ankalenka 01.06.2006 09:21 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 po lekturze forum i przygodach innych forumowiczów z chemią na młodym trawniku postanowiłam póki co ćwiczyć cierpliwość i wycinać wystające pędy skrzypu aby go zniechęcić do rośnięcia. Aczkolwiek patrząc na ilości żyjące na moim trawniku raczej ja się zniechęcę, ale cóż spróbować warto. Mam w związku z tym jedno pytanie do doświadczonych: czy skrzyp który wykazuje wprost niesłychaną zdolność do wyrastania z najmniejszych choćby fragmentów podziemnych kłączy (czy innych korzeni) tak samo łatwo odrasta z obciętych fragmentów naziemnych? Innymi słowy: czy jak już wytnę całe "gniazdko" tego paskudztwa to muszę wyzbierać wszystkie ścinki czy mogę zgrubsza? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BobTrebor 01.06.2006 14:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 wyzbierasz czy nie i tak będzie rósł, chociaż u mnie starane pomogło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
_weynrob_ 01.06.2006 18:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 nic nie musisz zbierać to co utniesz juz nie odrośnie-ale to nie znaczy że ten z ziemi sie nie wychyli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jarp 10.06.2006 10:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Czerwca 2006 U nas też cały nowy trawnik zarósł skrzypem. Regularne koszenie trawy z czasem całkowicie go wyeliminowało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts