alienka 01.06.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Proszę pomóżcie. To już w sobotę, a ja zupełnie nie mam pomysłu na prezent. A może pieniądze. Ile? Z góry dziękuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 01.06.2006 15:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 ale święto pieniądze raczej nie. Raczej cos religijno-uzytecznego. ma byc księdzem zakonnym, czy świeckim? może podręczna walizka z akcesoriami na wyprawy /przenosny ołtarz/ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kofi 02.06.2006 09:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Moja koleżanka podarowała ornat wyszywany przez jej mamę, ale raczej nie zdążysz. Kolega najbardziej cieszył się z książek, no i pieniędzy (proza życia). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 02.06.2006 10:22 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 przegladałam w internecie sklepy z rzeczami dla księży (szaty itp.) Myślę jednak, że te przedmioty przecież i tak będą go otaczać. Znajomi radzą prezent "jak na wesele" bo przecież młody ksiądz też potrzebuje zastawy, sztućce, pościel itp. Pościel mi jakoś nie pasuje. Myślałam o ładnym serwisie do kawy. Rzecz, która się przyda a przy okazji wspomni może czasem o mnie podając znajomym kawę. Myślałam tez o pieniądzach. Tu problem; nie wiem ile? Uroczystość już jutro a ja mam ogromny kłopot bo chciałabym sprawić mu przyjemność a nie wiem co może go ucieszyć. Nie jestem osobą praktykującą, nigdy dotąd nie byłam na takiej uroczystości. Przyszły ksiądz to mój brat cioteczny. Najprzystojniejszy facet w rodzinie Taką drogę wybrał. Jest pełen entuzjazmu i wiary w słuszność swojego wyboru. Bardzo bym chciała, żeby był szczęśliwy a dzień jego prymicji wyjątkowy. Proszę pomóżcie, jeszcze jakieś propozycje? Majka - wstyd mi Nawet nie wiedziałam, że są i zakonni i świeccy. Będzie wyświęcany w Katedrze na kapłana. Ja w każdym razie jestem wybitnie świecka... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
sloneczny_slonecznik 02.06.2006 11:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 ja podarowałam koledze lampę stojšcš, kupiłam jš w IKEA ma ona 2 lampki, jedna taka do czytania z możliwociš regulacji mylę że to oryginalne i przydatne Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 02.06.2006 11:19 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 lampa - to też świetny pomysł! dziękuję. Dlaczego ja Was wcześniej nie zapytałam Mam nadzieję, że uda mi się dziś kupć coś ładnego (jutro to już za późno). Ach i jeszcze jedno pytanko - czy kwiaty i prezent podczas obiadu po mszy prymicyjnej czy już w sobotę po wyświęceniu? Wiem, trochę marudzę ale bardzo mi zależy, żeby wstydu rodzinie nie przynieść Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 11:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jak w katedrze, to raczej świecki. czyli normalne uzytkowe rzeczy tez mu sie przydadzą. Nie wiesz, co lubi robić? Czy ma auto? Prezentem moze być rzecz do domu /teraz to taki specyficzny dom i to raczej z kucharką, więc serwis może nie/.Ale np. mp3, dyktafon, cos do kompa, fajna lama, skórzana podkładka na biurko, ksiega pamiatkowa w skórzanej oprawie itp.- oczywiscie kapłański zestaw podróżny zawsze na topie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 11:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 kwiaty............... hmmmm a kim jestes dla niego? kolezanka, kuzynka? ja dałabym po wyswięceniu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 02.06.2006 11:44 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Majka - to jest syn brata mojego ojca. Może nie powinnam wyskakiwać z tymi kwiatami? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 02.06.2006 11:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Niestety, nie wiem jakie są jego upodobania. W ciągu ostatnich 15 lat widziałam go ledwie kilka razy Nawet nie zauważyłam jak z małego chłopca zamienił sie w księdza... A jednak... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 02.06.2006 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 kwiaty sa zawsze dobre. I tak zostaja w kościele telefonuj do wujostwa i podpytaj. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
alienka 02.06.2006 13:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Myślałam żeby zadzwonić do Cioci... Tylko Ona jest teraz straszliwie zabiegana i nie mam śmiałości zawracać jej głowy. Po za tym ciągle mam nadzieję, że znajdę coś tak uniwersalnego co równocześnie będzie i ładne i po prostu praktyczne. Jeśli do 17.00 nic takiego nie znajdę to chyba jednak zadzwonię. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ew-ka 02.06.2006 16:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 a może koc ? takie są teraz piękne ,miłe w dotyku koce i elegancko zapakowane .i nawet nie takie drogie .....zawsze sie przyda Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts