Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

• Odpowiedzi 68
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

• 1 month później...
  • 3 weeks później...
A ja zdecydowanie odradzam korzystanie z uslug pana Bartoszewskiego. Powazne problemy z terminowoscia, bledy w projekcie, poczawszy od drobnych pomylek a skonczywszy na powaznych bledach merytorycznych, w sytuacjach konfliktowych fatalna obsluga klienta - to glowne wspomnienia po wspolpracy z panem Bartoszewskim. Dlugo by opowiadac .. nie polecam!

hej

napiszcie coś więcej o współpracy z panem Bartoszewskim, chciałam u niego robic projekt... ale się teraz zastanawiam.... a może ktoś ma pozytywne doświadczenia?

Uciekaj od niego jak najdalej.. tez sie na niego nacialem sugerujac sie forum :( - bledy, pomylki, nieterminowosc.. porazka totalna :(

A ja odpisałam umowe z pracownia Archi-Pro i to była porażka!!! A potem trafiłam do Pana Bartoszewskiego i wszystko poszło jak po maśle. Nawet złozył za mnie dokumenty w urzędzie. Myślę że każdy ma troszkę inne oczekiwania i z tąd tak skrajne opinie. Dom się buduje - zero problemów. Ja polecam.

A ja odpisałam umowe z pracownia Archi-Pro i to była porażka!!! A potem trafiłam do Pana Bartoszewskiego i wszystko poszło jak po maśle. Nawet złozył za mnie dokumenty w urzędzie. Myślę że każdy ma troszkę inne oczekiwania i z tąd tak skrajne opinie. Dom się buduje - zero problemów. Ja polecam.

A ja mysle, ze oczekiwania mamy podobne - najwazniejsze to otrzymac projekt, ktory nie zostanie odrzucony przez urzad - moj po wykonaniu prostej adaptacji przez p. Bartoszewskiego zostal odrzucony z powodu bledow merytorycznych! a adaptacja to przeciez najprostsze zadanie dla architekta. Ponadto zapewne kazdy oczekuje w miare terminowego wykonania uslugi za ktora placi, lub uprzedzenia przed podjeciem decyzji o rozpoczeciu wspolpracy o mozliwych problemach z czasem, bo akurat wykonawca zajmuje sie powazniejszymi projektami. Milo jest rowniez gdy architekt dotrzymuje obietnic - pan Bartoszewski bardzo szybko zapomnial o tym, ze obiecal sam udac sie do urzedu, jesli w projekcie beda bledy - projekt musialam ponownie mu dostarczyc a nastepnie czekac tydzien na naniesienie poprawek, ktore mialy zajac jeden dzien.

Nie polecam!!

• 2 weeks później...

Szukam dobrego i sprawdzonego architekta.

Chcę żeby mój domek był jednyny i niepowtarzalny a nie z katalogu...

Co myślicie nad takim rozwiązaniem???

I czy ktoś z Was korzystał z usług jakiegoś dobrego architekta, który opracuje mój indywidualny projekt za nieduże pieniądze.

Możecie wysyłać mi na priva sprawdzonych architektów z Warszawy.

Dzięki

No to "dobrego architekta" czy "za nieduże pieniądze" ? Nie ma dobrych tanich architektów. Jak ktoś jest dobry to jest drogi, poprostu się ceni.

Przejedź się po nowych osiedlach, może wpadnie ci w oko jakiś ciekawie zrobiony dom, zapytaj właścicieli czy są zadowoleni, zaptaj o autora projektu.

Studio Palladio, pan Paweł Suliga

PALLADIO Suliga 0501 167565 022 6250687

Namiary dośc stare, jak nieaktualne -sprawdzić w książkach tf.

Temat wprawdzie był poruszany dość dawno ale podejżewam, że jest to dobry czas na weryfikację opinii :).

Jak rozumiem korzystałeś z usług Pana Suligi. Czy na podstawie jego projektu zbudowałeś dom (budujesz) ?? Czy jesteś zadowolony z jego usług, czy w czasie budowy nie było problemów, blędów ??

Proszę o opinię bo włąśnie szukam architekta.

• 2 weeks później...
  • 4 weeks później...

Ja kiedys prosiłem o ofertę (wycenę) w zakresie adaptacji projektu gotowego - zagosp. działki, papierologia do pozwolenia na budowę + ewentualny nadzór.

Nie skorzystałem bo... ceny były z delikatnie mówiąc mało konkuremcyjne :-). Ostatecznie zrobiłem (a własciwie inny architekt)wszystko za 1/4 ceny, która oferowała.

Co do jej fachowości, co cię najbardziej interesuje, niestety nie mam doświadczenia.