magpie101 02.01.2008 12:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2008 Ja mialam podobna sytuacje przy kapitalnym remoncie kilka lat temu. Fufi we wszystkich pomieszczeniach byly w tym samym kolorze - czyli siwe. Po kilku miesiacach czyszczenia i wyprubowaniu litrow roznych srodkow poddalam sie i maz wkroczyl do akcji. Kupil puszke bezbarwnego lakieru do drewna, pedzelek do farbek szkolnych i wszystkie fufi pokryl tym lakierem. Robota zmudna ale efekt piorunujacy! Fufi odzyskaly swoj kolor, a nawet sa ladniejsze niz zaraz po zalozeniu i do tego super sie je czysci, bo sa pokryte lakierem czyli sliskie. Moja mama kilka miesiecy temu tez robila remont i miala taka sytuacje, rowniez uzyla po miesiecznym szorowaniu lakieru i jest zachwycona. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
gg 16.01.2008 14:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Cilit do odkamieniania czajników Ja użyłam Cilit kamień i rdza i zadziałało. Dzięki za pomoc, mam piękne granatowe fugi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Kanton 16.01.2008 14:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 za komuny starzy glazurnicy używali "Fosolu" ale to już jes ostateczność bo sie można popażyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
OK 16.01.2008 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Stycznia 2008 Ja ze 2 miesiące prawie codziennie myłam ten pył, koszmar. Teraz spróbowałabym wodą z octem. Wbrew pozorom - bardzo skuteczny środek. Próbowałam wodą z octem i jest super. Myję tym prawie wszystko po remoncie jakoś mniej się kurzy, nawet jak wyschni. Polecam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
julienx 27.02.2008 13:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Kochani pomóżcie. "Fachowcy" ktorzy kładli mi gres wysmarowali płytki fugą (epoksydową/żywiczną) teraz nie mogę tego niczym domyć Macie jakiś na to sposób??? Jak sie tego dziadostwa pozbyć, zeby płytki znowu były gładkie? Pomóżcie pls Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 27.02.2008 17:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Lutego 2008 Coś mi się wydaję że można spokojnie skuwać płytki lub się do nich przyzwyczaić. Obym się mylił, ale na mój gust nie da się tego zmyć. Jak by były małe ślady miejscowe to można próbować acetonem, ale przy większych zabrudzeniach Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 28.03.2009 17:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2009 Pytanko jak w temacie - po remoncie świeżo położone brązowe fugi są beżowe - trzy dni czyszczę i nadal brak efektów. Macie może jakiś pomysł? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Trociu 29.03.2009 10:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 jakie fugijaki remont był robionyczy były czymś zabezpieczone Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jomico 29.03.2009 12:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 fugi na podłodze, remont generalny, gładzie itp. Fugi nie były zabezpieczone. Remont robiony jednocześnie w całym mieszkaniu, fuga. która powinna być brązowa jest hmm.. kremowa. co zrobić, by wróciła do brązu ciemnego? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 14:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Spróbuj tym: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,7/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-czyste-fugi/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.03.2009 16:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Pytanko jak w temacie - po remoncie świeżo położone brązowe fugi są beżowe - trzy dni czyszczę i nadal brak efektów. Macie może jakiś pomysł? mam niestety ten sam problem z brazowymi fugami, po kilku miesiacach nadal nie potrafię ich doczyscić brązowe są tylko gdy myję podłogę ,czyli gdy są mokre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asiulka 29.03.2009 16:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Spróbuj tym: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,7/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-czyste-fugi/ czy wypróbowałaś sama ten specyfik, albo znasz kogos kto go przetestował? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cieszynianka 29.03.2009 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Marca 2009 Spróbuj tym: http://www.hgpolska.pl/component/option,com_produkty/Itemid,78/catid,2/id,7/grupa,plytki-ceramiczne/produkt,hg-czyste-fugi/ czy wypróbowałaś sama ten specyfik, albo znasz kogos kto go przetestował? Impregnowałam tym preparatem swoje fugi w kuchni, jeszcze jej nie używam, ale robiłam próbne "zabrudzenie" tłustym i nie wsiąkało. Na ten preparat zdecydowałam się za namową mojego majstra. Wszystkie jego sugestie dotyczące różnych materiałów budowlanych były trafne i dlatego wierzę mu w tych sprawach (co do terminowości to już nie jest wiarygodny ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 24.07.2009 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Chciałabym w kuchni położyć białe kafelki razem z białymi fugami, jednak co zrobić żeby za jakiś czas fugi nie były brudne, albo przynajmniej jak wydłużyć ten czas? Czy są może jakieś preparaty, którymi pokrywa się fugi?Jakie są wasze doświadczenia z utrzymywaniem fug w czystości? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aneta-we 24.07.2009 11:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Fugi trzeba zaimpregnować. Ja zamawiając glazure do łazienki dostałam impregnat sopro. Jeszcze nie zdążyłam uzyć, ale zamierzam pociągnąć nim wszystkie fugi a trochę ich mam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Alvarez 24.07.2009 12:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 mia123 można zabezpieczyć, ale i tak będziesz je dość często czyściła, tak samo właściciele czarnych płytek częściej muszą je myć (widać dosłownie każdą plamę) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.07.2009 12:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Lipca 2009 Mam biały gres polerowany i białe fugi prawie na całym parterze Impregnowane już kilkoma środkami i co mogę stwierdzić to... wydaje mi się, że impregnowane fugi łatwiej się czyszczą, niestety brudzą się tak samo szybko jak nieimpregnowane Od jakiegoś czasu zaprzestałam więc impregnacji (tym bardziej że przy takiej ilości fug muszę się trochę tym pędzelkiem namachać) Jeszcze nie urządziłam się do końca, a już marzę o zmianie podłogi, albo przynajmniej fug na ciemne Nie polecam! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mia123 25.07.2009 07:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Zastanawiam sie właśnie czy nie zrezygnować z białych kafelek, bo nie podobają mi sie jasne kafelki z dużo ciemniejszymi fugami, a w moim przypadku musiałabym dać fioletowe fugi bo najprawdopodobniej w takim kolorze będzie mozaika w kuchni, a jeśli nie fioletowa to jasno szara. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
olatomek 25.07.2009 08:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja miałam ten sam problem - chciałam białe kafle i białe fugi ale obawiałam się jak będą wyglądać po jakimś czasie. Doradzono mi fugi epoksydowe - trudno się je kładzie, są zdecydowanie droższe ale podobno się wogóle nie brudzą. Można je dostać w każdym markecie, np. z Mapei Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jaksie 25.07.2009 08:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Lipca 2009 Ja miałam ten sam problem - chciałam białe kafle i białe fugi ale obawiałam się jak będą wyglądać po jakimś czasie. Doradzono mi fugi epoksydowe - trudno się je kładzie, są zdecydowanie droższe ale podobno się wogóle nie brudzą. Można je dostać w każdym markecie, np. z Mapei Mnie pani w sklepie powiedziała, że się brudzą, ale łatwiej je umyć Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts