fugo79 01.06.2006 18:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Otoz problem polega na tym ze za tydzien robia mi dach i nie wiem co z oknami dachowymi jak je zabepieczyc przed kradzieza czy jak zamontuja ramy to szyby wyjac i zabezpieczyc ramy przed woda czy czy cos innego czy moze je zostawic i nie kombinowac bo ich nie ukradna chba jest je dosc trudno wymatowac. budynek bedzie stał jeszcze jakis rok nie zamieszkaly. jakie sa wasze doswiadczenia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
selimm 01.06.2006 18:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 bądz dobrej myśli Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Wstaw okna połaciowe po zamknięciu budynku. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pokar 01.06.2006 20:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Jak wyżej.Będziesz spał spokojnie. I wyjdzie Cię taniej montaż z demontażem tych kawałków dachu pod okna, niż kupowanie okien po dwakroć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anpi 01.06.2006 21:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Zaraz po założeniu niech zdejmą skrzydła okien i przechowaj je w bezpiecznym miejscu. Otwory zabezpiecz ramami z łat obitych folią.Nie jest trudno wymontować - trwa to 10 minut. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
hak72 01.06.2006 21:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 mam podobny zgryz a że okienek 9 to gryzie bardzo.Zastanawiam się nawet czy nie kupić samych fartuchów a okien póżniej ale boję się że tego nie dopasuję Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 01.06.2006 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Nie kombinuj, aby zamontować okna musiałby zdjšć fartuchy a bez okien nie miałyby się czego trzymać. Blacha aluminiowa też w cenie! Okna zamontujesz w odpowiednim czasie. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 02.06.2006 06:35 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Jak montowałem okna dachowe to już miałem okna fasadowe i "drzwi na czas budowy". "Ograniczyłem się" do alarmu wyjšcego oraz do halogenów z przodu i z tyłu budynku olepiajšcych zbliżajšcych się do mojego domostwa. Stwierdziłem, że to może zniechęcić. Obawiałem się opcji montażu okien dachowych "za" - te wycinanie dachówek, folii itp. Jednak uczestniczyłem w takiej operacji u znajomego i wcale nie takie straszne - wyszło piknie.Zatem jeli nie chcesz teraz ładować w alarm i inne zabezpieczenia - miało połóż dachówkę na całym dachu, a gdy przyjdzie odpowiedni czas to wytnie się otwory pod okna. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Yanek 02.06.2006 06:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 mam podobny zgryz a że okienek 9 to gryzie bardzo.Zastanawiam się nawet czy nie kupić samych fartuchów a okien póżniej ale boję się że tego nie dopasuję Ja miałem z wyłazem 10 sztuk... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tczarek 02.06.2006 06:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Okna połaciowe należy zamontować przy kryciu dachu. Po ich zamontowaniu zdjąć ramy z szybami a okna zabezpieczyć folią. Zakładanie okien po pokryciu dachu to trochę nie po kolei i będą z tym problemy bo a to łata nie pasuje albo będzie 10 cm wyżej albo jeszcze inne przeszkody. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Klimas_gdynia 02.06.2006 06:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Zaraz po założeniu niech zdejmą skrzydła okien i przechowaj je w bezpiecznym miejscu. Otwory zabezpiecz ramami z łat obitych folią. Nie jest trudno wymontować - trwa to 10 minut. Absolutnie sie ZGADZAM. Zrob tak, a nie bedziesz mial klopotow. Moj dom byl budowany jako pierwszy w ulicy i taki stan dachu z oknami polaciowymi przetrwal bez kradziezy. A wiec sposob mozna uwazac, za sprawdzony Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Andrzej Wilhelmi 02.06.2006 21:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 tczarek o czym Ty mówisz? Okna połaciowe można montować w dowolnym czasie! Łyknij trochę wiedzy a potem doradzaj. Pozdrawiam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fugo79 03.06.2006 14:01 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 doszedłem do wniosku ze bede montował okna teraz razem z dachem. po skonczeniu dachu zabezpiecze amy przed wilgocia folia i na to jeszcze ramy z foi tak jk to kolega anpi opisał a szkrzydła schowam w bezpieczne miejsce Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lharhard 03.06.2006 15:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Powiem tak duzo zależy od okolicy ... jeśli masz spostrzegawczych sąsiadów ktorych psy szczekaja na kazdego nieznajomego to raczej bym sie nie bał zostawić. Zresztą sam wiesz jak jest u ciebie na budowie ... czy w czasie budowy gineły ci pręty ze zbrojenia, czy ktoś zabierał deski cegły, czy były jakieś włamania ... jeśli nie to wydaje mi sie ze otwory drzwiowe i okienne solidnie zabite deskami na kluczyk wystarczą. Szczególnie ze po dachu zapewne wchodzi elktryk potem beda podłogi ... ktoś sie bedzie kęcił zawsze. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts