fugo79 29.05.2006 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Witam proponuja mi na dach mebrane tej firm Divoroll Pro Brassa czy to dobra membrana czy ktos z was ma ja. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.05.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Jedna z lepszych, doć często jš stosuję. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 29.05.2006 22:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 a ktora najlepsza? tyvek solid ? czy cos innego ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 29.05.2006 22:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Wszystkie z górnych półek. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Danielek 29.05.2006 22:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 czy zastosowanie mebrany z gornej polki, zapewni "spokojny sen" ? nie ma obawy ze folia po kilku latach sie skruszy? "zniknie" ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
yama 30.05.2006 04:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wszystkie z górnych półek. Pozdrawiam.[/quot proponowane ceny folii przy wycenie dachówki na mój dach to; Divoroll Pro Brass 2,80 netto m2 tyvek solid 5 ,10 netto m2 czy jest mozliwa taka róznica w cenie przyjmując wady i zalety tych folii , Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 30.05.2006 05:47 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 czyli moge te mebrane brassa spokojnie połozyc na dach. w kocu to wyrób brassa to musi yc chyba doyc dobra cena jaka mi zaproronowali to 3,60 brutto/m2. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 30.05.2006 11:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Wszystkie z górnych półek. Pozdrawiam.[/quot proponowane ceny folii przy wycenie dachówki na mój dach to; Divoroll Pro Brass 2,80 netto m2 tyvek solid 5 ,10 netto m2 czy jest mozliwa taka róznica w cenie przyjmując wady i zalety tych folii , Sprawdz parametry obu folii, tzn. przede wszystkim współczynnik Sd. Wybrałbym zdecydowanie Tyvek solid - potarguj się trochę , a folia jest rewelacyjna no i z gwarancja na piśmie. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kacperski 30.05.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 coś się porobiło z cytatami - miał być cytat YAMA.Przepraszam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sebo8877 30.05.2006 12:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Dachowa 3 - polecam stanowczo sebo8877 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ścigacz 31.05.2006 17:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Najlepsza pod blachodachówkę jest folia termorefleksvent. Folia o b.dobruch parametrach powlekana folią aluminiową.Austryjacka z firmy Lenzing, przedstawicielstwo Edal.Na swoją dobrą jakość, nie jest wcale tak droga.www.edal.com.pl Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
karolinka 01.06.2006 17:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Czasami szukamy jakiego produktu, wybieramy (będšc przekonanym, że to najlepszy wybór) a potem okazuje się np. że na naszym poddaszu nieużytkowym zrzucone zostaje gniazdo os i ukazuje się oczom dziura w naszej naj i super membranie dachowej. Pamietajmy, że membrany dachowe nawet te dobre sš delikatne i łatwo uleajš uszkodzeniu.Tak włanie było u mnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 25.06.2006 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2006 a co sadzicie o folii wysokoparoprzepuszczalnej dorkena-max lub fox? jak wypadaja na tle folii brasa lub tyvek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 30.06.2006 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2006 Tez mnie bardzo interesuja opinie o Delta Maxx , widzialem cale domy obijane ta folia , bardzo mocna - ciezko ja przeciac nozem , energooszczedny filc , warstwa klejaca niesamowita , podobno b. droga . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mack 01.07.2006 12:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 ale słabo paroprzepuszczalna trzeba stoswać szczelinę między wełną a folią.Ja sprawdzając każdą folię próbowałem rozerwać w rękach, ostatecznie wybrałem viekor 10 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dejna 01.07.2006 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Witam proponuja mi na dach mebrane tej firm Divoroll Pro Brassa czy to dobra membrana czy ktos z was ma ja. A czy robisz deskowanie czy nie ? Ja bym dachu bez deskowania nie chcial. Bedzie wiotki i po czsie bedzie trzeszczec, oj bedzie Nie wierz w to, ze zrobisz wiezbe i tak to tylko zakryjesz ta gruba membrana i bedzie cool Kilka mocniejszych wiatrow i sie przekonasz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wartownik 01.07.2006 12:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 ale słabo paroprzepuszczalna trzeba stoswać szczelinę między wełną a folią. Ja sprawdzając każdą folię próbowałem rozerwać w rękach, ostatecznie wybrałem viekor 10 Przy wysokoparoprzepuszczalnych foliach moim zdaniem szczelina tez jest mile widziana , bez wzgledu na to co pisze producent , a jezeli chodzi o Delte Maxx to jest to chyba folia przeznaczona na dachy deskowane , a wiec ze szczelina wentylacyjna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Acent 01.07.2006 13:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Witam proponuja mi na dach mebrane tej firm Divoroll Pro Brassa czy to dobra membrana czy ktos z was ma ja. A czy robisz deskowanie czy nie ? Ja bym dachu bez deskowania nie chcial. Bedzie wiotki i po czsie bedzie trzeszczec, oj bedzie Nie wierz w to, ze zrobisz wiezbe i tak to tylko zakryjesz ta gruba membrana i bedzie cool Kilka mocniejszych wiatrow i sie przekonasz Pewnie Dejna nie mial szczęścia do cieśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
drsg 01.07.2006 19:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 ja ostatnio gadalem z przedstawicielem dorkena i powiedzial ze wcale nie trzeba zostawiac szczeliny ani deskowac dachu do maxxa. a co do ceny to proponuja mi 7,75 za metr kwadratowy. ale nadal nikt nic nie napisal co sadzi o tej membranie i jak wypadaja na tle braasa i tyveku.pozdro. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
benyś 01.07.2006 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Lipca 2006 Może Dejna ma więcej rozumu od tych którzy tak szybko pozbywają się deskowania bo moim zdaniem sama membrana to nic ciekawego na dachu choćby Tyvec Solid i tu z pewnością Pan Kacperski najchętniej wbiłby mi nóż w plecy jednak co deskowanie to deskowanie! Pozdrawiam oszczędnych forumowiczów dla których deskowanie jest zbędne i życzę aby ta oszczędność się na Was nie zemściła po wielu latach użytkowania dachów. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts