Gagata 29.05.2006 19:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 Jak w temacie. Przymierzam się do takiego zabiegu (oprócz ceny dlatego też, że nie chcę nowej "świecącej" dachóweczki na moim starym wiejskim domku). Czy ktoś ma może doświadczenia własne? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
FYM 29.05.2006 19:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Maja 2006 kryłem dach taką dachówką ..trzeba ja było umyć myjką cisnieniową a z dobieraniem zbitek to problem, jednak materiał odkształca się pod wpływem słoneczka z innego dachu da rade ale trzeba pomierzyć wszystko...ale wygląda pięknie...no i ma prawie 100 lat... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.05.2006 10:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 FYM - no widzisz...! Ale co to oznacza - "..z dobieraniem zbitek to problem.." i ".. jednak materiał odkształca się pod wpływem słoneczka z innego dachu" ???? Brak znaków przestankowych spowodował że zagubiłam sens.... Poproszę jeszcze raz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert100 30.05.2006 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Coz. Ja mam odwrotną sytuacje. W przyszlym miesiacu wymieniam dachowke w Gdansku w domu z 1944 r i nie bardzo wiem co z tą dachowką zrobić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gagata 30.05.2006 11:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zależy w jakim jest stanie.Ale aż w Gdańsku...... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Albert100 30.05.2006 12:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Stan dachowki, jak na 60 lat jest dobry - ca 250m2. Oddam w dobre rece. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
slawomir potecki 07.06.2006 16:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Stan dachowki, jak na 60 lat jest dobry - ca 250m2. Oddam w dobre rece. byłbym bardzo zainteresowany ta dachówką . my też jesteśmy z Gdańska , ale budujemy gospodarstwo na Wyżynie Elbląskiej . Budynki są zaplanowane w stylu " pruski mur " kryte właśnie starą dachówką . narazie " nazbieraliśmy " ok . 6.000 sztuk . ciągle jeszcze brakuje nam kilka tyś. na samą stodołę . poniżej zdjęcie . szukamy też starą cegłę na ten pruski mur jako elewacja zewnętrzna , ale z tym to bardzo ciężko . tym bardziej jak nie jest się ciągle na miejscu . http://www.republika.pl/slawkowo/stodola1.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts