Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Też dostałem ofertę na okna z Avantgarde 700, szkoda że to lipa bo była dosyć ciekawa... Niestety moje okna będą kosztowały ponad 2x więcej, co jest ciekawe bo domy mamy podobne :roll:

Oto wycena na tęże Avantgarde, szyba P2, okucia WK-1, okno białe....obustronny kolor:

900x600....366 x 3 = 1098....1380

900x900.....................441......546

1800x1800................1036....1236 (witryna)

1800x2360................1746....2126

1500x1500...882x3 = 2646....3210

1200x1500...749x2 = 1498....2745

900x1500.....632x2 = 1246....1464

900x2360.....889x2 = 1778....2178

łącznik..... 25 zł x 2 = 50

RAZEM....................11539....14935

MONTAŻ ........................1432

Jak jest ktoś zainteresowany, mam tego trocala Budvaru. Wycena dla 1str złotego orzecha, okucia ROTO NT, klamki z kluczykiem.

wysokość 150, szer 120 - 620 zł + vat (6 okien)

150* 90 - po 521, 3 okna

balkon 230*180, bez poprzeczki - 1441

oraz fixy z szybą p2 - 2*60 i 1*120 po 397 i 715 odpowiednio.

Razem daje to 8138 zł + montaż i vat = 10065 za całość.

Bez upustów...

Dla mnie ta cena jest interesująca. Co prawda trafiłam na okna 120 za 353 zŁ (!!!) w Aluplast na Brukowej, ale białe i według mnie gorsze okucia.

• 3 years później...
Ja mam trzy lata i nie narzekam, zamykają się, otwierają, są szczelne, kolor także ok-złoty dąb. Spełniają swoją funkcję w 100%, co będzie za 10-20lat? Wybrałem ze względu na cenę, gdyby inne oferty były zbliżone cenowo, to może bym wybrał coś innego, lecz była to różnica min 50%, a fundusze nie pozwalały w tym czasie na większy wydatek.

Avantgarde w początkach produkcji, do tego okute na Roto były w swej klasie cenowej niezłym wyborem. Od 3-4 lat firma zalicza systematyczny zjazd z jakością, grubością wzmocnień, jakością szyb, Roto zastąpiła Siegenii najtańsza linia. Znam gorsze konstrukcje ale w podobnej cenie można teraz kupić coś sporo lepszego.

Pozdrawiam

• 4 weeks później...

Avangarde ??? - Katastrofa ! Napiszę tak, jeśli ktoś nie ma innych okien - z innego profilu to oczywiście że nie widzi różnicy.

Ja jako montażysta mam porównanie i ...ręce opadają !

Na pewno nie wybrałbym tego profilu dla jego ceny - kosztem jakości.

Cóż są osoby które są zadowolone ale pamiętajcie że okna powinny wytrzymać przynajmniej 10 lat ( gwarancja na 5 )

bo kto będzie je wymieniał co 5-6 lat ?

Więc jeśli macie możliwość dołożyć 20% do ceny innego profilu okien niż Avangarde to warto dołożyć i kupić coś innego.

• 6 months później...

KTO Z TYCH WSZYSTKICH OSÓB BIORĄCYCH UDZIAŁ W TYM FORUM JEST UŻYTKOWNIKEM TYCH OKIEN?

PODEJRZEWAM,ŻE TYLKO TA JEDNA OSOBA- TA KTÓRA NAPISAŁA, ŻE MA JE ZAMONTOWANE TRZY LATA I JEST ZADOWOLONA Z TYCH OKIEN.

POZOSTALI MAM WRAŻENIE , ŻE CZASEM NIE WIEDZĄ O CZYM PISZĄ, I NIE WYKLUCZAM TEŻ DZIAŁAŃ OCZERNIAJĄCYCH FIRMĘ DOBROPLAST ZE STRONY KONKURENCJI. JA ZAJMUJĘ SIĘ SPRZEDAŻĄ OKIEN OD 14 LAT. MAM W SWOJEJ OFERCIE OKNA NA PROFILU VEKA, SCHUCO,DECCO,DECEUNICKE,REHAU,IGLO5, I AVANTGARDE.

NAJCZĘSCIEJ KLIENCI WYBIERAJĄC OKNA KIERUJĄ SIĘ CENĄ. NIERZADKO O NIC INNEGO NIE PYTAJĄC, NO MOŻE JESZCZE TERMIN REALIZACJI.

W ZIĄZKU Z TYM SIŁĄ RZECZY NAJWIĘCEJ SPRZEDAJĘ OKIEN NA PROFILU AVANTGARDE 7000 I 7000 HS. HANDLUJĘ TYMI OKNAMI OD 1,5 ROKU I MOGĘ ŚMIAŁO POWIEDZIEĆ, ŻE REKLAMACJI NA TEN PRODUKT NIE JEST NA PEWNO WIĘCEJ NIŻ NA INNE WYROBY , INNYCH PRODUCENTÓW ( NIE CHCĘ WYMIENIAĆ NAZW) , KTÓRZY ROBIĄ SWOJE OKNA NA REHALE, VECE, CZY DECEUNICKU,LUB INNYM. JEŚLI CHODZI O SERWIS, A RACZEJ JEGO BRAK ZE STRONY FIRMY DOBROPLAST, TO JEST TYLKO PROBLEM TAKICH SPRZEDAWCÓW JAK, JA KTÓRZY MUSZĄ OBOWĄZKI SERWISOWE WŹĄĆ NA SIEBIE. NA SZCZĘŚCIE NIE JEST TEGO DUŻO. NIE MA ZA TO PROBLEMU Z DOSTARCZENIEM NIEZBĘDYCH ELEMNTÓW OKNA NP. SZYBA, PROFIL SKRZYDŁA CZY ELEMENT OKICIA ZE STRONY DOBROPLASTU -JEST TO NA ZASADZIE MÓWIĘ I MAM. Z INNYMI PRODUCENTAMI BYWAŁO TO RÓŻNIE. OKNA TE NIE SĄ OCZYWIŚCIE Z NAJWYŻSZEJ PÓŁKI I JAK KOGOŚ STAĆ TO POLECAM NP. VEKE ALPHALINE PLUS Z PAKIETEM 3-SZYBOWYM LUB SCHUCO CORONA SI 82, ALE JEŚLI KTOŚ CHCĘ KUPIĆ OKNA NA PROFILU 70mm

TO UWAŻAM, ŻE NIE MA CO PRZEPŁACAĆ PŁACĄC ZA MARKĘ.

NIE CHCĘ ANI POLECAĆ FIRMY DOBROPLAST, ANI ODRADZAĆ.

NIE MOGĘ TYLKO PRZEMILCZEĆ TYCH NAJCZĘŚCIEJ BZDUR WYPISYWANYCH POWYŻEJ.

Może się mu Cpas Lock zablokował;) ?

Aps2000- jest ogólnie przyjęte na forach internetowych, że słowa pisane WIELKI LITERAMI są odbierane jak krzyk, niekulturalne pohukiwanie.

Z drugiej strony - półtora roku sprzedaży jakiegoś produktu to krótko - na dobrą sprawę w normalnie budowanym domu nie są to jeszcze używane przez domowników okna.

• 1 year później...

Witam

Mam problem właśnie z tymi oknami, tym profilem i tym producentem. Na początku dodam jeszcze że okna mam dwukolorowe (ciemne na zewnątrz i białe w środku) Po montażu przez jakiś czas było ok. okna prawie rok temu zamontowałem w listopadzie przed zimą w nowo wybudowanym budynku. Przez cały rok w budynku nie były prowadzone żadne prace. W letnich miesiącach zauważyłem że nie trzymają zaczepy które powinny domykać i trzymać okno w górnej części, wydawało się jakby opadły skrzydła. Chciałem to podregulować i przypadkowo przyłożyłem poziomnice do płaszczyzny ramy okna i futryny, okazało się że prawie we wszystkich oknach zarówno futryna jak i skrzydło są wygięte. Żeby to obrazowo przedstawić wydaje się jakby okna były wessane do środka budynku. Odchyłki te nie są małe bo wygięcie to wynosi ok 5-7mm na długości łaty 2m. Dziwna rzecz natoniast jest taka że zarówno futryna okna jak i skrzydło są wygięte dokładnie tak samo w tym samym kierunku.

Jeśli ktoś miał "przyjemność" reklamować ten produkt proszę o kontakt.

Pozdrawiam

• 6 months później...