Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Przekonajcie mnie do czerwonej łazienki :)

Honorka

Recommended Posts

Mąż się upiera przy tych płytkach

http://foto.onet.pl/upload/44/22/_603838_n.jpg

Co prawda kocham czerwony kolor, ale łazienka wydaje mi sie zbyt krzykliwa. No i pewnie sie opatrzy zbyt szybko (ale chyba każda po jakimś czasie).

Mąż używa różnych argumentów - że ja wszystko to niech on chociaz łazienkę :) Że beżowe to teraz bardzo modne i w co drugim domu i że będzie przewaga bieli z akcentami czerwieni...

Może ma ktoś czerwoną łazienkę i mi ją pokaże? I podizeli się wrażeniami :-?

• Odpowiedzi 41
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

szkoda ze nie macie 2ch lazienek - jedna dla Ciebie druga dla męża :wink:

a tak serio - na pewno jest orginalna...no i faktycznie ... jak wszystko jest jak Ty chcialas to moze niech on choc ta lazieneczke ma :wink:

A tak zupelnie serio serio to:....

- czerwony jest fajny! :D (nawet bardzo :wink: ) - i wlasnie w łazience mozna poszaleć bez obaw, bo nie przebywa sie tam az tak dlugo jak np w salonie czy sypialni gdzie moze po prostu zmeczyc :wink: )

- czerwony jest orginalny i niebanalny ! prawdopodobnie w waszym otoczeniu tylko Wy bedziecie miec taka łazienke :wink:

- czerwony jest ciepły ( by nie rzec goracy... :roll: )! (w lazience wazna sprawa zwlaszcza dla zmarzluchów :wink: )

- czerwony jest wesoly! - pobudza (nie tylko wyobraznie ale tez i zmysły :wink: )

- czerwony poprawia humor ! :wink:

- czerwony pieknie komponuje sie z beżem !(brawa dla męża ze ładnie dobrał te 2 kolory - ciesz sie ze nie zaproponował ci zółtobrudnego do zestawu :lol: )

- czerwony - zwraca uwage! :wink: I pozniej ci sie znudzi niz te wszystkie niesmiertelne beże i brazy wszedzie i u wszystkich ! :wink:

- czerwonyjest ciekawy i nietypowy ! :wink: Na pewno jest dla ludzi odwaznych, myslacych niestereotypowo i nie bojacych sie ciekawych polaczen i ciekawych pomysłow - czyli dla Was :wink:

- czerwony jest modny!

- czerwony jest sexy ! :wink: ( nie bede konczyc... :wink: )

- czerwony jest wymagajacy - nalezy uwazac - ale czy to nie jest wyzwanie? :wink:

mysle ze trzeba sie z czerwonym zaprzyjaznic - wielu ludzi uwaza go za zbyt agresywny i zbyt zwracajacy uwage na siebie kolor czy to do wnetrz czy do ubrania.

Zeby dobrze sie czuc w czerwonym trzeba dac mu szanse - zwykle po jakims czasie (bardzo niedlugim :wink: ) jest sie nim zachwyconym :wink:

na koniec:

- oprocz bezow czerwony pieknie komponuje sie z cieplym czekoladowym brazem....

- wzor zaprezentowany na zdjeciu - chyba cos bym zmienila - moze przez te paseczki poziome sa zbyt monotonne - nie wiem - ale to nie kwestia koloru a akurat takiego a nie innego ułozenia :wink:

No i..czy czerwien nie jest piekna? :wink:

http://www.charlottejackson.com/images/Eastman/ME_RED_BATHROOM_HAVANA.JPG

http://www.lviprodukter.se/Graphics/Product_graphics/OSLO_BATHROOM_RED_WEB.jpg

http://www.pierce.ctc.edu/news/0506/josh_dunn_idea_house.jpg

oczywiscie jako dodatek do bieli....

http://www.belsizebathrooms.co.uk/puntotre-linea-furniture.jpg

http://www.norske-int.co.uk/images/red_pic.jpg

Wyglada mi to na szkarlat.

A szkartat to, najjaskrawszy odcien czerwieni wystepujacy w naturze, bez najmniejszych domieszek blekitu.

Czerwien i biel to efektowna kombinacja, zwlaszcza jesli ja lekko ozywic blekitem i jasna zielenia, zlotem i czernia.Wiekszosc niebieskich odcieni wyglada dobrze z czerwienia, najbardziej sprawdza sie jednak morski, chlodny zielononiebieski odcien.

To tyle o tym kolorze i dodatkach. :p

Dziewczyny! Ale się mąż ucieszy!

Po argumentach Zielonookiej przestaję mieć jakiekolwiek wątpliwości :)

Chyba mu kiedys ten post pokaze, żeby nie było, że on mnie przekonał :lol:

Tylko jeszcze na razie sie waham........... ale juz tylko troszkę.

Fakt, że taka łazienka byłaby jedyna w okolicy, dookoła beże :cry:

no ale glownie mialaby byc czerwien w lazience czy tylko jako dodatek do bezu?

bo moze to rozsadny kompromis - ze glownie beż a czerwony jako akcent ?

na pewno nalezy pamietac o tym - ze przy czerwonym nie mozna sobie za bardzo pozwolic na bledy - i musi taka łazienka byc w najmnieszym szczegole, detalu przemyslana (bo te beżyki to błedy wybacza, czerwony -juz nie bardzo :wink: )

ja akurat - to co pisał house- zestawienia czerwonego z czernia (we wnetrzach) nie lubie - dla mnie - za mocne dwa akcenty - to wszystko zbyt dominujace , zbyt agresywne, przytlaczajace... ...

- zloty z czerwienia - piekny zestaw ale... to juz duze wyzwanie dla projektanta zeby sie megakicz nie zrobił i jak ja to nazywam "efekt cyganskiej chaty" :wink: (no chyba ze ktos to lubi)

- natomiast napewno ciekawe polaczenie , ktore bardzo mi sie podoba - na ktore house zwrocil uwage - to polaczenie czerwonego z bialym (lub ecru) plus taki wlasnie delikatny zielonomorski akcent (moze cos takiego transparentnego , półprzezroczystego?) moze jakies elementy szkla w tym kolorze w lazience?

Przekonajcie mnie do czerwonej łazienki :)

Dlacego miałbym Cię przekonywać?

Bo kazda kobieta potrzebuje akceptacji no i trzeba do Niej duzo mowic.

:p pozdrawiam

Nie tylko najlepszy doradca forum

....ale również znakomity znawca kobiet

to zdanie powinnam sobie wytatuować :lol:

co prawda nie miałam czerwonej łazienki ale czerwone dodatki ....i tyż było piknie :D

W bloku przez 16 lat mialam szare ...właściwie "gołębie " płytki i do nich właśnie czerwone dodatki .....mnie sie podobało :D

ale jeśli nie " czujesz" tego koloru to nic na siłę 8) będziesz się źle czuła

a przecież ma być wymarzona i najcudowniejsza przez wiele lat :D :D :D :D

No i..czy czerwien nie jest piekna? :wink:

http://www.charlottejackson.com/images/Eastman/ME_RED_BATHROOM_HAVANA.JPG

Ta jest świetna! tej wybaczę nawet murowane kabiny (te... akademikowe :wink: )

tylko... ta potrzebuje wysokościprzedwojennej kamienicy z secesyjnym oknem

no wiem -

ale zobacz przez przypadek to tez jest rozwiazanie o ktorym ja myslalam :wink: :D - tez "ceglane" sciany :wink: i uwazam ze fajnie i "nieakademikowo" to wyglada (nawet zaslonka nie jest taka zla choc u mnie bedzie miala "wylot" z lazienki :wink:

Dagbuilder - byłam przekonana, że to FAP Ceramiche, że to z tej serii http://www.decoceram.pl/content/gallery/Płytki%20ceramiczne/Fap%20Ceramiche/fap4.jpg bo mam takie zdjęcie z tego samego sklepu

http://foto.onet.pl/upload/46/9/_603912_n.jpg

ale jak patrzę na inne zdjęcia z tymi czerwonymi płytkami to tam napisane, że to Isla Tiles (Włochy) hmmm........

Mam nadzieje, że bez problemu je kupimy. Dzisiaj nasza architekt przysłała nam wstepny projekt łazienki - dokładnie z tymi płytkami (ach ten mój facet) I podoba mi się!

Drzwi będą szklane, więc jakis element zielonomorski będzie :)

Nie pomyślałabym, że takie dodatki będą współgrały. Ręczniki w takim delikatnym zielonomorskim byłyby na miejscu? Jakoś tego nie widzę jeszcze.....

Ta obawa przed czerwoną łazienką wynikała bardziej z tego, że szybko sie znudzi, że będzie szokowa. Sam pomysł mi sie spodobał, ale wolałam coś neutralnego.

Dzisiaj juz wiem, że będzie czerwona! Mam sie dobrze czuć a czerwień kocham!

Będzie dobrze ja w swoim mieszkaniu mam granatowo zółtą z ręcznie malowanymi kaflami taki styl trochę śródziemnomorski

Kto pierwszy raz wchodzi do niej dostaje szoku a po czasie się zachwyca

Jest inna :D

Drugą mam beżową

I wcale ani jedna ani druga mi się nie znudziła

Lubię je

Najważniejsze to się dobrze czuć

W budowanym domu mam zaprojektowaną właśnie grafitowo czerwoną

Matowe szare kafle i szkliste wściekle czerwone

Właśnie mnie ta czerwień zachwyca i już się jej nie mogę doczekać

(najgorzej że coś sobie wymyśliłam i boję się że nie znajdę takich kafli :(

Czekam na foty projektu i realizacji

pozdr

To co napisalem dotyczylo zestawienia barw dla szkarlatu.

Mozliwe ze odcien jest inny - screen zawsze pokozuje innaczej kolor.Zakladajac , ze jest to "ciemna czerwien" odpowiadajaca dojrzalej wisni lub granatu, to kolorem dopelniajacym dla tych czerwieni jest oliwkowa zielen.

Natomiast sztuczne swiatlo podkresla ich cieplo.Ciemne czerwienie nie sa kolorami zlozonymi.

Napewno nie jest to delikatny czerwien lub roz :D. Najgorszym dodatkiem sa dla nich swieze ostre kolory ktore nie toleruja tych kolorow.

Natomiast biel , kolor kremowy lub magnolii nadaje im swiezosci.Zielenie stanowia ich kontrastowe dopelnienie.Niewielkie akcenty barw lezacych po tej samej stronie kola(umywalki :lol: :lol: :lol: :lol: )barw oczywiscie, terakoty , karminu, rozu dobrze sie prezentuja z tym rodzajem czerwieni.

To takie gdybanie na podstawie producenta armatury sanitarnej KOLO(kolorow) :lol: :lol: :lol: 8)