Stanley 10.03.2003 08:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Strony firmy propex już oglądalem - nic ciekawego tam nie znalazłem (nie interesuje mnie podłogówka i plastik), ale dzięki za podesłanie linka i zainteresowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 10.03.2003 08:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Strony firmy propex już oglądalem - nic ciekawego tam nie znalazłem (nie interesuje mnie podłogówka i plastik), ale dzięki za podesłanie linka i zainteresowanie pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafek 10.03.2003 09:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Marca 2003 Vailancie dowiedzialem sie niedawno. Znajomy teraz wyjechal i nie mam z nim kontaktu. Ale wiem ze dom 160mkw i ma sporo podlogowki (nie kondensacyjny). A propos serwisu. O Vailanice slyszalem dobre opinie od instalatora ktory robil mi hydraulike. W Wawie maja magazyny i wszystko jest szybko. Ale tak naprawde rzeczywistosc sporo weryfikuje. Za jakis tydzien bede wiecej wiedzial o tym piecu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 18.03.2003 07:26 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2003 rafek tydzień już minoł ja się pochwalę ze złożyłem w gazowni wniosek za 6 dni kazali mi zadzwonić i zapytać czy będzie ok, ale z tego co mówią mogę stać się szczęśliwym? posiadaczem GZ. licznik w ogrodzeniu zakładają za free muszę tylko kupić skrzynkę, minusem jest to że muszę znaleźć prywatną firmę która zrobi projekt i instalcję gazową nie znacie może kogoś kogo moża polecić? Jutro mam się spotkać z gościem z Gaspolu - podobno mają ciekawą ofertę dla ludzików którzy maja możliwość podłączenia GZ. Odezwę się jak już będę wiedział więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 19.03.2003 07:25 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Witam Gość z Gaspolu nawalił- ale chce się spotkać za tydzień Ciekawe czy Gazownia również po tych 6-ciu dniach powie że jeszcze 6? Znalazłem gościa który chce sprzedać piec junkers z zamkniętą komorą spalania + 6 grzejników + instalacja miedziana + ofiaruje się ją wykonać - za całość 7200 pln To dużo czy mało? Wygląda na to że gość ma duże narzuty na towarze (piec, grzejniki, miedź) i jakbym zaczoł się targować to może poskładają mi to "za darmo" tj teoretycznie wg. niego nie zapłacę za robociznę czyli powyższy zestaw kupię za jakieś 6000 Co o tym myśleć? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 19.03.2003 16:52 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Wygląda na to że konwersuje sam ze sobą Nic to ktoś jeszcze na pewno tu zagląda Cofam wszystko złe co powiedziałem na temat Vaillanta, teraz to podobno Junkers jest BE chyba oszalałem. postawię jednak na Vaillanta i kocioł PLUS TURBOMAX VU 202-5: 7,7 –20 kW do tego dołoże grzejniczki firmy DeLonghi -podobno najlepsze i oplotę to jeszcze miedzią Czy wśród odwiedzających i czytających mój monolog znajdzie się ktoś kto zechce skomentować ten wybór. Please! [ Ta wiadomość była edytowana przez: Stanley dnia 2003-03-19 17:53 ] [ Ta wiadomość była edytowana przez: Stanley dnia 2003-03-19 17:54 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 19.03.2003 19:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Dobry wybór Sporo dokładnie takich zestawień zamontowałem u klientów. [ Ta wiadomość była edytowana przez: VPS dnia 2003-03-19 20:07 ] Stanley Kocioł jednofunkcyjny a gdzie i jaki zasobnik ciepłej wody ? [ Ta wiadomość była edytowana przez: VPS dnia 2003-03-19 20:09 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2003 19:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Co do miedzi bardzo dobry wybór .Grzejniki już fatalny a kocioł to jak z kobietą albo się ją kocha albo nie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2003 19:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Skąd przekonanie że delongi są najleprze ,według moich kryterii to przeciętne . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 19.03.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 A które według Ciebie są najlepsze - stalowe płytowe. O aluminiowych Twoją znam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bedi 19.03.2003 19:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Napisz dlaczego sądzisz, że Junkers jest BE ? Ja właśnie zastanawiam się nad Junkersem Eurostar lub Vaillantem Turbo Max Plus. Ceny tych kotłow są raczej podobne, Vaillant dale możliwość kupna trochę tańszego kotła o mniejszej mocy.Do tej pory stawiałem na Junkersa z powodu pochlebnych ocen użytkowników. A jaki dałeś zasobnik, ja planuję np. Polski Galmet 200l. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 19.03.2003 19:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Z kotłami jest tak, że gdy instalator popełni bład w sztuce to inwestor sądzi iż to kocioł jest BE niezależnie od marki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2003 19:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 VPS masz rację co do kotłow.Wszystkie płytowe mają ta samą jakośc i nie ma co opowiadać chyba że ktoś lubi słuchać pięknego bajeru i jest chętny za ten bajer zapłacić odpowiednio. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 19.03.2003 20:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Adamos... jak Cię tak czytam , to się często zastanawiam, czy Ty zamiast na lekcje j.polskiego nie chodziłeś czasami na wagary...Chłopie , spróbuj się jakoś kontrolować ! Ale to tylko tak na marginesie Anonim / a jakże !/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 19.03.2003 21:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Marca 2003 Może jako anonim będę pisał poprawnie bo jako zalogowany to nie mam odwagi .Twoja anonimowośc jest tymczasowa bo napewno jesteś zarejetrowany tylko ściemniasz. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 07:14 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 VPS Odpowiadam jako pierwszemu, tak jak Pawliak mówił wesela tfu zasobnika nie bedzie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 07:16 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Wracając do zasobnika to o ile się orientuję zawsze będę mógł w późniejszym terminie podłączyć zasobnik (o ile stanie się to koniczne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Adamos48 Miedź jest super (zawsze to mówiłem zwłasza to że tak pieknie się lutuje ) w moim przypadku przynajmniej Muszę poprowadzić rurki na zewnątrz i mieć będzie moim zdaniem wyglądać najlepiej. Jeszcze jakby udało się jakieś małe przekroje zamontować to byłoby super. Właśnie wiecie może jak dobrać przekrój rurek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 07:58 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Adamie Dlaczego DeLonghi Twoim zdaniem są przeciętne fatalne?i jakie byś polecił? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 20.03.2003 08:11 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Bedi przepraszam, że dopiero teraz odpowiadam. Dlaczego Junkers jest BE wg. mnie. To może od poczatku Sam jestem sprzedawcą (uprzedzę pytania- nic związanego z budowlanką) więc trudno jest mi wcisnąć bajer (tak może się wydawać komuś kto sprzedaje- taką mam taktykę łykam wszystko jak młody karpik a potem analizuję ). Staram się również oceniać swoich rozmówców przez przyzmat ich i swojej właśnie pracy. Najbardziej jednak cenię sobie zdanie osób związanych z branżą a nie mających interesu w danej chwili- czyli tych którzy nie starają się sprzedać mi tego co akurat maja na zbyciu. Sam długo wachałem sie Junkers-Vaillant i jak dotąd (ponieważ oba kotły mają prawie identyczne parametry)wygrywał Junkers - po prostu jest seksowniejszy + z różnych miejsc zasłyszane kiepskie uwagi o serwisie Vaillanta. Od wczoraj jednak po dłuższej rozmowie z kolegą z branży ciepłowniczej(moze troche na wyrost pisze z branży - kiedys w niej operował), usłyszałem wiele ciepłych słów o Vaillancie, poza tym przekonuje mnie również to że gość sam ma kocioł tej firmy. Poza tym znam go już chwilę i myślę że w tym wypadku mogę mu zaufać. Nie oznacza to jednak że powiedziałem Vaillant i basta. Pewnie decyzja zapadnie tuż przed terminem rozpoczęcia inwestycji. Może znajdę jeszcze inną firmę która oferuje wiszące kotły jednofunkcyjne z zamknietą komorą sppalania o tak niskiej mocy? Słyszałem coś o kotłach angielskich. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts