Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Membrana dachowa

Recommended Posts

Wszystkie z górnych półek. Pozdrawiam.[/quot

proponowane ceny folii przy wycenie dachówki na mój dach to;

Divoroll Pro Brass 2,80 netto m2

tyvek solid 5 ,10 netto m2

czy jest mozliwa taka róznica w cenie przyjmując wady i zalety tych folii ,

Sprawdz parametry obu folii, tzn. przede wszystkim współczynnik Sd.

Wybrałbym zdecydowanie Tyvek solid - potarguj się trochę , a folia jest rewelacyjna no i z gwarancja na piśmie.

Pozdrawiam

Czasami szukamy jakiegoœ produktu, wybieramy (będšc przekonanym, że to najlepszy wybór) a potem okazuje się np. że na naszym poddaszu nieużytkowym zrzucone zostaje gniazdo os i ukazuje się oczom dziura w naszej naj i super membranie dachowej. Pamietajmy, że membrany dachowe nawet te dobre sš delikatne i łatwo uleajš uszkodzeniu.

Tak właœnie było u mnie.

• 4 weeks później...
Witam proponuja mi na dach mebrane tej firm Divoroll Pro Brassa czy to dobra membrana czy ktos z was ma ja.

A czy robisz deskowanie czy nie ? Ja bym dachu bez deskowania nie chcial. Bedzie wiotki i po czsie bedzie trzeszczec, oj bedzie :-)

Nie wierz w to, ze zrobisz wiezbe i tak to tylko zakryjesz ta gruba membrana i bedzie cool :-) Kilka mocniejszych wiatrow i sie przekonasz :-)

ale słabo paroprzepuszczalna trzeba stoswać szczelinę między wełną a folią.

Ja sprawdzając każdą folię próbowałem rozerwać w rękach, ostatecznie wybrałem viekor 10

Przy wysokoparoprzepuszczalnych foliach moim zdaniem szczelina tez jest mile widziana , bez wzgledu na to co pisze producent , a jezeli chodzi o Delte Maxx to jest to chyba folia przeznaczona na dachy deskowane , a wiec ze szczelina wentylacyjna.

Witam proponuja mi na dach mebrane tej firm Divoroll Pro Brassa czy to dobra membrana czy ktos z was ma ja.

A czy robisz deskowanie czy nie ? Ja bym dachu bez deskowania nie chcial. Bedzie wiotki i po czsie bedzie trzeszczec, oj bedzie :-)

Nie wierz w to, ze zrobisz wiezbe i tak to tylko zakryjesz ta gruba membrana i bedzie cool :-) Kilka mocniejszych wiatrow i sie przekonasz :-)

Pewnie Dejna nie mial szczęścia do cieśli :lol:

ja ostatnio gadalem z przedstawicielem dorkena i powiedzial ze wcale nie trzeba zostawiac szczeliny ani deskowac dachu do maxxa. a co do ceny to proponuja mi 7,75 za metr kwadratowy. ale nadal nikt nic nie napisal co sadzi o tej membranie i jak wypadaja na tle braasa i tyveku.

pozdro.

Może Dejna ma więcej rozumu od tych którzy tak szybko pozbywają się deskowania :lol: bo moim zdaniem sama membrana to nic ciekawego na dachu choćby Tyvec Solid i tu z pewnością Pan Kacperski najchętniej wbiłby mi nóż w plecy :lol: jednak co deskowanie to deskowanie! Pozdrawiam oszczędnych forumowiczów dla których deskowanie jest zbędne i życzę aby ta oszczędność się na Was nie zemściła po wielu latach użytkowania dachów.