RyMario 29.05.2006 14:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 WitamPotrzbuje zmierzyć wilgotnośc podłoża przed kładzeniem parkietu. Czy nie wiecie gdzie mozna taki sprzet wypozyczyc? pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RyMario 29.05.2006 14:05 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam Potrzbuje zmierzyć wilgotnośc podłoża przed kładzeniem parkietu. Czy nie wiecie gdzie mozna taki sprzet wypozyczyc? pozdr Zapomnialem dopisac, ze interesuje mnie W-wa i okolice ze wskazaniem na Radzymin. pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 29.05.2006 17:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wypożyczyć to tego nie wypożyczysz - możesz zlecić usługę. Koszt mierzenia wilgotności wylewki to 50-150 zł (zależy od wielu rzeczy np. sposobu pomiaru, ilości punktów pomiarowych, itp.). A kto wykonuje takie pomiary: wiele firm parkieciarskich lub robiących wylewki samopoziomujące (podzwoń po nich i zapytaj się). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zygmor 29.05.2006 19:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 RyMario, ostatnio w którymś Muratorze czytałem, że wystartczy kawałek folii przykleić skoczem do podłogi na dobę i koniec, jeżeli pod folią skropli się woda to źle trzeba jeszcze suszyć... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
boorg 29.05.2006 19:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 RyMario, ostatnio w którymś Muratorze czytałem, że wystartczy kawałek folii przykleić skoczem do podłogi na dobę i koniec, jeżeli pod folią skropli się woda to źle trzeba jeszcze suszyć... Stary sposób - zbyt niedokładny. Wilgotność zalecana pod parkiety do 2,5%. W wypadku proponowanego sposobu, wilgotność wylewki może wynosić ponad 3% a kropelek pod folią nie będzie. I co wtedy??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts