Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Oczywiście to prawda. Ta oferta jest jedną z najniższych, ale firma jest duża, działa na rynku bardzo długo, wielu moich znajomych kupowało u nich okna i są zadowoleni. A co z tym profilem? Czy to prawda, że produkuje go Deceunick? (taką informację znalazłem gdzieś w internecie).

profil sami produkuje i nie jest to Deceuninck - niech Ci dadza probki profili - bo z tego co wiem to [podobno] tłoczą go pońiżej wymaganej grubości ścianek - powinny miec co najmniej 2,5 mm - ponadto odpadaja okna kolorowe z tych profili - jakie to sa ceny

Próbki profili (przekrojone) widziałem w biurze handlowym.

Okna mają być z jednostronnym kolorem:

600 x 1200 - 2 szt RU

1200 x 1200 - 4 szt RU

1500 x 1200 - 2 szt RU+U

1800 x 2150 - 1 szt R (ruchomy słupek)

900 x 2150 - 2 szt RU

Cena z montażem 5600 brutto.

Prawdopodobnie ktoś oferuje ci okna firmy DOBROPLAST. Jest to profil tłoczony u nich w Polsce. Pchełek może mieć racje jeśli chodzi o grubości ścianek. Ja jednak zwróce ci uwagę na kilka innych rzeczy - zapytaj o serwis, naprawy gwarancyjne, wymiana wdliwych elementów no i gwarancję producenta. Po tych odpowiedziach nie powinieneś mieć problemu z wyborem. Ja osobiście tych okien nie polecam.

Oczywiście to prawda. Ta oferta jest jedną z najniższych, ale firma jest duża, działa na rynku bardzo długo, wielu moich znajomych kupowało u nich okna i są zadowoleni. A co z tym profilem? Czy to prawda, że produkuje go Deceunick?

Firma Dobroplast jest bardzo duża- to fakt- powstała w 2000 roku chyba.

Przez kilka lat produkowali na Aluplaście, potem przez dorzucili Royal-a, nastepnie niewypalił Rehau, doszedł Brugmann.

Avantgarde 7000 i 9000 produkują na własnych tłoczniach od wakacji zeszłego roku i tylko oni- Deceuenick nie ma z tym nic wspólnego.

Co do jakości i obsługi :roll: :-? - kliknij w wyszukiwarkę....

Firma Dobroplast jest bardzo duża- to fakt- powstała w 2000 roku chyba. Przez kilka lat produkowali na Aluplaście, potem przez dorzucili Royal-a, nastepnie niewypalił Rehau, doszedł Brugmann.

Avantgarde 7000 i 9000 produkują na własnych tłoczniach od wakacji zeszłego roku i tylko oni- Deceuenick nie ma z tym nic wspólnego.

Tylko oni to produkują? Okna chciałem kupić w firmie w moim mieście, która z Dobroplastem nie ma nic wspólnego. Hmm :-?

Firma Dobroplast jest bardzo duża- to fakt- powstała w 2000 roku chyba. Przez kilka lat produkowali na Aluplaście, potem przez dorzucili Royal-a, nastepnie niewypalił Rehau, doszedł Brugmann.

Tylko oni to produkują? Okna chciałem kupić w firmie w moim mieście, która z Dobroplastem nie ma nic wspólnego. Hmm :-?

Tylko oni produkują profile - a na produkcję okien z nich, mimo usilnych starań znaleźli niewielu odbiorców. :roll: Sami okna tez robią głównie z profili własnej produkcji , a trochę jeszcze chyba z Brugmanna i Royal-a.

Sytuacja wygląda następująco - po tym, co tu przeczytałem wywaliłem do kosza wszystkie oferty oparte na profilu Avantgarde 7000. Teraz na placu boju pozostały następujące:

- Budvar, profil Trocal Classic + okucia Roto NT, wycena: 6400

- Apolloplast, profil Brugman + okucia UR2, wycena: 6600

- Monto-tras, profil Aluplast 4000 + okucia Roto, wycena: 5800

Najbardziej kusi mnie Budvar 10-letnią gwarancją i ciepłą szybą U=1,0.

A Wy co myślicie? Nie ukrywam, że bardzo liczę na opinię Jareko 8)

Zeby powiedziec, kto jezdzi, musialabym znowu czytac watek o oknach, a nie mam juz sily.

Ogolnie odnioslam takie wrazenie, choc nie "przemozne" i ostatecznie negatywne, czyli jezdza lagodnie :D

Czekam na wycene tego trocala, jak dostane (w poniedzialek?) to napisze..

10 lat gwarancji to pic na wode - 10 lat to Ci dadza na profil ze nie zżółknie [jak sie doczytasz w szczegolach teh gwarancji - na profil to ja ci daje 100 lat gwarancji]. To jest ta nieuczciwosc firm. Producent szyb daje na nie dwa, dwa ,dwa lata - producent okuć daje maxymalnie 5 lat - tak wiec 10 lat na okna to jest to totalna podpucha i liczenie na niezorientowanego klienta - tak na marginesie to trocal jest systemem w porzadku - szyba 1,0 to zadna, ale to zadna rewelacja - kazdy producent ma ja w ofercie

Mozesz brac tego Budvara - ale im zwroc uwage na nieuczciwa reklame - i zazadaj przy okazji bonifikaty 10%