bedi 20.03.2003 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Marca 2003 Stanley,Dzięki za odpowiedź. Ja jak na razie stawiam na Junkersa, gdyż raczej podświadomie sądzę, że może mieć lepsze sterowanie, ale Vaillant ma piece o mniejszej mocy (i cenie).Zastanów się jeszcze nad zasobnikiem, czytałem posty wielu ludzi którzy zastanawiają się jak do pieca dwufunkcyjnego podłączyć zasobnik. Możesz poczytać o tym na budowanie.pl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 21.03.2003 11:37 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Zasobnik na pewno odpada przy najmniej na dzień dzisiejszy. Piec chcę jednofunkcyjny, a do tych jest możliwość podłączania zasobników później (o ile mnie pamięć nie myli ). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ADAMOS48 21.03.2003 21:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Marca 2003 Zesumowałeś .,powiedziałem grzejniki przęciętne a fatalne było zestawienie całej instalacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 24.03.2003 07:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Marca 2003 Adam Przestań być tajemniczy, może polecisz jakąś konfigurację? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 25.03.2003 06:40 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 On 2003-03-07 10:05, hippo wrote: Stanley, kto Ci takich bzdur naopowiadał jeśli chodzi o koszt wcinkido gazociągu 12000. Idź do gazowni i wybierz przyłącze gazowe do swojego budynku w I wariancie - tzn. spiszesz umowę z gazownią, a wykonanie wszystkiego powierzasz gazowni(łącznie z projektem i pozwoleniem na budowę. Twój koszt to jeśli masz długość przyłącza około 20 m bez przecisku na drógą stronę ulicy to około 1700 zł. Tak właśnie wczoraj byłem w gazowni chciałem zrobić tak jak polecałeś - wyliczyli mi 10 000 ! w środę ma być u mnie od nich ktoś od projektowania i wtedy zobaczę co dalej. Cała nadzieja w gaspolu jak zrobia to taniej to zamykam oczy i wchodzę. Eeech a mimałem zamiar z 30000 to już skończyć a tu mi się zrobiło 50 000 i końca nie widzę ( Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pwm 25.03.2003 08:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 To dziwne ja za doprowadzenie instalacji pod dom ok. 34 mb zapłaciłem gazowni 1690 PLN, w tym było wszystko projekt, zezwolenie na budowę, materiały, robocizna, sprzęt budolany, wszystko załatwiła "Gazownia"Pzdr.PWM Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 25.03.2003 12:39 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Marca 2003 Możesz podać gdzie to załatwiałeś - która gazownia? Ja gazownia warszawska, gazociąg mam pod płotem ? Kurcze chyba oszaleję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 26.03.2003 07:35 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2003 Ratujcie proszę podajcie stawki za przyłącze gazowe do domu od gazociagu do domu z instalacją wewnętrzną i ziemną wykonanie + projekt wszystko przez gazownię i rejon skąd jesteście.dziś po południu będę negocjował cenę z gazownią . Jak na razie wygrywa prywaciaż który za te same roboty co gazownia (10000) chce jak na razie 4000 i podejrzewam że jeszcze może coś z tego urwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 27.03.2003 21:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Marca 2003 A co myślicie o piecach Viessmana. Właśnie się zastanawiam czy wziąć Vaillanta czy Viessmana (oba kondensacyjne) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 28.03.2003 06:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 z mojego punktu widzenia viessman odpada.ja muszę mieć piec wiszący który będzie również mało ważył.kotły viessmana sa tak ciężkie jakby zostały zrobione ze stojacych (tak pewnie jest), dodatkowo cena również jest chyba trochę za wysoka, i jeszcze do tego palniki podobno nie za dobre Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.03.2003 10:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 w mojej opinii Viessman ma bardzo dobre palniki a co do ciężaru to ważą około 80 kg(oczywiście kondesaty serii 200) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rafek 28.03.2003 13:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Stanley, juz wiem cos wiecej o tym Vailancie. Troche mnie nie bylo bo rodzilem. Vailant to chyba TermoMax, dodatkowo pogodowka bez czujnika wew. Ma sporo podlogowki w salonie (dwa obiegi sterowane czujnikiem wew Eurostar polaczone z silownikiem na rozdzielaczu). Piec dziala na niskich temperaturach wiec nie uzywa typowych mieszczy. Cala niska temperatura idzie w podloge (steruje tym silownik) i rzeczywiscie to dziala. Stosuje obnizenie temperatury w nocy. Najwyzszy rachunek jaki mial to bylo ok 500zl, bo przez 2 tyg grzal na 25st. Przez reszte sezonu grzeje na 20st i w pierwszym roku rachunki mial ok 350zl z miesiac (styczen-luty) a w drugim roku po dlugich regulacja placi ok 250zl. Raczej nie oszukiwal bo niby czemu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
VPS 28.03.2003 19:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Marca 2003 Na dzień dzisiejszy kocioł kondensacyjny wiszący firmy Vaillant nosi nazwę ecoTEC. Ciężar kotła jednofunkcyjnego 39 kg, dwufunkcyjnego 40 kg. Wymiary wys.800 szer.480 głeb.385Regulatory pokojowe i pogodowe z czujnikiem temperatury wewnętrznej. [ Ta wiadomość była edytowana przez: VPS dnia 2003-03-28 20:19 ] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bobiczek 30.03.2003 15:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Marca 2003 Jestem na etapie przyłacza gazowego.Projekt, wykonanie - wszystko robi gazownia.Ja płacę tylko opłatę przyłączeniową.U mnie jest ok 70m długości, wyliczyli na jakieś 3.5 tyś zł.Dla mnie do przyjęcia. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 31.03.2003 07:53 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 VPSmożesz napisać coś więcej o jednofunkcyjnym vailancie z zamkniętą komora spalaniamoże być na privdzieki z góry Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 31.03.2003 07:56 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Marca 2003 Bobiczek Tak się zastanawiam czy przypadkiem pojęć nie mylę Przyłącze gazowe rozumiemy "wcinkę " w gazociąg i postawienie gazomierza w lini ogrodzenia czy również podciągnięcie tego pod dom i instalację wewnętrzną z projektem? jeśli to 1 to ja mam 1m i za tą tylko część gazownia zyczy sobie "jedyne" właśnie 4000 dla \mnie nie do przyjęcia ale sobie z nimi walczę choćby o skrzynki wymyślili sobie Z5 jakieś tam i trzeba za nie płacić 800 kto to kurczę widział ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Stanley 16.06.2003 13:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Czerwca 2003 Heymam już gaz ( no prawie teraz już tylko kosmetyka) całość projekt geodeta robocizna zamknie mi się w 7000 ( ale musiałem przerabiać też starą instalację) No i znalazłem piec grzejniczki i całą resztę - trochę to kosztowało wysiłku w końcu dałem się namówić znajomemu i mam dobrą zdaje się ofertę (choć przyznaję zaszalałem jeśli chodzi o koszty i moje możliwości z tym związane)Piec Vessman Vitpoend 100 (jednofunkcyjny)- grzejniki (13) radsona + instalacja z pp całość zamknie się w kwocie 15000 brutto to dużo czy mało jak sądzicie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts