kompan_tom 30.05.2006 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam, Posiadamy z żoną działkę i wybudowaliśmy dom. Obecnie zamierzam zagospodarować teren na działce 1000m2. Niestety warunki na działce są bardzo niekorzystne. Jest to działka blisko lasu, która wygląda jak wielka piaskownica. Nie chcemy tworzyć wymyślnego ogrodu, jednak zależy nam na tym aby pokryć teren zielonym trawnikiem i chcielibyśmy zasadzić wzdłuż ogrodzenia iglaki. Szukam obecnie ziemi na działkę i stąd moje pytanie. W jaki sposób najlepiej nawieź ziemię przy takich warunkach. Czy powinniśmy użyć jakąś mieszankę gliny, czarnej ziemi i torfu ? Jaki proporcje tych składników zastosować ? Spodziewam się że będę musiał przywieź kilkanaście dużych wywrotek ziemi. Jak grubość powinna mieć nawieziona warstwa gruntu aby móc myśleć o zasianiu trawy czy też posadzeniu iglaków ? Czy dobrym pomysłem jest usunięcie części rodzimego gruntu w miejscu planowanych iglaków ? -------------------------------------- Tomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rafaloku 30.05.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Witam serdecznie nigdy takiej operacji (zagospodarowania piaszczystej działki) nie przeprowadzałem, ale widziałem w internecie stronę poświęconą temu problemowi, mi osobiście się ta strona podoba, więc polecam również i Tobie: http://www.piaseczki.webpark.pl/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts