Marcena 01.06.2006 15:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Witam Serdecznie Jestem przed kupnem dzialki budowalnej i mam do wyboru w dwóch miejscach. A mianowiecie przy drodze gminnej i w głebi dwie działki dalej. Przy drodze gminnej słup jest kilka metrow od granicy działki (to plus) a woda od sasiadów za nami. Nie wiem jakie sa warunki podciągniecia wody od nich. A ta druga działka jest po drugiej stronie drogi i woda jest podciągnieta przez własciciela działki 15 m wiec nam zostanie do przedłuzenia gdzies ok 40m (to minus) Nie wiemy na która się zdecydować. Dodam ze ta druga jest blizej lasu Orientujecie sie jakie sa koszty podłaczenia wody? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izawi 01.06.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Najlepiej dowiedz się w gminie. Trudno to określić, bo opłaty są bardzo zróżnicowane. U nas koszt dla wszystkich mieszkańców to 1800zł , bez względu na to, czy mamy do wodociągu 10 czy 100m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
thomasso 02.06.2006 06:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 najlepiej sprawdz u zrodla- miejscowe Przeds.Wodno-Kanal- Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ulenka71 02.06.2006 13:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 To,że słup jest blisko działki nie zawsze może być na plus.Najlepiej zapytaj o warunki przyłącza w zakładzie energet.A z wodą od sąsiadA też może być rożnie.U mnie mogłam się podłączyć do wodociagu sąsiadów za ich zgodą.Niestety nie wyrazili zgody(ciśnienie wody u nich spadnie i nie będą mogli podlewać swoich ogródków) i efekt jest taki że wody nie mam mimo biegnącego 4 m od mojej działki wodociągu.Także zanim kupisz działkię to dowiedz się wszystkiego wcześniej.Na ten moment wolałabym kupic dzialke uzbrojoną.W moim przypadku na jedno by wyszło. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcena 02.06.2006 13:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Dzięki serdeczne !!! W poniedziałek się wszystkiego dowiem a w niedziele porozmawiam z sąsiadami. Jeszcze raz wielke dzięki bardzo mi pomogliście. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
qdlaty 02.06.2006 14:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Dzięki serdeczne !!! W poniedziałek się wszystkiego dowiem a w niedziele porozmawiam z sąsiadami. Jeszcze raz wielke dzięki bardzo mi pomogliście. Naprawdę pomogliśmy? He he, chyba niewiele. Przygotuj się, że w budowie domu wszystko wychodzi drożej niż zaplanujesz. Taki urok Mnie woda kosztowała (32m, przejście przez drogę gminną - taką ubitą): - projekt: 330 zł - ZUD: 300 zł - robocizna: 2000 zł - inwentaryzacja: 300 zł Ceny netto. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Marcena 02.06.2006 17:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Pomogliscie naprawde duzo. Żółtodziób ze mnie do potęgi Przynajmniej wiem gdzie mam się kierować Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts