wiewióra1976 31.05.2006 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 No to juz wiem. Moja potencjalna działka jest okazyjnie tania, bo podlega procedurze scalania. Może mi to ktoś przystepnie wyjaśnić? Chodzi z grubsza o to, że działki kolo tej dzialki są wąskie na ok. 9 metrów i trzeba je jakos kompleksowo poscalac i pozmieniać, co przy najlepszych wiatrach trwa półtorej roku. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zonzi 31.05.2006 14:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 To prawdopodobnie znaczy ze wlasciciele wiekszej ilosci dzialek musza sie wspolnie dogadac jak zamienic miedzy soba ziemie, kto bedzie mial od drogi a kto w glebi etc... Jak masz duzo czasu i nerwow to OK. W zależności od współwlaścicieli potrwa to od 6 do niewiadomo jak dlugo. Wystarczy zeby jedna osoba blokowala i koniec. Jesli wlascicielem dzialek przylegajacych jest jedna osoba to wtedy wystarczy zrobic nowy podzial. W moim przypadku zrobienie nowego podziału zajęło 6 miesięcy. pozdrawiamTomek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiewióra1976 31.05.2006 14:54 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2006 Rozumiem, że informację taką uzyskam w Urzędzie Miasta. Jutro się wybieram. Zobaczymy. Dzięki za informację Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts