lolka 29.05.2006 15:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Jutro ADM startuje z wymianą rur i mama musi zacząć remont łazienki - proszę, pomóżcie. Łazienka jest malutka: 180x155 cm, oto jak wygląda teraz: http://img54.imageshack.us/img54/7748/lazienkamamy9ef.jpg Kafelki będą takie: http://www.ceramikakonskie.pl/files/images/cykada/fot_0a.jpg Ścienne - BIAŁA MAT. 20 X 25 Gat.I Podłoga - Asortyment-CYKADA, 25x25 (na podłogę bordo, na ścianę białe, bez kombinowania i bez dekorów, bo nic mądrego nie wymyśliłam). Do tego wymyśliłam szaroniebieskie fugi w kolorze nieba przed burzą - dodatki - metal i błękitne szkło. Problem mamy z aranżacją powierzchni. -wanna zostaje jak jest, nad nią będzie wysięgnik z prysznicem (bliżej lewej strony) -piecyk chcemy przenieść na prawą stronę ściany (rura nie będzie lecieć przez całą ścianę, ale i tak będzie szpecił -umywalkę też możnaby przenieść na prawą ścianę, ale mama chciała tam mieć szafkę z koszem na bieliznę (taką stojącą, uchylną) i nie byłoby gdzie jej umieścić Prosze doradźcie mi: - co zrobić, żeby mieć umywalkę na prawej ścianie, ale i szafkę na pranie - jak zrobić, żeby szpetny piecyk nie rzucał sie w oczy - co wymyśleć aby mieć miejsce na przechowywanie rzeczy (mama chce mieć tylko minimum rzeczy na wierzchu, możliwie dużo pochowane - czy można ukryć rury, które lecą wszędzie - nad wanną wod-kan i gaz przy umywalce CO - gdzie najlepiej dać wieszak na ręczniki i jaki Echhh, mam już mętlik w głowie, a tu czas ucieka Będę wdzięczna Wam za każdy pomysł i aranżację.... Pzdr. lolka Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lw73 29.05.2006 21:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 WitamJesli o mnie chodzi to polecam Ci wannę firmy Ravak Avocado 160x70 cmJeśli chodzi zaś o umywalkę to Roca Koło jeśli zaś interesuje Cię wyższa półka to Villeroy&Boch Duravit KeramagPozdrawiamMarek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 30.05.2006 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Jeżeli chcesz dać bordową podłogę, to jednak dałabym cokolwiek w tym kolorze na ścianę, bo przy całęj białej ta podłoga będzie strasznie biła po oczach. A czy nie możesz "ściągnąć" trochę z tej aranżacji, którą pokazujesz? No i z tych niebieskoszarych fug też bym raczej się wycofała.Skoro i tak czeka Cię remont całości, to spróbuj ukryć rury pod regipsem, albo w jakiejś szafce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lolka 30.05.2006 11:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dzięki za odpowiedzi. Umywalkę będziemy chyba miec Roca, wanna niestety zostaje stara. Z bordo na ścianie będzie ciężko, bo nie mamy prostokątnych bordowych kafelków. Tylko podłogowe. A fugę jaką byś dała, skoro nie szaroniebieską? Co do rur to tak bym chciała zrobić, ale nie wiem czy można i jak to mają wykonać? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts