kargeo 01.06.2006 07:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Czy słyszeliście o jakichs pisakach, markerach, farbkach etc. do malowania juz polożonej fugi (bialej)? Czy coś takiego w ogóle istnieje, czy jestem zmuszona zdjąć starą i kłaść na nowo kolorową?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 01.06.2006 12:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jest coś takiego ale widziałam efekt końcowy - był bardzo nieciekawy. Polecam usunięcie starej fugi i zafugowanie ponowne świeżą. Może lepiej odświeżyć białą fugę - w sklepach budowlanych są preparaty do czyszczenia białych fug. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kargeo 02.06.2006 07:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 dziekuje za odpowiedź, tego sie spodziewałam. Czy będąc totalnym laikiem jestem w stanie położyc fugę, czy to jakas skomplikowana sprawa? za co trzeba uważac i czy wyskrobywać stara fugę całą, czy wystarczy do połowy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
andk 02.06.2006 08:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Skąd taki pomysł? Do połowy wyskrobać fugę to naprawdę skomplikowana robota! Wydrapuje się w całości, bez specjalnych problemów. Trzeba uważać, żeby nie wyszczerbić płytki. Oczywiście pracochłonne to jest, niestety - myślę że nie masz płytek w rozmiarze, powiedzmy 10x10? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Funia28 07.06.2006 06:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2006 Wyskrobać, dobrze oczyścić z pyłu, przygotować fugę wg przepisu, nakładać gumową szpachelką. Poczekać aż wyschnie, przetrzeć ścierką płytki na sucho - w celu usunięcia warstwy kolorowej z płytek. Później umyć płytki. Nic trudnego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts