Sp5es 06.05.2005 17:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Maja 2005 Będziesz mieć problem.Na szkliwionej części zrobić kompres wody - namoczona wata z wodą na parę godzin, a potem pozostaje skrobanka. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gossia 09.05.2005 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Maja 2005 ale sznase są? dzięki za odpowiedź gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rrmi 11.05.2005 23:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Maja 2005 Nie rob tylko tej skrobanki nozem , moze czyms go owin , ale tyle pewnie wiesz. Do namoczenia uzyj wody z jakims detergentem , zawsze to jakas chemia , moze lepiej to swinstwo rozpusci Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gossia 12.05.2005 10:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Maja 2005 dzięki, dzięki!znalazłam sposób.w miseczce rozpusciałam w wodzie trochę domestosa, a na plamy bezpośrednio nakapałam trochę cifa.i szorowałam, nawet nie tak mocno:) i nie tak długo szczotką.po kilkunastu minutach wszystką pianę i bród zebrałam czystą wodą (mop)i jest dobrze!polecam z całego serca.wielkie dzięki za wszystkie podpowiedzi.gosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomek_bp 05.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Zrobiłem na podłodze w domu jasne kafle+jasne fugi.Efekt bardzo ładny ale niestety fugi b.szybko się brudzą.Czy znacie sposób aby je jakoś ochronić,tak,żeby brud się nie "wżerał"? Wymyśliłem na razie,że je odczyszczę a potem polakieruję fugi lakierem bezbarwnym.Co Wy na ten pomysł?? Impregnowłem fugi preparatem Atlas Delfin, raczej nie polecam, po okolo roku w miescach bardziej uczeszczanych kolor zmierza w czarny, nie bardzo fugi da sie umyć, pierwotnie był kolor cegasto czerwony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 05.06.2005 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2005 Gossia, My dla Ciebie prawie wszystko.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aaalicja 28.06.2005 20:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Z brudnymi fugami najlepiej dają sobie radę czyściki Raypathu. Więcej informaci w poście dot. czyszczenia szyb kominkowych. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
małyarek 04.07.2005 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Lipca 2005 Delfin z Atlasu jest do bani, szkoda kasy!!!! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Saracen 11.04.2006 15:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Kwietnia 2006 Witam Miałem mały wypadek w kuchni i zalałem podłege olejem. Szybko starłem jednak w jednym miejscu fuga "złapała" olej i jest ciemniejsza. Próbowałem już różnych metad ale nie moge tego usunąć. Czy pozostało mi tylko usunięcie fugi? Czy może jest jakiś skuteczny sposób na usunięcie tego? Z góry dzieki za podpowiedź Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pattaya 14.04.2006 21:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Kwietnia 2006 Spróbuj na mokro drobnym papierkiem ściernym zetrzeć 1-1,5mm.Może pod spodem jest dobry kolor. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sp5es 17.04.2006 09:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2006 Umycie benzyną / tri może złagodzić efekt.Fuga jest nasączona tłuszczem i proste chwyty nic nie dają. Na koniec dobrze wyszorować wodą z detergentem. To zwykłe odtłuszczanie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hollly 30.05.2006 09:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam jasne płytki w łazience i jasną fugę. Po dwóch wizytach panów od łazienki mam już fugi zabrudzone. Są jakieś dobre środki ???? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
SzymonT 30.05.2006 09:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Mam jasne płytki w łazience i jasną fugę. Po dwóch wizytach panów od łazienki mam już fugi zabrudzone. Są jakieś dobre środki ???? Np. HG "czyste fugi" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
daro1gda 06.08.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Witam zapewne podobny wątek już był , ale jakoś nie mogę się do niego dokopać problem jest następujący - po zakładaniu fug (albo też po smarowaniu ich delfinem) na około 4-5centymetrowym obrzeżu płytek jest taka matowa smuga, zauważyłem to dopiero niedawno (około 2 m-ce po zakładaniu kafelek) przy odpowiednim kącie padania światła. Pytanie - czy można się tego pozbyc? podłoga była myta już parokrotnie standardowymi środkami czyszczącymi które jak widać niewiele dały... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.08.2007 22:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 sprobuj szopem atlasa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaiwona 06.08.2007 22:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Co to jest szop? Jakaś nazwa własna środka czyszczącego?Bo mam podobnie pobrudzone płytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jacekp71 06.08.2007 23:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 tak jest ! .... znajdziesz w kazdej dobrej hurt. budowlanej. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kikaiwona 06.08.2007 23:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Sierpnia 2007 Super! Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 07.08.2007 02:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 kikaiwona, tylko musisz bardzo uważać, żeby Szop nie odbarwił Ci przy okazji fugi. Tak źle i tak nie dobrze . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gonsiorek 07.08.2007 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Sierpnia 2007 Gdy kładłem sam gres w piwnicy to zapaćkałem fugami całą podłoge i super rozwiazanie podsunąl mi stary kaflarz - gąbka ze sklepu z mat. budowlanym, wiadro wody i butelka octu. Ocet na gąbke, wycierasz brud, moczysz w wiadrze wody, wyciskasz do sucha i akcja od nowa. Fuga mi się nie odbarwiła (atlas) a kafle (gres) domyte - sukces 100%. Zreszta do tej pory na wiadro wody wlewam troszkę octu podczas mycia piwnicy - robę to jednak 2-3 razy do roku bo leń jestem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts