Sonika 26.06.2005 07:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Piękną łazienkę w gresie ma Duch07: http://mm443.photosite.com/Album1/ Napisz do Niego na priv. i zapytaj co sądził o tym materiale jego kafelkarz? Widziałam na zdjęciach krawędzie w łazience Ducha i żadnych odprysków nie było. Wszystko jest zrobione perfekcyjnie, a łazienka jak widać jest piękna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
vangrego 26.06.2005 08:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Czerwca 2005 Wiem, że to zależy od fachowca, ale z dwoma już rozmawiałem i powiedzieli że ciężko będzie (odpryski itp) i nie wiem czy szukać dalej czy darować sobie ten gres. Rozmawiałeś z fachowcami których widziałem u sąsiada , jedyne narzędzie do płytek to szlifierka kątowa.Zastanów się nad zastosowaniem na półki granitu(zamówisz na wymiar)ciekawie wygłąda troche urozmaica i dużo mniej cięcia płytek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jprzedworski 27.06.2005 12:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Uwaga na gres polerowany i nieszkliwiony. Tego nie widać gołym okiem, ale jest porowaty i chłonie różne świństwa - podobnie jak marmur. Zrobisz kropkę jakimś pisakiem, zostanie na wieki. Coś się rozleje ciemnego - to samo. Można na szczęście impregnować.Granit pod tym zwględem jest OK. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
modulor 27.06.2005 17:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Czerwca 2005 Zastanów się czy polerowane płytki na podłogę w łazience to dory pomysł. Jeśli już porównywać gres do dziewczyn to te drugie raczej nie są śliskie. oj te drugie by się obraziły Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2005 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 jprzedworski to co mówisz to prawda, ale istnieją środki do impregnacji.Są starsznie drogie ok. 300 pln za litr. Mi na 120 m wystarczyły dwa litry.Teraz nie mam problemów z żadnymi plamami. Impregnację robiłem zaraz po położeniu. Starsznie śmierdzi, ale polecam. Nie sprawdzałem jeszcze czy i co ile należy ją ponawiać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 28.06.2005 11:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 Położyłem NOWĄ GALĘ W KUCHNI PRZEDPOKOJU JADALNI I PRZED TARASEM ( wewnątrz ) . Jest b.ładna ale trudna w utrzymaniu. Wszystko widać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 28.06.2005 14:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 madagoral impregnowałaś NG?czym myjesz NG? Co wg. Ciebie oznacza trudna w utrzymaniu?Ja mam jasny beż 60x60 i bardzo sobie chwalę. Żona mówi, że w kuchni położyłaby teraz coś ciemniejszego, bo w trakcie gotowania itd. potrafią pojawiać się plamy. Ja jej na to, że jak coś pryśnie czy chlapnie i to się od razy wytrze to wg. mnie nie ma problemu, a jak się to zostawi to widać plamę, do której kurz się przyczepia.Są drogie środki do pielęgnacji, ale jak się zaimpregnuje tak jak ja to od roku mam święty spokój i z płytkami i co ważniejsze z fugami! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 28.06.2005 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 jprzedworski to co mówisz to prawda, ale istnieją środki do impregnacji. Są starsznie drogie ok. 300 pln za litr. Mi na 120 m wystarczyły dwa litry. Teraz nie mam problemów z żadnymi plamami. Impregnację robiłem zaraz po położeniu. Starsznie śmierdzi, ale polecam. Nie sprawdzałem jeszcze czy i co ile należy ją ponawiać. A o jakich konkretnie środkach mówisz? Podaj proszę nazwę, bo ja znam tylko HG. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 28.06.2005 23:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Czerwca 2005 madagoral impregnowałaś NG? czym myjesz NG? Co wg. Ciebie oznacza trudna w utrzymaniu? Ja mam jasny beż 60x60 i bardzo sobie chwalę. Żona mówi, że w kuchni położyłaby teraz coś ciemniejszego, bo w trakcie gotowania itd. potrafią pojawiać się plamy. Ja jej na to, że jak coś pryśnie czy chlapnie i to się od razy wytrze to wg. mnie nie ma problemu, a jak się to zostawi to widać plamę, do której kurz się przyczepia. Są drogie środki do pielęgnacji, ale jak się zaimpregnuje tak jak ja to od roku mam święty spokój i z płytkami i co ważniejsze z fugami! madagoral, Hans_68, jakie macie płytki NG-mat czy poler? Co do plam na gresie NG, to przetestowałam płytkę (matową) tak jak Sonika, tzn najpierw umyłam ją domestosem, następnie wylałam na płytkę kawę, olej, sok z czarnej porzeczki, rozgniotłam czereśnię, posypałam i zmoczyłam przyprawą curry, wysmarowałam ciemną farbą do włosów i czarną pastą do butów. To wszystko przeleżało na gresie calutki dzień. Zmyło się bez problemu nie pozostawiając żadnego śladu. Hans Twoja żona ma jednak rację, że na jasnym gresie (może nie tyle jasnym, co jednolitym) będzie widać każdą plamkę szczególnie pod słońce (a to, że się łatwo zmywają nie jest dla nas kobitek chyba żadnym pocieszeniem ) Mam jeszcze jedno pytanie: czy na zaimpregnowanym gresie nie widać żadnych śladów, czy impregnacja ma tylko chronić przed trwałym zaplamieniem Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 29.06.2005 07:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Mamy śliczny ciemno zielony kolor. W polerze oczywiście. Tylko przy drzwiach wejściowych położyliśmy gres matowy w tym samym kolorze. Jeżeli chodzi o kłopoty z utrzymaniem to chodzi o to ,że b.widać np kurz. Co mnie wkurza bo zamontowaliśmy rekuperator z filtrami i myślałem, że będzie go mniej. Może jak ogarniemy okolicę domu to będzie lepiej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 29.06.2005 07:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Aha. Niczym nie impregnowaliśmy gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
joola 29.06.2005 08:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 madagoral, skoro masz już doświadczenie z gresem polerowanym i matowym, to na którym wg Ciebie mniej widać kurz i plamy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 29.06.2005 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 A moze ktoś ma gres polerowny i zwierzaka, który czasem potrafi się załatwić na nim ? Ciekawy jestem czy zostaną jakieś ślady ... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 29.06.2005 13:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Czerwca 2005 Ja korzystałem z chemi oferowanej przez włoskiego producenta gresów.Oprócz środków do impregnacji mają środki do pielęgnacji. Na razie nie korzystałem z nich, bo ciągle mam pilniejsze wydatki a one sporo kosztują. Gres mam polerowany. Jak odnajdę stronę bądź pudełko na którym był naklejony adres poskiego dystrybutora to sie odezwę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
XGrzesX 30.06.2005 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 A czy impregnacja gresu zabezpiecza go w 100% ?Co jaki czas trzeba powtarzać taką impregnację ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 30.06.2005 07:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Joola. HansJeżeli chodzi o to na którym rodzaju bardziej widać kurz to zdecydowanie na polerze. Natomiast na macie go słychać gdy sie po nim chodzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
BK 30.06.2005 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 A co jeżeli chodzi o śliskość? Mam dwójkę dzieci i często biegają w skarpetach, dlatego nie chciałam tego najbardziej śliskiego gresu, będzie wersja mat - jak pan w hurtowni mówi "semi-navigato" czy jakoś tak Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 30.06.2005 09:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Nie odczuliśmy problemu śliskości. Na początku były obawy ale już nie mamy Jest o.k. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Sonika 30.06.2005 11:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Ja korzystałem z chemi oferowanej przez włoskiego producenta gresów. Oprócz środków do impregnacji mają środki do pielęgnacji. Na razie nie korzystałem z nich, bo ciągle mam pilniejsze wydatki a one sporo kosztują. Gres mam polerowany. Jak odnajdę stronę bądź pudełko na którym był naklejony adres poskiego dystrybutora to sie odezwę. Odezwij się proszę, bo bardzo mi zależy na tej wiadomości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gość 30.06.2005 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Czerwca 2005 Sonika,wczoraj zapomniałem sprawdzić, bo byłem padnięty. Dziś spróbuję odnaleźć to opakowanie.Jeśli chodzi o śliskość gresu polerowanego to trudno to ocenić. Moje dziewczyny ganiają się w skarpetach ibardzo rzadko udaje im się wyłożyć. Wykładają się raczej na zakrentach jak mają za dużą siłę odśrodkową. Mnie ani żonie nigdy się coś takiego nie przytrafiło, nawet w kuchni gdzie najszybciej coś może się rozlać.poniżej link do innego producenta:http://www.sopro.pl/all/kartytech/srodki/719FFP.pdf Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts