tyberian 01.06.2006 10:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 http://101kotow.koty.pl/adopcja.htmTe większe też proszą o dom. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 01.06.2006 11:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Ale fajne zwierzaki! Co tu by zrobić, żeby moje panny zaakceptowały jakiegoś młodego? One są takie zołzowate trochę (dla zwierząt i ludzi, których nie znają). (Teraz sobie myślę, że może gdyby 2 małe koty, które zajmą się sobą, to te moje staruszki będą udawały, że ich nie ma?) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 01.06.2006 13:59 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Starsze zwierzaki najszybciej akceptujš maluchy, psie i kocie. Nawet u bardzo leciwych zwierzšt działa instynkt opiekuńczy (psy akceptujš małe koty i odwrotnie, starsze koty małe psiaki, toż to dzieciaki, nikt ich nie atakuje). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Zuza35 02.06.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Ale fajne zwierzaki! Co tu by zrobić, żeby moje panny zaakceptowały jakiegoś młodego? One są takie zołzowate trochę (dla zwierząt i ludzi, których nie znają). (Teraz sobie myślę, że może gdyby 2 małe koty, które zajmą się sobą, to te moje staruszki będą udawały, że ich nie ma?) Kofi, z doświadczenia swojego i nie swojego wiem, że zwierzaki (masz psy, prawda?), chowane w domu, w końcu zaakceptują nowego członka rodziny. Zwłaszcza jeżeli to dziecko, nieważne jakiego gatunku. Dlaczego Twoje futrzaki miałyby zeżreć takie małe stworzonko? Głodne nie są, zagrożenia dla nich nie stanowi, więc w czym problem? Ciebie pewnie czeka ciężka praca (u mnie to trwało miesiąc ), ale będą się przynajmniej tolerowały. Znam np. dziewczynę, która wprowadziła do domu kota do 3 seterów, które (przepraszam właścicieli i wielbicieli seterów) są bardziej niż trochę rozkojarzone z natury, a na dodatek są psami myśliwskimi, więc jak coś się rusza to trzeba gonić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 02.06.2006 07:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Tyberian, Zuza35 cieszy mnie to, co mówicie, ale niestety nie do końca rozwiewa moje obawy. Moja sunia miała kilka ciężkich ekscesów zdrowotnych i jest trochę neurotycczna, nie gryzie nikogo, nie rzuca się, ale jest potwornie hałaśliwa. Po każdej wizycie u weta (gdzie jest bardzo grzeczna, spokojna, najwyżej się trzęsie) odreagowuje w domu - jest jeszcze bardziej nerwowa. Ostatnio np urządziła histerię ze strasznym szczekaniem, a potem wyciem, jak kotka za drzwiami głośno zamiauczała, bo chciała wejść do domu. A do tego moje młodsze dziecko trochę słabiej słyszy, więc jest głośne, do niego też trzeba głośniej i bardzo często jest tak, że jak się bawi jest hałas, co również kończy się strasznym szczekaniem właściwie na wiadomo kogo. Powoli porzucam myśl o drugim psie, który mógłby ją trochę odmłodzić, bo boję się co byłoby, gdyby ona tak zaczęła szczekać przy tym innym - jak on by sie zachował? Poza tym nowemu zwierzakowi poświęca się więcej czasu i Nadi mogłaby być zazdrosna, a co za tym idzie niezbyt uprzejma, chociaż krzywdy raczej mu nie zrobi. Kotka kiedyś w paskudny sposób wygoniła podwórkowego przybłędę (kota), którego zaprosiłam na obiad, więc też tak sobie przyjazna. Wczoraj przyszła mi do głowy myśl o 2 małych kotkach, które będą bawić się ze sobą, bo te moje damy to już raczej nie do maluchów. Ale mąż na razie nie chce o tym słyszeć. Ja wiem, że powinna się cieszyć tym, co mam, ale mamy trochę miejsca, zmieściłby się jeszcze jakiś zwierzak... (Sorry za tę długaśną epistołę). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tyberian 06.06.2006 08:43 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 http://img130.imageshack.us/img130/4052/konstd010ic.gif' alt='konstd010ic.gif'> Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts