kolega boba budowniczego 31.05.2006 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Witam wszystkichSzukam niedrogiego notariusza w Poznaniu, może możecie mi kogoś polecić?pozdrawiam, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 31.05.2006 11:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Czy niedrogi - trudno mi powiedzieć, nie porównywałem.Kupując działkę w marcu notariusza załatwiał sprzedający, a ja zapłaciłem wszystkie koszty:-wynagrodzenie - 1.000zł; Vat - 220 zł; wynagrodzenie - za wniosek - 200 zł, Vat - 44zł; wynagrodzenie za 7 wypisów - 210zł; Vat - 46,2 zł; opłata sądowa za założenie księgi wieczystej - 260 zł.Razem: 1.980zł.Kancelaria Notarialna Mariusz Kolasa ul. Libelta 26Tel. 061-852-09-96Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kolega boba budowniczego 31.05.2006 16:32 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 A jaka była wartość transakcji ?I co z podatkiem od czynności cywilnoprawnych, czy musiałeś wpłacać go od razy u notariusza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
brams 31.05.2006 19:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Transakcja opiewała na kwotę: 64.500 złNic ponadto co napisałem - nie płaciłem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bartosz01 31.05.2006 19:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 O taniego notariusza będzie trudno:) bo takich jeszcze nie ma. Z drugiej strony oni mają pecha, bo są płatnikami wszystkich podatków i opłat sądowych związanych z transakcją i ludzie nie rozróżniają czesto taksy od innych składników kwoty pobieranej przez notariusza.Ale zawsze można się piotargować z kilkoma lub poprosić o wycenę i wybrac najtańszego. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Pawlik 06.06.2006 23:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 nie wiem czy uda się by było taniej niż przeciętnie jeśli chodzi o taksę i odpisy(liczba znaków i wersów na stronie dokumentu) , gdyż inne pobierane koszty u notariusza są niezależne od niego np. podatek czy opłata sadowa . Natomiast moge polecić świetnego notariusza , który naprawdę do sprawy sie przyłoży i przygotuje . W tej sprawie bym tych paru groszy nie oszczedzał , szukając tylko byle najtańszej oferty , gdyz konsekwencje , gdy trafi się na "paproka" , a i tacy są wśród poznańskich notariuszy , to w przyszłości może to cię sporo kosztować nie tylko pieniedzy lecz również zdrowia emocjonalnego , więc chyba nie warto tak do sprawy podchodzić . Mój typ na notariusza Poznaniu to Iżykowski , który ma kancelarię na Nowowiejskiego . Trochę on jest co prawda przeintelektulizowany , co może wynikac z tego , iż jest też pracownikiem naukowym uniwerku , ale poza tym to naprawdę solidny notariusz . Dodam , iż sam jestem praktykującym prawnikiem - choć na garnuszku państwa i uważam , iż mogę to dość rzetelnie ocenić , gdyż widziałem także pracę dwóch innych notariuszy w tym mieście np. nie przekonała mnie kancelaria Kowandych . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Rezi 06.06.2006 23:04 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 Trochę on jest co prawda przeintelektulizowany , co może wynikac z tego , iż jest też pracownikiem naukowym oj tak ... bardzo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wojtek31 18.05.2011 06:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Maja 2011 a ja polecam http://notariuszpoznan.eu/ bardzo mnie dobrze obsłużyli i jestem zadowolony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Bulkaa 07.01.2018 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Stycznia 2018 (edytowane) Witam wszystkich bardzo serdecznie. Czy dalibyście może radę polecić mi jakiegoś naprawdę dobrego i sprawdzongo notariusza działającego na terenie Katowic lub miejscowości okolicznych? Najlepiej, żeby to był ktoś naprawdę sprawdzony przez Was lub przez Waszych znajomych. Trzeba jasno przyznać, że w Internecie jest naprawdę całe mnóstwo różnego rodzaju ofert i ciężko przez to wszystko przebrnąć, żeby naprawdę dobrze wybrać... Czy jesteście więc w stanie mi coś sprawdzonego w tym obszarze tematycznym doradzić? Byłbym naprawdę bardzo, bardzo wdzięczny za jakieś sprawdzone kontakty do sprawdzonych notariuszy. Ja popytałem też trochę swoich znajomych i dość często się zdarzało, że polecali tego notariusza Szczególnie interesujący jest fakt, że w niektórych przypadkach można tam dokonywać czynności o dowolnych porach. Czy ktoś z Was również miał może styczność z tym notariuszem i jest w stanie coś o nim powiedzeć? Z góry wielkie dzięki za wszelkie porady i sugestie w tym obszarze tematycznym. Bedę wdzięczny. Edytowane 25 Stycznia 2018 przez Greengaz Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts