HomeLess 30.05.2006 07:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No i znowu bęc . Okazuje się, że wszystkie otwory drzwiowe (wewnętrzne) są o ok 6cm za wysokie do standardowych wymiarów ościeżnic regulowanych (205cm). I co z tym fantem zrobić? Jestem jeszcze przed tynkowaniem i rozważam różne możliwości. Najlepiej byłoby gotowe ceramiczne nadproża wstawiać, ale to cholerstwo ciężkie i kosztowne. Fachman od montażu mówi, żeby z BK albo twardego styropianu kawałki stosowne podoklejać (tylko czym), a pod tynkiem zniknie. Ale obawiam się na łączeniu różnych materiałów sprawa wyjdzie. Może ma ktoś jakiegoś "pomysła"?. Może siatką od ociepleń pojechać albo taką stalową jak w Castoramie sprzedają ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulkaa 30.05.2006 08:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 mam ten sam problem. zamawiam drzwi porty i montażyści stwierdzili, że to żaden poważny problem -dokleją ,dokładnie tak jak piszesz ,styropian. podobno po wygipsowaniu nic nie będzie się działo. najlepsze, że jestem już po malowaniu ścian:)))). ja się zdecydowałam, montują za 3 tygodnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HomeLess 30.05.2006 08:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Fajnie masz, już po malowaniu. Ja jeszcze długooo przed. Na razie chodzi mi o to, żeby nie "przedobrzyć". Jak dam styropian i zabroję to siatką (tak jak przy ociepleniu), to nie będzie widać po wykonaniu tynków tradycyjnych cement-wapno? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ja budowniczy 30.05.2006 08:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Ja tez mam ciut przy wysokie otwory. Wykonawca wykończeniówki powiedział ze to nie problem, elegancko się wykończy, wspominał o mozliwosci uzycia styropianu, karton gipsu... Pocieszam się, ze lepiej jak są za wysokie niz miałyby być za niskie - sąsiad miał kilka cm za niskie, i wiem jaki to był dopiero problem z przeróbką.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tigermoth 30.05.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ja mam właśnie taki problem jak ten rzeczony sąsiad. Otwory po zrobieniu wylewek będą o 2-4 cm za niskie.Po zrobieniu wylewek wyjdą na 202 cm. Nie wiem co z tym fantem zrobić? Można obciąć drzwi, może dać mniej styropianu pod wylewki (zamiast 9cm dać 7cm)? Co radzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 30.05.2006 10:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 ja mam właśnie taki problem jak ten rzeczony sąsiad. Otwory po zrobieniu wylewek będą o 2-4 cm za niskie. Po zrobieniu wylewek wyjdą na 202 cm. Nie wiem co z tym fantem zrobić? Można obciąć drzwi, może dać mniej styropianu pod wylewki (zamiast 9cm dać 7cm)? Co radzicie? Przy 2-4cm moim zdaniem lepiej jest obciąć drzwi niż obniżać podłogę chyba że ty lub ktoś z twojej rodziny ma 2metry i 3 centymetry Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.05.2006 11:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam doklejone bloczki (chyba 5cm grube) za pomocą kleju GIPSAR MOCART . Miałem pewne obiekcje do chwili gdy czegoś nie trzeba było lekko podkuć. Trzyma aż miło. Styropian jak ktoś wyżej kombinuje to chyna nienajszczęśliwsze rozwiązanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 30.05.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam doklejone bloczki (chyba 5cm grube) za pomocą kleju GIPSAR MOCART . Miałem pewne obiekcje do chwili gdy czegoś nie trzeba było lekko podkuć. Trzyma aż miło. Styropian jak ktoś wyżej kombinuje to chyna nienajszczęśliwsze rozwiązanie. Teoretycznie rzecz biorąc, różne są miejsca do podkucia ale nad drzwiami? Styropian to też nie jest złe rozwiązanie, tak mi się przy najmniej wydaje. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zibi2 30.05.2006 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daj grubiej styropianu na podłogę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HomeLess 30.05.2006 11:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daj grubiej styropianu na podłogę Potraktuję to jako żart Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 30.05.2006 11:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Daj grubiej styropianu na podłogę Potraktuję to jako żart Bardzo dobry żart członkowie twojej rodziny nie powinni być wyżsi niż 190cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.05.2006 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam doklejone bloczki (chyba 5cm grube) za pomocą kleju GIPSAR MOCART . Miałem pewne obiekcje do chwili gdy czegoś nie trzeba było lekko podkuć. Trzyma aż miło. Styropian jak ktoś wyżej kombinuje to chyna nienajszczęśliwsze rozwiązanie. Teoretycznie rzecz biorąc, różne są miejsca do podkucia ale nad drzwiami? Styropian to też nie jest złe rozwiązanie, tak mi się przy najmniej wydaje. Tu chyba zabrakło im 0,5 cm by wsunąć drzwi. Nie wiem czy dali grubiej kleju czy co. Reszta po doklejeniu wyszła na styk i bez problemu można było do tego mocować drzwi w przeciwieństwie do styropianu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
HomeLess 30.05.2006 11:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 No to doklejam bloczki z BK, ale na co najlepiej (klej, zaprawa)? I czy bawić się w jakieś siatki, żeby tynk nie pękał? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafałek 30.05.2006 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 U nas na klej i jest OK. zadnych siatek. Co ciekawe dociskali od dołu 2 deskami i na drugi dzień było to już niedoruszenia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
robert1719499117 30.05.2006 12:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam doklejone bloczki (chyba 5cm grube) za pomocą kleju GIPSAR MOCART . Miałem pewne obiekcje do chwili gdy czegoś nie trzeba było lekko podkuć. Trzyma aż miło. Styropian jak ktoś wyżej kombinuje to chyna nienajszczęśliwsze rozwiązanie. Teoretycznie rzecz biorąc, różne są miejsca do podkucia ale nad drzwiami? Styropian to też nie jest złe rozwiązanie, tak mi się przy najmniej wydaje. Tu chyba zabrakło im 0,5 cm by wsunąć drzwi. Nie wiem czy dali grubiej kleju czy co. Reszta po doklejeniu wyszła na styk i bez problemu można było do tego mocować drzwi w przeciwieństwie do styropianu. Niby racja ale ościeżnice mocuje się raczej po bokach niż od góry ja tak zrobiłem i po prawie dwóch latach nic się z nimi nie dzieje, więc moim zdaniem styropian na górze raczej nie bedzie przeszkadzał, a zdecydowanie ułatwi dostosowanie otworów do ościeżnic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts