Darek K. 29.05.2006 10:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Pisałem o tym w dziale prawo i pieniądze ale nikt się nie odezwał. Sytuacja wygląda tak:W 2003 roku miałem odbiór domu. Do odbioru budynku zarządano odemnie wykonania zjazdu. Ale okazało się, że mimo wcześniej wydanych warunków z Zarządu Dróg Powiatowych nie mam projektu na zjazd. I co gorsza warunki straciły ważność. Dostałem pozwolenie od Zarządu Dróg Powiatowych na komunikację na działce istniejącym zjazdem, który sam się zrobił w czasie budowy - czyli ujeżdżonym polem. Zjazd jest tam gdzie powinien, zgodnie z warunkami wydanymi wcześniej przez Zarząd dróg. Wydając zezwolenie Zarząd dróg napisał w nim, że "w wypadku przebudowy lub modernizacji w/w zjazdu, należy uzyskać warunki techniczne w tut. zarządzie" No właśnie i tu mam pytanie: gdybym chciał budować zjazd to podobno muszę mieć wszystko tak jak na pozwolenie na budowę - czyli ok. 1500 zł na formalności, nie licząc czasu i problemów. Ale w zezwoleniu z Zarządu Dróg jest napisane "w wypadku przebudowy lub modernizacji" czy to jest coś innego niż budowa ? Jeśli tak to może nie musiałbym robić projektu, kupować mapki itd. Pomożecie ? Darek Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/54833-problem-ze-zjazdem/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oskar0259 29.05.2006 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Spróbuj wyjaśnić w zarządzie dróg, "co poeta miał na myśli". Czy warunki techniczne będą tylko wskazówką dla Ciebie, jak zmodernizować istniejący zjazd, czy też ma to być jeden z etapów wstępnych do uzyskania pozwolenia na zjazd, budowę itp. Raczej będzie to drugie, ale może uda się zjazd tylko "zmodernizować"? Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/54833-problem-ze-zjazdem/#findComment-1198416 Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts