Yossarian 30.05.2006 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 jaki powinien być fundament pod kominek (zamkniety) i czy powinien byc fundament?jaki powinienem zrobic fundament skoro nie znam jeszcze wymiarow kominka?czy fundament pod kominek powinien byc na tym samym poziomie co zwykly fundament?czy jeszcze coś powinienem wiedzieć na temat fundamentu pod kominek?. nie mam jeszcze chudziaka, wiec moge jeszcze cos pozmieniac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zezo 30.05.2006 16:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 zastanawiałem się też nad fundamentem, ale?nie widzę sensu lania betonu w ziemię, w końcu ile waży kominek?150, no może 180 kg + obudowa/którą mozna wykonać z lekkich materiałów/ razem mamy jakieś 200 - 240 kg.Ja nie lałem, dam troszkę prętów w wylewkę i po kłopocie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jeremiasz 30.05.2006 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 Zazbroiłem wylewkę siatką, pod sam kominek zrobię wys. na 10 cm stopę na wylewce i może jakieś pręty w to, myślę, że wystarczy. Może ktoś, kto projektuje lub wykonuje kominki się wypowie? Co do samej zaś wagi, no nie wiem - znalazłem to: http://dom.gazeta.pl/Ladny-Dom/1,61608,2908335.html Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sunao 30.05.2006 21:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Maja 2006 A ile waży duży regał z książkami? Masz pod regałami zaplanowane fundamenty? Albo lepiej: ile waży dwustulitrowa wanna z 90kg ludzikiem w środku i wodą do pełna? Tutaj fundament musi być dość solidny... Co wam tak te komini sen z powiek spędzają (już którys post na ten temat na forum)? Pozdrawiam, Sunao Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Baroszero 31.05.2006 09:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Ja trochę z innej beczki, mamy już kominek i chcemy go powoli montować, na czym usadowiliście komiek, chodzą mi po głowie bloczki betonowe, będzie OK? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts