Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

ŁAZIENKA - bardzo pilne :(

lolka

Recommended Posts

Jutro ADM startuje z wymianą rur i mama musi zacząć remont łazienki - proszę,

pomóżcie.

Łazienka jest malutka: 180x155 cm, oto jak wygląda teraz:

http://img54.imageshack.us/img54/7748/lazienkamamy9ef.jpg

Kafelki będą takie:

http://www.ceramikakonskie.pl/files/images/cykada/fot_0a.jpg

Ścienne - BIAŁA MAT. 20 X 25 Gat.I

Podłoga - Asortyment-CYKADA, 25x25

(na podłogę bordo, na ścianę białe, bez kombinowania i bez dekorów, bo nic mądrego nie wymyśliłam).

Do tego wymyśliłam szaroniebieskie fugi w kolorze nieba przed burzą - dodatki - metal i błękitne szkło.

Problem mamy z aranżacją powierzchni.

-wanna zostaje jak jest, nad nią będzie wysięgnik z prysznicem (bliżej lewej strony)

-piecyk chcemy przenieść na prawą stronę ściany (rura nie będzie lecieć przez całą ścianę, ale i tak będzie szpecił :(

-umywalkę też możnaby przenieść na prawą ścianę, ale mama chciała tam mieć szafkę z koszem na bieliznę (taką stojącą, uchylną) i nie byłoby gdzie jej umieścić

Prosze doradźcie mi:

- co zrobić, żeby mieć umywalkę na prawej ścianie, ale i szafkę na pranie

- jak zrobić, żeby szpetny piecyk nie rzucał sie w oczy

- co wymyśleć aby mieć miejsce na przechowywanie rzeczy (mama chce mieć tylko minimum rzeczy na wierzchu, możliwie dużo pochowane

- czy można ukryć rury, które lecą wszędzie :( - nad wanną wod-kan i gaz przy umywalce CO

- gdzie najlepiej dać wieszak na ręczniki i jaki

Echhh, mam już mętlik w głowie, a tu czas ucieka :( Będę wdzięczna Wam za

każdy pomysł i aranżację....

Pzdr.

lolka

Jeżeli chcesz dać bordową podłogę, to jednak dałabym cokolwiek w tym kolorze na ścianę, bo przy całęj białej ta podłoga będzie strasznie biła po oczach. A czy nie możesz "ściągnąć" trochę z tej aranżacji, którą pokazujesz? No i z tych niebieskoszarych fug też bym raczej się wycofała.

Skoro i tak czeka Cię remont całości, to spróbuj ukryć rury pod regipsem, albo w jakiejś szafce.

Dzięki za odpowiedzi.

Umywalkę będziemy chyba miec Roca, wanna niestety zostaje stara.

Z bordo na ścianie będzie ciężko, bo nie mamy prostokątnych bordowych kafelków. Tylko podłogowe.

A fugę jaką byś dała, skoro nie szaroniebieską?

Co do rur to tak bym chciała zrobić, ale nie wiem czy można i jak to mają wykonać?