Janusz Maks 29.05.2006 17:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Czy znacie sposób na pozbycie się jaskółek. Od czasu jak otynkowałem dom białym tynkiem szlachetnym, nie dają mi spokoju. Najgorsze jest to, że lepią gniazda przeważnie pod dachem nad oknami. Możecie sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda gdy wylęgną się młode i zaczną się załatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lonly 01.06.2006 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jedyny humanitarny sposób to zniszczyć gniazda przed wiosną i nie dopuścic do budowy nowych czyli na bieżąco usuwać efekty budowy nowego gniazda. Ja wtym roku już nie zdzierzyłem brudnych ścian i jak na razie skutecznie usuwam i już chyba się zniecheciły. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 01.06.2006 09:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 1. Na ciemnym się tak chętnie nie gnieżdzą... ale nie ma na to zasad2. Sąsiad wieszał reklamówki by szeleściły na wietrze, a w ubiegłym roku podwiesił siatki. Ogólnie tak źle a tak brzydko. W tym roku robi remont i wywala białą podbitkę - chce zrobić zamiast niej ciemną nadbitkę.[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
croolick87 02.06.2006 09:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Przede wszystkim trzeba likwidować choćby najmniejsze fragmenty ich przyszłych gniazd i w wybranym przez ptaki miejscu najlepiej przymocować( na własnym "patencie") plastikową torbę(taką z marketów itp). Najlepiej by przykrywała gniazdo, wypełniona była stale powietrzem i szeleściła. To odstraszy ptaki. Nie gwarantuję, że za rok nie wrócą. Ja mam tę torbę od 2 dni i nie mam problemu od tego czasu. Ptaki podlatują do ex-gniazda ale zaraz zawracają (nie siadają). Polecam. Czy znacie sposób na pozbycie się jaskółek. Od czasu jak otynkowałem dom białym tynkiem szlachetnym, nie dają mi spokoju. Najgorsze jest to, że lepią gniazda przeważnie pod dachem nad oknami. Możecie sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda gdy wylęgną się młode i zaczną się załatwiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gośka57 05.06.2006 06:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 A moze znacie też jakiś sposób na gołębie. Sąsiad ma gołębnik Mój piękny dach już jest w białe plamy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Berolina 05.06.2006 10:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Czy znacie sposób na pozbycie się jaskółek. Od czasu jak otynkowałem dom białym tynkiem szlachetnym, nie dają mi spokoju. Najgorsze jest to, że lepią gniazda przeważnie pod dachem nad oknami. Możecie sobie wyobrazić jak to wszystko wygląda gdy wylęgną się młode i zaczną się załatwiać. Powiesić w kącikach okien, tam gdzie najczęściej lepią gniazda, czerwone wstążki. Ewnentualnie pocięte paski z czerwonej reklamówki. Sprawdzone: działa . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.06.2006 07:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 mam też problem z jaskółkami od zeszłego roku (notabene biała podbitka i elewacja) czerwone wstążki NIE POMAGAJĄ, codzienne usuwanie fragmentów świeżo wybudowanych gniazd również NIE POMAGA. ponad 2 tyg. budowały w zeszłym roku i od 2 tyg. budują w tym. wszystkie ściany są w kręgu ich zainteresowań. mam dosyć, a ściany wyglądają okropnie, wszędzie ślady po budowaniu macie jeszcze inne sposoby? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek1950 06.06.2006 08:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Polubić, bo to natura i tylko zabezpieczyć odpowiednio ściany dookoła. Przy jaskółkach jest mniej komarów. Sam mam dwa gniazda. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
czupurek 06.06.2006 12:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 o jakim zabezpieczeniu ścian mówisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts