Leśna 01.06.2006 20:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2006 Szukam sprawdzonej ekipy do kolektorów. Mają podołać kąpielom moich czterech dziewczątek! Kto zna firmę dobrą a niedrogą? ale zwłaszcza dobrą. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 02.06.2006 10:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Leśna, u mnie hydraulik zaczyna pracę w przyszłym tygodniu, też zamierzam zamontować kolektory. Pan jest z Radomia i zakłada m.in. kominki wodne, kolektory. Jak skończy pracę to dam znać jaki pozim zadowolenia z usług. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 02.06.2006 15:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2006 Szukam sprawdzonej ekipy do kolektorów. Mają podołać kąpielom moich czterech dziewczątek! Kto zna firmę dobrą a niedrogą? ale zwłaszcza dobrą. Mogę się podjąć montażu kolektorów u pani instaluję też kominki z płaszczem wodnym mój tel 509-902-507 pozdrawiam Mariusz Kuleta Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 04.06.2006 06:23 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Dzięki, pontypendy, bedę oczekiwać z niecierpliwością! A jakie zakładasz kolektory - płaskie czy próżniowe? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mariobros35 04.06.2006 07:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Dzięki, pontypendy, bedę oczekiwać z niecierpliwością! A jakie zakładasz kolektory - płaskie czy próżniowe? instaluję kolektory płaskie i próżniowe rórowe podaję mejla w sprawie kontaktu [email protected] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 04.06.2006 07:55 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Czerwca 2006 Pontypendy, nie chciałabym Cię zamęczyć, ale zdradź jeszcze, jakiej firmy są Twoje kolektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 05.06.2006 20:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Leśna,wykonawca zaproponował mi zestaw Solaris z Nibe- Biawar za 9900 netto.Kolektory są próżniowe 3 sztuki + dodatki. Tu jest link do poczytania:http://www.biawar.com.pl/systemySolarne/1.htmlChyba się zdecyduję.pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 05.06.2006 20:17 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Dzięki, pontypendy! Netto za same kolektory i dodatki? A robocizna? A nie boisz się tego wrzątku? Czy może masz możliwość odlania go do c.o.? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 05.06.2006 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Czerwca 2006 Leśna, wykonawca zaproponował mi zestaw Solaris z Nibe- Biawar za 9900 netto. Kolektory są próżniowe 3 sztuki + dodatki. Tu jest link do poczytania: http://www.biawar.com.pl/systemySolarne/1.html Chyba się zdecyduję. pozdrawiam a w tym zestawie masz zasobnik? bo mnie się wydaje, że nie jeśli tak to dodaj sobie jeszcze 2254 zł netto, a tak w ogóle to kolektory są cieniutkie zastanów się, za te pieniądze, możesz mieć naprawdę więcej Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pontypendy 06.06.2006 05:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 W skład zestawu wchodzi:kolektory 3 sztukizasobnik 300 lzaspół pompowyregulator solarnynaczynie przeponowe 24 lpłyn solarny 20lodpowietrznik automatycznyzłączki elastyczneuchwyty montażowe Co to znaczy "cieniutkie" ? Mniejsza wydajność ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 06.06.2006 06:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 6 Czerwca 2006 z tego co wyczytałem na tej stronie do której dawałeś link to średnia wydajność rzędu 480 kWh z metra,tutaj masz link do instytutu w Raperswill w Szwajcarii, który jest najbardziej znaną instytucją certyfikującą (źle napisane, kolektory nie mają certyfikatu, je się tylko porównuje na zgodność z normą i pomiędzy poszczególnymi producentami)http://www.solarenergy.ch/spf.php?lang=en&fam=1&tab=1poszukaj sobie tam i porównaj pozycję domestic hot water u poszczególnych producentów, ciekawe rzeczy można przeczytać[/url] Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 19.06.2006 06:48 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Czerwca 2006 Forumowicze, kto z Was ma doświadczenia z kolektorami - z montowaniem i użytkowaniem? Dajcie głos, proszę! Czy to naprawdę wciąż jeszcze u nas taka rzadkość, kolektory? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
izat 20.06.2006 16:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Leśna, z tego co pamiętam to Edzia ma kolektory jak masz ochotę to napisz do niej priva ja osobiście zamierzałam zainstalowac kolektory ale odwiedziono mnie od tego pomysłu jak na razie niemniej jednak rurę do nich zainstaluję a nuż kiedyś się nam odwidzi i może stanieją trochę Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 20.06.2006 20:33 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Czerwca 2006 Dzięki, izat, szukam Edzi. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 19.09.2006 07:46 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Września 2006 Nie wiem, jak pontypendy, ale ja już mam kolektory! Może podsumujemy "poziom zadowolenia z usług"? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 22.09.2007 19:02 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Rok temu w końcu nie podsumowalismy nic razem z pontypendy, za to ja w innym wątku napisałam: pytałam kto zrobił sobie kolektory, na Mazowszu, ile zapłacił i czy nie żałuje? Mogę już odpowiedzieć teraz sama, bo zrobiłam kolektory, ha! W moim wypadku wyszło tak: (...) wykonawcą był znany nam Forumowicz 1950 z południowej Polski. Czy nie żałuję? Na razie nie: przy takim słoneczku, jakie teraz grzeje, w ogóle nie włączaliśmy grzałki - dopóki dwie najstarsze córy nie wróciły z Zielonej Szkoły Od kiedy wróciły, trochę musimy grzać, ale i tak na razie to prąd wspomaga kolektory a nie odwrotnie. Wszystko działa bezszelestnie i nie kapie. Nie sprawdziliśmy jeszcze działania cyrkulacji, chcemy ją podłączyć do auratona. Trochę pospieszyłam się z ta laurką. Niestety, teraz muszę to sprostować. Pompa cyrkulacyjna nie zadziałała. Kapać zaczęło po 2-3 miesiącach. Nasz mistrzu 1950 się wypiął - dzwoniłam, wysłałam list polecony - zero reakcji. Więc jednak ostatecznie ŻAŁUJĘ!!! Mam pytanie - kto zna kogoś solidnego, kto poprawi po 1950? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 22.09.2007 19:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Rok temu w końcu nie podsumowalismy nic razem z pontypendy, za to ja w innym wątku napisałam: pytałam kto zrobił sobie kolektory, na Mazowszu, ile zapłacił i czy nie żałuje? Mogę już odpowiedzieć teraz sama, bo zrobiłam kolektory, ha! W moim wypadku wyszło tak: (...) wykonawcą był znany nam Forumowicz 1950 z południowej Polski. Czy nie żałuję? Na razie nie: przy takim słoneczku, jakie teraz grzeje, w ogóle nie włączaliśmy grzałki - dopóki dwie najstarsze córy nie wróciły z Zielonej Szkoły Od kiedy wróciły, trochę musimy grzać, ale i tak na razie to prąd wspomaga kolektory a nie odwrotnie. Wszystko działa bezszelestnie i nie kapie. Nie sprawdziliśmy jeszcze działania cyrkulacji, chcemy ją podłączyć do auratona. Trochę pospieszyłam się z ta laurką. Niestety, teraz muszę to sprostować. Pompa cyrkulacyjna nie zadziałała. Kapać zaczęło po 2-3 miesiącach. Nasz mistrzu 1950 się wypiął - dzwoniłam, wysłałam list polecony - zero reakcji. Więc jednak ostatecznie ŻAŁUJĘ!!! Mam pytanie - kto zna kogoś solidnego, kto poprawi po 1950? o przepraszam, żadnego listu nie dostałem, być może dla tego, że poczta zostawia mi listy w skrzynce jeżeli nie są nadane jako do rąk własnych,:roll jeżeli tak to się zjawię, Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 22.09.2007 19:29 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Września 2007 Polecone, do skrzynki O "zjawianiu się" słyszałam już raz przez telefon, a było to... w marcu. I nie było u nas żadnej zjawy aż dotąd, nie mówiąc już o hydrauliku zwanym 1950! Więc KIEDY konkretnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
19501719500414 23.09.2007 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 23 Września 2007 tak polecone do skrzynki,podpisuje się oświadczenie i listonosz wrzuca bez podpisu,co do wizyty to pomiędzy 1 a 5 października,dam znać Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Leśna 27.09.2007 17:36 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Września 2007 Początek października tuż tuż, możemy umówić się w środę 3-go o dowolnej porze. Niech mi Forumowicze wybaczą, że o takich prywatnych drobiazgach piszę publicznie, ale niechże ta sprawa ma jakiś przyzwoity finał. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts