mdzalewscy 09.12.2004 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 mam stół bilardowy i planowałem go wstawić w salonie, gdzie po nałożeniu dodatkowego składanego blatu stawałby się dużym stołem jadalnym. Ze względu na bezpośrednie wyjście z salonu na ogród, postanowiliśmy zmienić parkiet na gres polerowany i tu problem, czy jak wypadnie bila ze stołu na płytki, czy te nie popękają, a siłą czasami jest naprawdę duża. Stół kupiłem z likwidowanej speluny za przyzwoite pieniądze, całą poprzednią zimę go pomału odnawiałem, nowe sukno, kosze, szpachlowanie, toczenie, bejcowanie, lakierowanie - wygląda super, tylko czy teraz praca nie poszła w las. aha, warstwy podłogi tak: styropian 10cm, podłogówka, wylewki i gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wiaterek 09.12.2004 23:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2004 Jesli masz klej nierowno pod plytkami to moze peknac. swego czasu słyszalem od ludzi pracujacych w Niemczech, ze kiedy kladli plytki, to na odbior przychodzil facet z pilka kauczukowa, puszczal toto i patrzyl czy kafle peknia lub odpadna, potem chlopcy mieli poprawki. upadek bili to tak jakbys stuknal w szybe mlotkiem zakonczonym na opstro - pekniecie gwarantowane.Wit Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anita200 10.12.2004 06:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 A ja z innej "beczki",jak grubą masz wylewkę na podłogówce i jakie grube kafle? To tez ma wpływ na wytrzymałość podłogi.. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.12.2004 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Nie chcę być złym prorokiem, ale z doświadczenia wiem, że pęknąć może i/lub bila i/lub płytka.Może na czas gry rozkładaj wokół stołu grubszy chodniczek ( a i dla kręgosłupa zdrowiej niż na twardym ) ?PozdroJ Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 10.12.2004 08:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 w tej chwili mam chudziak, z podłogą ruszam na wiosnę, może jakaś jej konstrukcja pozwoli mi uniknąć kłopotów, jednak z gresu nie mogę zrezygnować. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.12.2004 09:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 Możesz poszukać płytek gresowych "przemysłowych" - w marketach na podłogach takie są. Cholerstwo ma z 1,5 cm grubości i zasuwaja po tym ciężkie wózki widłowe bez problemów. Patrząc na to jak obchodzą się z towarem przy rozładunku śmiem twierdzić że płytki uderzenie bili wytrzymają - jednak pojawia się pytanie o wytrzymałość bili.... Popatrz zresztą na wnętrza klubów bilardowych - wszędzie wykładziny dywanowe. Więc może pomysł z dywanikiem dookoła stołu nie jest zły? A pod stołem miejsca tyle, że można dorobic powieszoną skrzynię do której dywanik będzie wędrował na czas "nie-gry". Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.12.2004 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 RYDZU ..na takim gresie to bile będą pękały niczym bańki mydlane i puścisz kolegę z torbami J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
RYDZU 10.12.2004 09:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 RYDZU ..na takim gresie to bile będą pękały niczym bańki mydlane i puścisz kolegę z torbami J Ale mdzalewscy pytał czy mu płytki nie popękają od upadku bili... a nie odwrotnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 10.12.2004 09:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2004 ...zawsze może zatrudnić łapacza fruwających bil z podbierakiem na ryby i nie martwić się o nic J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jajmar 12.12.2004 10:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Tylko kiepskiemu graczowi bile wyskakuja ze stołu Potrenujesz z dywanikiem potem zwiniesz dywan. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 12.12.2004 10:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 A ja jeszcze inaczej- gres jest bardzo twardy i może nie tylko pęknąć ale i się odłupać przyklej na prubę jedną płytę poczekaj do wyschnięcia i przeprowadz test wytrzymałości ,walnij bilą tą płytkę i zobaczysz co się stanie, to ci powie jak wytrzymały jest gres Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mdzalewscy 12.12.2004 11:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Tylko kiepskiemu graczowi bile wyskakuja ze stołu Potrenujesz z dywanikiem potem zwiniesz dywan. ha, ha, ha może kiedyś zagramy , z doświadczenia wiem iż przy bardzo silnym uderzeniu bile "fruwają" inna sprawa iż często jak się "lobuje" na innymi bilami to różne historie się dzieją, z reszto jak już grać to grać na luziku a nie znajomym tłumaczyć delikatnie bo gresik popęka, wtedy to już żadna przyjemność, szczerze powiem zasmuciliście mnie bo myślałem iż to twardsza powłoka ten gres, a jeśli chodzi o bile to spoko nie raz widziałem jak spadają na beton i odbijają się jak piłki. Trzeba coś wykombinować, ale chyba bilard zostanie przeniesiony na poddasze do pokoju hobby Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jerzysio 12.12.2004 14:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 ...też widziałem jak odbijały się od betonu, ale i parę razy widziałem jak bila pęcła na pół, niestety ... ale nie rezygnuj z marzeń, na poddasze !?? A niby dlaczego ? Stół ma stać tam gdzie Ty postanowiłeś i koniec !!! Ja eksmitowałem garaż z budynku, coby było miejsce na stół ..... Pozdro J Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Piotrek T 12.12.2004 16:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Wstaw też hartowane szyby bo jak się koledzy rozpędzą to nie tylko podłoga będziepod ostrzełem zwłaszcza jak będą po bezalkoholowym Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Wowka 12.12.2004 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Grudnia 2004 Kup jedną płytkę i potrenuj upadki bili. Moim zdaniem płytka pęknie.Układ warstw styropianu, wylewki, kleju nie ma znaczenia.Nie sądzisz chyba, że dobrze połozony gres w jakikolwiek sposób jest w stanie zamortyzować uderzenia czegokolwiek? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ezia 07.06.2005 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 kochani, czym pielegnujecie gres polerowany, tak aby nie bylo zadnych smug! bede bardzo wdzieczna za rade Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 07.06.2005 15:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Czerwca 2005 Ja długo szukałem odpowiedniego mopa. W końcu kupiłem jakiś bardzo drogi, duzo droższy niz viledy w supermarkecie. Zmywanie nim bardzo gorącą wodą z dosłownie3-4 kroplami Pura na wiaderko 8 l. daje dobry efekt. Myślę, że sama woda być może byłaby wystarczająca, ale tego nie sprawdzałem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 25.06.2005 19:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Zastanawiam się nad kupnem gresu polerowanego Nowej Gali do łazienki. W łazience chce zrobić półeczki, zabudowe wanny itp. Czy może mi ktoś powiedzieć czy z gresu polerowanego da się jakoś ładnie zrobić takie rzeczy (ciecia, szlifowania). Wiem, że to zależy od fachowca, ale z dwoma już rozmawiałem i powiedzieli że ciężko będzie (odpryski itp) i nie wiem czy szukać dalej czy darować sobie ten gres. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 25.06.2005 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Czerwca 2005 Zastanawiam się nad kupnem gresu polerowanego Nowej Gali do łazienki. W łazience chce zrobić półeczki, zabudowe wanny itp. Czy może mi ktoś powiedzieć czy z gresu polerowanego da się jakoś ładnie zrobić takie rzeczy (ciecia, szlifowania). Wiem, że to zależy od fachowca, ale z dwoma już rozmawiałem i powiedzieli że ciężko będzie (odpryski itp) i nie wiem czy szukać dalej czy darować sobie ten gres. da się ale fakt ... trzeba mieć dobry sprzęt na bele czym będą ząbki można fazować a nawet oblić kanty i polerować ręcznie ale to tyci pracochłonne ja takie widziałem ... uważam że koszt nie wart efektu na który uparł się architekt :D a nowa gala to śliczne płytki ... jak polskie dziewczyny Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Koko 26.06.2005 06:10 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Zastanów się czy polerowane płytki na podłogę w łazience to dory pomysł. Jeśli już porównywać gres do dziewczyn to te drugie raczej nie są śliskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts