Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

regipsy - nauka (plyty gipsowo -kartonowe

gosc24

Recommended Posts

Chcalbym sie nauczyc klasc plyty gipsowo-kartonowe

prosze o opinie czy da sie tego szybko naucyc

odczego zaczac

dodam ze narazie moge pozwolic sobie tylko na teorie

chodiz mi czy da sie tego nauczyc bez praktyki czy to trudne

ewetolalnie prosze o jakies rady linki do stron

dodam ze chcem jechac do NORWEGI wlasnie tam montowac te plyty

zgory dzieki za wszelka pomoc

pozdrawiam wszystkich forumowicow

codzi mi o nauke polskiej metody (chociaz najlepiej by byla norweska jezeli ktos zna)

• 4 weeks później...

Ja się edukuję stąd: http://www.polskigips.pl/index.php?id=21 oraz stąd http://www.rigips.pl/ (link "Biblioteka Rigips").

Teoretycznie to wszystko zawsze wygląda na bajecznie proste a diabeł tkwi w szczegółach i wykończeniu :D

Praktyka jest jednak o wiele bardziej porządana... zwłaszcza jak robisz komuś - bo jak sobie zrobię krzywo lub niefachowo to sam sobie tak zrobiłem i pozostaje mi tylko być dumnym ze swojego dzieła :D

Gdybym komuś miał zapłacić za zrobienie krzywo to przecież tak to sam sobie mogę zrobić :lol:

Dobrej praktyki nie zdobędziesz inaczej jak pod okiem kogoś doświadczonego.

Bo nawet jak znajdziesz kogoś kto "własnymi siłami" wykańcza dom lub remontuje mieszkanie i zaoferujesz pomoc - to jedynie przetestujesz jak teoria różni się od praktyki :wink:

Powodzenia.