Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

to brzmi kusząco, spróbuje z tym octem, faktycznie już kiedyś doświadczyłem jego magicznej mocy - kiedy musiałem mieszkać w gołych betonach przez pare tygodni, zmywałem co pare dni podłoge octem i o dziwo nic się nie kurzyło.
  • Odpowiedzi 95
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 3 months później...

po fugowaniu na płytkach zostały mazaki. Ścieram na sucho tak jak kazał glazurnik, ścieram i nic :evil:

Może ktoś ma przyjemniejsze doświadczenia i podzieli sie pomysłem jak sobie poradzić?

.

• 4 weeks później...

Poradźcie proszę, czym można wyczyścić zabrudzone fugi- zapylone po gładziach, bo na dzień dzisiejszy brązowe fugi są szare i szorowanie szczoteczką nic nie daje :((

A kafle lekko chropowate, które są miejscami przybrudzone klejem, fugą ?? Szorowanie też niewiele daje, a nie chciałabym przy okazji nic zniszczyć

POMOCY!!!!

Poradźcie proszę, czym można wyczyścić zabrudzone fugi- zapylone po gładziach, bo na dzień dzisiejszy brązowe fugi są szare i szorowanie szczoteczką nic nie daje :((

A kafle lekko chropowate, które są miejscami przybrudzone klejem, fugą ?? Szorowanie też niewiele daje, a nie chciałabym przy okazji nic zniszczyć

POMOCY!!!!

Ja poradziłam sobie z fugami rozmazanymi po płytkach za pomocą płynu Szop, chyba firmy Atlas. Płytki jasne, fuga szara, chciałam umyć 3 dni po fugowaniu i okazało się niewykonalne. Przeżyłam chwilę załamania nerwowego, potem szopa w garść, płytka za płytką ale nie ma śladu, że tragedia była blisko.

pozdrawiam

Basia

Mufka, na serio pomaga?

Tak, w pracy mi sie kiedyś rozlało na posadzkę w łazience, a tam smary na podłodze i ogólnie podłoga "przemysłowa" , ten wypadek (upadek czajnika) to było odkrycie ;) 8)

u mnie płytki były czyściutkie do czasu kiedy nie zaczęliśmy kończyć salonu i obrabiać kominka. Teraz są białe od pyłu i nie wiem ile to potrwa aż je doprowadzę do stanu użyteczności. A święta tuż, tuż.

ciekawe, czy to kwestia fugi jest, czy co, bo moje sie rewelacyjnie czyszczą

- z pyłu po gipsowaniu

- z pyłu z cegły zcerwonej

- z pyłu po cięciu drewna

- i z całej reszty remontowego syfu...

Jest taki środek HG czyste fugi - właśnie do takich "zadań", kupiłam, ale nie stosowałam, bo moje fugi przeżyly spokojnie końcówkę gipsówek:)

Niestety u mnie nie pomogło i fugi nadal są szare. :(