Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Dom kgadziny

Recommended Posts

• Odpowiedzi 66
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Sorry, byłem na BUDMIE cały tydzień i mam zaległości forumowe dlatego odpisuję dopiero dziś:

Ara, Opalko - tynk to Ceresit SAVANNAH SV 01 , faktura baranek (lub jak wolą inni - kaszka) ziarna 1,5 mm.

Kolorystyke dobierała moja kochana żonka :D Ja tylko płaciłem :D :D :D

Ale zauważcie że na wygląd domu ma wpływ też kolor stolarki. U mmie jest to złoty dąb.

Leszku - nic straconego! Zawsze możesz powtórzyć manewr :D

A my odwiedziliśmy w wakacje piękne miasto Łódź. Koluszki niestety zostały trochę z boku, ale to też nic straconego?

W imieniu żonki dziękuję za pochwałę klimatu bo to głównie jej zasługa.

Leszku - nic straconego! Zawsze możesz powtórzyć manewr :D

A my odwiedziliśmy w wakacje piękne miasto Łódź. Koluszki niestety zostały trochę z boku, ale to też nic straconego?

Krzysiek, bo potraktuję to dosłownie. :wink:

W każdym razie zapraszam do Koluszek. :D

Lesiu - czekam! Tylko zadzwoń wcześniej albo daj znaki dymne żebym z obiadem zdążył.... :lol:

HA !

Prosta spokojna bryła, pewny siebie..''męski typ'' twardo stojący na ziemi.

Brawa za drzewa.Jeszcze , jako zmanierowany gleboryjca dorzuciła bym duużo kwiateczków ( aby nie było czasu na picie piwa tak spokojnie).

Zaskoczona jestem schodami..rzadki okaz, nie powiem. Z reguły spotykam standart, czyli ciemne lub miodowe. A tu niespodzianka.. :D W pierwszym odruchu..pogłaskać czy są tak miękkie , na jakie wyglądają.

Gratulacje. Spokojność tego domu niech będzie zawsze.. :lol:

• 4 weeks później...
  • 3 weeks później...
kgadzina a jak dopasowałeś drzwi zewnętrzne do stolarki "złoty dąb"? Jakiej firmy zakupiłeś i jakiego koloru?

Z góry dzięki - jestem teraz przed takim dylemacikiem... :(

Sory że dopiero teraz odpisuję ale praaaaaaca goniła tak ze nie było kiedy tu zajrzeć :(

Ivo - dobór drzwi odbył się na zasadzie kupienia surowych drzwi Humdrex-u i pomalowaniu ich dwukrotnie farbą Levis'a o kolorze dąb (jakiś tam - dobierałem z wzornika). No i udało się. Bo kształt drzwi taki jaki chcieliiśmy był tylko w Humdrex-ie a kolor tylko w Stolbudzie Włoszczowa. No to zrobiło się "po swojemu" :D :D :D

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
Oj ładny!. Jeśli można chciałabym zapytać o dach na twoim domku,bo bardzo mi się podoba, a obawiam sie,że mój będzie znacznie od niego odbiegał więc chciałabym póki jeszcze mogę to zmienić. A więc pyt.pierwsze: ile stopni ma spad dachu a drugie pytanie: ile cm.,,zwisa" poza ściane na dole.Przepraszam ale nie znam fachowych nazw więc napisałam tak jak ja to rozumiem i nazywam.W moim projekcie spad dachu ma 35 stopni, jakoś wcześniej nie zwróciłam na to uwagi a wydaje mi się,że lepiej byłoby gdyby miał 40 natomiast na dole ma wystawać poza ścianę 70 cm. i też nie wiem czy to nie za mało.Jeśli nie sprawi Ci to problemu to bardzo prosze o odpowieź.Pozdrawiam Ula.