olekstar 29.05.2006 14:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam!Bedę robił niedługo taras i schody wejściowe do domku chcę je wykonać z tego samego materiału poniweaż sąsadują z sobą i tak poprostu będzie ładniej. Zastanawiam się który materiał wybrać czy lepszy będzie polbruk, czy też bruk klinkierowy? Ja widzę następujące zalety polbruku:- cena- chropowatość więc i lepszą przyczepność butów do niego w zimie- zdecydowana większość majstrów potrafi dobrze położyć polbruk gdyż jest bardzoej popularny. Ja widzę następujące wady polbruku:- blade kolory i trudność doboru barwy podonej do koloru dachówki i słupków ceglanych.- duża chropowatość więc i większa nasiąkliwość- mniejsza trwałość Może ktoś pomóc w wyborze? Cytuj Odnośnik do komentarza https://forum.murator.pl/topic/54853-bruk-klinkierowy-vs-polbruk/ Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts