kwiatuszek 06.09.2006 07:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Też mam taki gres w kuchni -prawda jest taka że po każdym gotowaniu,smażeniu i myciu naczyń(jeśli nie ma sie zmywarki) trzeba zmyć podłoge niestety ja to robie codziennnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ppp.j 06.09.2006 10:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Września 2006 Właśnie kupiłem taki gres. Sprzedawca poradził by zaraz po położeniu zagruntować go. Preparat do gruntowania przeciw plamom kosztował 90pln za opakowanie. Praktyki w użytkowaniu nie mam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
NUTKA 13.09.2006 10:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Poszukuje gresu polerowanego, podluzenego w kolorze bialym lub ecru, bez imitujacych efektow marmuru Niestety w Łodzi takich brak. [/b] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
krzysztofh 13.09.2006 13:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Myślisz że jak napiszesz takimi wołami to coś pomoże?Przyjedź do Wawy na Bartycką, a zpewnością coś znajdziesz.http://www.dav.com.pl/kontakt.htmlKupiłem tam dużo płytek, przemiła i fachowa obsługa.Dostawy co tydzień więc nigdy nie czekasz za długo na towar. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edgar the liar 13.09.2006 19:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 http://www.opocznosa.com.pl/index2.php?id=45Ja mam taki i jest ok , coś ok 80 zł/m2 płaciłem za czarny mat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
budulec 13.09.2006 19:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Września 2006 Taki gres produkują tylko 3 fabryki.Można go dostać we wspomnianej firmie DAV.Koszt to ok. 220 PLN.m2, wymiar 60cmx60cm Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AxLe 13.05.2007 18:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 Czym najlepiej wyczyścić gres polerowany. Po ustawieniu mebli kuchennych mam czymś pobrudzoną podłogę i w ogóle nie mogę tego doczyścić, jeżeli macie jakieś sprawdzone pomysły to podpowiedzcie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
jo na 13.05.2007 20:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 13 Maja 2007 W katalogu WNĘTRZA zaczęłam kiedyś wątek pt. gres prawda o użytkowaniu, ostatni wpis chyba z 08.05.2007. Radzę tam poczytać, jest też wątek chiński gres polerowany i tam o czyszczeniu na pewno coś było Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 11.06.2007 08:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Temat ten kilka razy sie przewijał, ale mam nadzieję że pomimo tego podzielicie się wiadomościami z jego użytkowania po czasie. Mam założona podłogówkę, wybrałam jasny gres wielkości 50*50. Jakie fugi wybrać aby sie taki gres nie brudził, jak postąpić przy układaniu płytek itp? Myślę że inni też skorzystają. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 11.06.2007 11:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Halo, czy ktoś się wypowie????? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MiA Wojtek 11.06.2007 11:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Temat ten kilka razy sie przewijał, ale mam nadzieję że pomimo tego podzielicie się wiadomościami z jego użytkowania po czasie. Mam założona podłogówkę, wybrałam jasny gres wielkości 50*50. Jakie fugi wybrać aby sie taki gres nie brudził, jak postąpić przy układaniu płytek itp? Myślę że inni też skorzystają. wprawdzie ja nie fachowiec,ale...co ma kolor fugi do brudzenia kafli? ja takze wybralam jasny gres na cala podloge parteru i...jestem swiadoma tego,ze jasne kafle beda sie brudzic ..trudno,chcialam miec ladnie,to bede sprzatac kolor fugi jest bardzo zblizony do koloru kafli czyli bezowy,poniewaz chcialam uzyskac jak najbardziej jednolity kolor podlogi..jaki bedzie efekt? dzisiaj zaczynaja prace kafelkarze,wiec przekonam sie za jakis czas Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madagoral 11.06.2007 11:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Mam założone płytki gresowe polerowane Nowa Gala. Zielone. Też mamy ogrzewanie podłogowe. Było trochę problemów z fugami ale już tego nie dostrzegamy. Ładnie się sprząta ale trzeba to robić dużo częściej. Przy wejsćiu, tam gdzie może być dużo piasku, daliśmy matowe. Jest OK Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lidka i Janusz 11.06.2007 11:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Czerwca 2007 Temat ten kilka razy sie przewijał, ale mam nadzieję że pomimo tego podzielicie się wiadomościami z jego użytkowania po czasie. Mam założona podłogówkę, wybrałam jasny gres wielkości 50*50. Jakie fugi wybrać aby sie taki gres nie brudził, jak postąpić przy układaniu płytek itp? Myślę że inni też skorzystają. wprawdzie ja nie fachowiec,ale...co ma kolor fugi do brudzenia kafli? ja takze wybralam jasny gres na cala podloge parteru i...jestem swiadoma tego,ze jasne kafle beda sie brudzic ..trudno,chcialam miec ladnie,to bede sprzatac kolor fugi jest bardzo zblizony do koloru kafli czyli bezowy,poniewaz chcialam uzyskac jak najbardziej jednolity kolor podlogi..jaki bedzie efekt? dzisiaj zaczynaja prace kafelkarze,wiec przekonam sie za jakis czas Masz rację, chodzi mi o zabrudzenia fug a nie gresu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malma 18.08.2007 21:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Sierpnia 2007 Witam,zwracam się z ogromną prośbą o pomoc. W salonie 3 tygodnie temu zakladalam gers polerowany Pradyża mistral ( w sklepie jak ogladałam byłam zachwycona) zaimpregnowałam zgodnie z zaleceniami przed fugowaniem i jak póżniej umyłam to się zalamałam. Na płytkach są dziwne smugi, plamy, których nie da się zmyć. Stosowałam różne środki i bez pozytywnego efektu. Jeśli ktoś z Was miał taki problem, albo ma jaieś pomysły to bardzo proszęo pomoc!! Poadrawiam,Małgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 19.08.2007 08:18 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Nie wiem jak mistral ale poler chiński pokryty jest woskiem, który trzeba usunąć przed impregnacją. Może to właśnie ten wosk został pod spodem? Czym impregnowałaś? Czy tych smug nie było widać wcześniej? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malma 19.08.2007 08:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Dziękuję za zainteresowanie moim postem.Ten gres jak sie dowiedziałam w firmie nie jest impregnowany woskiem, projektantka Paradyża polciła abym zaimpregnowała, i to zrobiłam preparatem san profii do gresów. Zrobiłam to o 18 jednego dnia a następnego ok. 17 były kładzione płytki i wykonawaca zcierał fugę na bieżąco (co prawda nie do czysta, ale podobno dopuszczalne jest pozostawienie zabrudzenie do 24 h).Tak naprawdę to nie wiem czy to jest ten impregnat czy fuga a może jedno i drugie.Jak patrze na płytki z góry to jest ok, jak zaluzje są załonięte tez ale pod słonce tragednie (w moim odczuciu)Na płytkach które mi zostały raczej nie ma smug, chociaż jak umyłam i wytarłam to nie była zupełnie nieskazitelne. Nie wiem juz co mam o tym myslec. Malgosia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Edybre 19.08.2007 08:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Czy te smugi są tylko wzdłuż fug? To sugerowałoby zabrudzenie. Spróbuj dokładnie umyć płytkę, która ci została, najlepiej preparatem czysty gres HG albo jakimś mleczkiem (cifem) a potem zaimpregnuj i zobacz co będzie. A co na to sprzedawca? Powinien coś doradzić. Przecież te płytki są bardzo drogie. Nie to co chińskie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malma 19.08.2007 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Sierpnia 2007 Sprzedawca twierdzi, że mieli w salonie podobna sytuacje ( maja szare) i dopiero zeszlo to po 3 miesiącac ciaglego mycia... ale czy w to wierzyć to nie wiem, moze tak mowia zebym im dala spokoj. Sugi są rozmazane nie wzdłuż fug, miejsacmi wiać male plamki jakby po wodzie. Ja juz mylam te gresy z 10 razy sama woda i srodkami HG i wedlug mnie nie za bardzo pomoglo. dzwonilam nawet do technologa Paradyza byl bardzo zdziwiony ze takie zjawisko wystapilo (kazal mi zmyc pasta sama lub cifem) Wszystkei te metody wypróbowalam co prawda na kawalku 2x2 m (ogolnie mam ok 60m) ale nie widze znaczacej poprawy. Po niedzieli znow sprobuje przygotowac srodek bardziej stężony i zaimpregnuje ten kawalek i zobacze. Jak tu czlowiek moze sie cieszyc z budowy jak wychodza takie problemy, a jak mowisz nie są tanie te plytki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Jola z Melisy 29.09.2007 14:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 Czy ktoś ma położony chiński gres polerowany Unlimit?. Można kupić go w Castoramie. Wizualnie bardzo mi sie podoba, zwłaszcza czekoladowy, ale nie wiem jak z użytkowaniem. Cena też nie jest zabójcza. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 29.09.2007 19:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Września 2007 cenowo z Paradyzem chyba 3x tanszy...tez nam sie podobal,jednak...nic za darmo....glazurnik ,ktory bedzie u nas robic,powiedzial,ze strasznie lapie brud i....urok szybko prysnie.....to jedna opinia...bo w sklepach zarzekali sie,ze zadnych reklamacji nie milei juz od 1-1.5 lat..... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts