowy powiększyć w miejscowym planie zagospodarowania, co z reguły czyni i przyjmuje od 12m - 15m. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 30.05.2006 20:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Nie mówimy o drodze, ale o ciągu pieszo-jezdnym, a szerokość określona w postach powyżej (w tym moim) jest prawidłowa. To co podajesz, to rzeczywiście szerokości dróg nowo tworzonych, ale mających w MPZP status dróg publicznych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts