Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Kiedyś pisałem o wodzie w piwnicy i muszę niestety powiedzieć, że wciąż ona tam sobie siedzi. Kilka razy już ją wypompowaliśmy i wciąż nic.

Ostatnio kopaliśmy dół pod szambo i co się okazało: na drugim końcu działki też jest woda!!!

Wykonałem więc wykop w kolejnym miejscy i co i woda stoi :-? :-? :cry: :cry: :cry:

Wydaje się koniecznością wykonanie drenażu, ale teraz nasuwa mi się pytanie: Czy jeśli woda jest wszędzie to co ja z nią zrobię??? Nie wiem czy nie będę musiał jej wciąż gdzieś pompować co by jej poziom się obniżył???

No ale wpadłem na inny GENIALNY POMYSŁ!!!!! :lol: :lol: :lol:

Może by tak nową warstwę wodonośną stworzyć

Co mam na myśli:

Zrobić odwiert do poziomu jakiegoś gruntu dobrze przepuszczalnego no i wsadzić rurę i niech woda płynie.

Pytanie więc czy ktoś z Was coś takiego zrobił? Czy ktoś ma jakieś doświadczenia w tym temacie???

P.S. mam nadzieje że dom mi nie odpłynie :lol:

Dreanaz jeszcze raz drenaz, u mnie kolega na przeciwko zrobilo nawet dreanaz poprzeczny pod lawami także jak woda by sie pojawila pod budynkiem piwnice suche. Ja zamierzam zrobic to samo.