jarkotowa 01.06.2006 11:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Remontuję starą chatę z bali. Bale są usczelniane mchem, który zostaje. Tam gdzie niestety wylecial szpary zostaly zapiankowane. Poza tym w innych miejscach też jest piana, którą chcemy ukryć. Widzieliśmy na Mazurach chalupy (nowoczesne oczywiści), które ku ozdobie byly poobtykane sznurami. Też chcemy tak robić. Nawet sznur kupiliśmy. Ale czym nasączyć ten sznur, żeby nię nasiąkal (deszcz, śnieg) . Czy ktoś ma doświadczenie w tym temacie? Czekam na podpowiedzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 22:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Mylę, że dobrym rozwišzaniem będzie pokost lniany. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
C183AL 05.10.2009 09:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Października 2009 mam podobną sytuację (brak na szczęście pianki, tylko mech), gdzie państwo kupawaliście sznurek.Będę wdzięczny. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Larix1 24.08.2010 09:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Sierpnia 2010 Jak ktos rowiązał ten temat i ma jakieś materiały to poproszę ja znalazłem utykanie ściany splecionym sianem http://maciekstrzepek.webpark.pl/img/25.JPG Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Terreda 02.01.2019 12:30 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Stycznia 2019 Witam, przepraszam, że odkopuję ten temat, bo trochę już ma. Jednak mam pytanie, co myślicie o optykaniu bali taki sznurkiem lnianym? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts