Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

a kto ma Klinkier Cloud Brown - strukturalny??

motyczka

Recommended Posts

http://www.paradyz.com.pl//images/collections/big/0243_1.jpg

Połączenie tradycyjnego klinkieru z atutami gresu porcelanowego zdecydowało, o tym ze chcemy kupić ten klinkier na schody zewnętrzne...jestem ciekawa jak zachowuje się w uzytkowaniu, w utrzymaniu czystości....i w ogóle jak się Wam podoba?? :D

powiadasz magalena?? ja jestem tutaj świeżynka, wiec jeszcze wszystkiego nie wiem...a wiadomo czemu zaklęty??

fotka nie moja..tylko aranżacja z katalogu...my bedziemy go miec tylko na samych schodach ...

wszystko zalezy od wykończenia...typowa - nietypowa czy ja wiem..o gustach sie nie dyskutuje :D

witaj

uzytkowanie klinkieru jest takie samo jak plytek ceramicznych o IV klasie PEI - nie jest to co prawda odpowiednik full body dla gresu ale calkiem przyzwoita wytrzymalosc.

Z utrzymaniem czystosci takiego ciemnego klinkieru jak na zdjeciu juz znacznie gorzej. Klinkier jesli jest ciemny i brudzi sie niemilosiernie. Nie ma znaczenia czy bedzie to struktura czy gladki - kazdy slad jest widoczny a zmywa sie i zmywa, zmywa i wciaz smugi

Mozna sie troche zabezpieczyc i zaolejowac ciemna podloge klinkierowa - latwiej utrzymac wowczas w czystosci.

Przy okazji w wolnej chwili, wkleje zdjecie podlogi z klinkieru gladkiego matowego.

Witaj..... :D wiedziałam Wojtek, ze w końcu i na Ciebie będe mogła liczyć :lol: ...

własnie się też tego troszke obawiam, ze z utrzymaniem czystości jest kiepsko...ale nic ładniejszego dotychczas, do mojego domu, ogrodzenia i kominów, nie znalazłam w brązach i w dobrej cenie...

za każde fotki z góry dziękuję i sugestie .... a jakim środkiem dokładnie radzisz mi zabezpieczyć te schody??

To przed olejowaniem - podloga byla czysta , ten maly motocyklista przeszedl sie po podlodze zaledwie kilka razy - na dworze bylo sucho .

http://img118.imageshack.us/img118/527/harleybar20lx.jpg

Po zaolejowaniu - niestety zdjecie mam tylko wieczorem, ale tu harleywcy w cizekich butach z protektorem , bawili sie juz kilka godzin - wyglada ciut lepiej, na dworze padalo.

http://img118.imageshack.us/img118/1260/harleybar13to.jpg

Stosuj impregnaty do cegly klinkierowej /"olej do cegly"/ , jesli nie musi to byc cegla - bruk klinkierowy tylko moze byc plytka , to poszukaj w Korziliusie , Buchtalu albo KlinkerSire - tam jest bardzo duzy wybor kolorow.

To firmy dlugo istniejace nie tylko na polskim rynku i maja niezle produkty .

Dla KlinkerS. w brazach beda to nr GS 20, 22, 56,58

w Buchtal cala seria Natur Ambiente, Korziliius troszke wydziwia z kolorami w klinkierze / ale ladnie to robi :wink: /

dzięki, dzięki :) ..zdjęcia w środku tego aż tak nie oddają...to 1 owszem widać mazy...na drugim już światło się odbija...ale oczywiście Twoja wiedza mnie przekonuje :)

bede musiała przeprowadzić rozmowę z majstrem i udać sie do sklepów zobaczyć jak to wygląda cenowo ....w poniedziałek już zaczynamy układac...sama jestem ciekawa efektu bo schody mam malusie w sumie...i może nawet nie ma o co szumu robić :wink:

pozdrawiam serdecznie :D