glowac 25.10.2008 08:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 My także zrezygnowaliśmy z jednego pomieszczenia na górze na rzecz pralnio- szuszarni - prasowalni Nie wyobrażam sobie domu bez tego pomieszczenia !!! W tej chwili w mieszkaniu pranie robię co drugi dzień i mam dość wiecznie rozłożonej szuszarki w pokoju Zrobiliśmy dwa wyjścia na pralki - do tego planuję kosze na brudną bieliznę i zestawy drucianych koszy na segregację suchych ubrań przed prasowaniem. Zestawy druciane do kupienia w Ikea. Fajny pomysł, żeby nie zgubić się w stercie majtasów, skarpet czy dziecięcych śpioszków Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cava 25.10.2008 10:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Świetny pomysł z tą wanienką podwieszoną! Cały czas kombinowałam jak rozwiązać zapieranie nie w łazience, nie ludzkich brudów typu czapraki, derki, owijki, a czasami kota czy psa tez trzeba przeprać, a tu taki fajny, wygodny i prosty pomysł. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 14:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jeszcze do wygodnych pomysłów dorzuciłabym pralkę ładowaną od góry - nie trzeba się wyginać w chińskie osiem coby pranie wyciągnąć, a podczas wyciągania nie spada na podłogę/nie trzeba podstawiać miski czy czegoś A u mnie jest odwrotnie z tą pralką. Dla mnie ładowana od góry jest koszmarnie niewygodna. Żeby wyciągnąć skarpetkę z dna bębna musiałam się przez nią przewieszać (fakt że nie jestem wysoka ). Tak samo wyjmowanie prania jest dla mnie wygodniejsze gdy wygarniam je prosto do miski, niż przenoszę gdzieś do owej miski ponad blatami. Teraz mam otwieraną z przodu i tak już zostanie. Jak widać każdy lubi coś innego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 14:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Jeszcze parę inspiracji pralniowo - łazienkowych http://img374.imageshack.us/img374/9329/p100363735kr4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 14:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://img390.imageshack.us/img390/5761/scan0006lt0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://img367.imageshack.us/img367/580/ss100556029hw7.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 15:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://img137.imageshack.us/img137/4929/ss101021877im8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://img374.imageshack.us/img374/7633/sscth630746ly4.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
fryta1981 25.10.2008 15:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 http://img374.imageshack.us/img374/6528/sssip925139nw6.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 25.10.2008 17:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 U mnie pralnia tez bedzie, obecnie susze gdzie sie da, na kaloryferach i suszarkach rozlozonych w pokoju. Koniec z tym Jako ze pomieszczenie nie bedzie duze, pod skosami, zaplanowalam pralke i suszarke ustawiane w slupku do tego blat z komora. I koniecznie kosze do segregowania prania. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 25.10.2008 21:33 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Października 2008 Tak! Kosze! Ostatnio jak po raz n-ty wywalałam całe brudy z kosza żeby posegregować: jasne, ciemne, białe, czerwone, to uznałam, że w domu to ja sobie walnę cztery niewielkie kosze i tam od razu jak będę przynosić (albo mi będzie zjeżdżać zsypem na brudną bieliznę jak już małża zduszę żeby go zrobić ) to będzie selekcja i wrzucanie tam gdzie trzeba - z tego chyba się najbardziej cieszę I suszarka automatyczna: dość mam wywieszania skarpetek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 26.10.2008 10:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 O tak! kosze jak najbardziej; białe, jasne, czerwone, ciemne... też mi się tak marzy Dorcia natchnęłaś tą suszarką... a myślisz o pralko-suszarce? czy osobnej suszarce? to dopiero moja pirwsza mysl w tym temacie i zupelnie sie w tym nie orientuje... zastanawia mnie jeszczei jak jest z energooszczęnością.. to pewnie bedzie pierwsze pytanie mojego Męża Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
oliwcia 26.10.2008 15:00 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 mam pytanie, gdzie można kupić taką suszarkę jak ma ana27 i czy są różne długości??? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.10.2008 17:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 w pralni planuję: pralke i suszarkę osobno, bedą postawione jedna na drugiej,zlew,deska do prasowania na stałe, suszarka stojąca + ewentualnie sznurki, wysoką szafę na detergenty, ręczniki, na dole szuflady na brudne rzeczy (do pralni będzie się wchodziło z łazienki, a nie chce zapasów ręczników trzymać w łazience) http://images30.fotosik.pl/288/e13dc9e24a2adb37.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
M3 26.10.2008 18:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 (...) albo mi będzie zjeżdżać zsypem na brudną bieliznę jak już małża zduszę żeby go zrobić Mój się jakoś specjalnie nie opierał i mam taki zsyp Bardzo polecam to rozwiązanie. W nowym domu jeszcze nie mieszkamy ale testowałam taki zsyp przez parę lat u rodziców. Wrzuca się brudne ubrania do specjalnego otworu w łazience na piętrze a one sobie lecą prosto do pralni (oczywiście warunek jest taki, że pralnia musi znajdować się bezpośrednio pod łazienką ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
minkapinka 26.10.2008 18:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 (...) albo mi będzie zjeżdżać zsypem na brudną bieliznę jak już małża zduszę żeby go zrobić Mój się jakoś specjalnie nie opierał i mam taki zsyp Bardzo polecam to rozwiązanie. W nowym domu jeszcze nie mieszkamy ale testowałam taki zsyp przez parę lat u rodziców. Wrzuca się brudne ubrania do specjalnego otworu w łazience na piętrze a one sobie lecą prosto do pralni (oczywiście warunek jest taki, że pralnia musi znajdować się bezpośrednio pod łazienką ) ja miałam wybór i wolałam zrobić pralnię na tym samym piętrze co sypialnie i garderoby. Nie będę musiała biegać z praniem. Jesli ktoś ma pralnię niżej, to zsyp jest idealnym rozwiązaniem. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 26.10.2008 20:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Października 2008 Dorcia natchnęłaś tą suszarką... a myślisz o pralko-suszarce? czy osobnej suszarce? to dopiero moja pirwsza mysl w tym temacie i zupelnie sie w tym nie orientuje... Z tego co wiem (czyt. co wyczytałam na FM ) lepsza jest oddzielna suszarka, bo w pralko-suszarce rzeczy się gniotą (jest tam mniej miejsca i dlatego podobno), ale nie upieram się, bo może robią teraz lepsze pralko-suszarki? M3, a jakiej średnicy i z czego masz (mieć) rurę? Znaczy się zsypową... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
masulda 27.10.2008 16:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A czy ktoś ma już taką suszarkę kondensacyjną i użytkuje ją?Od dłuższego czasu poszukuje zadowolonego użytkownika i niestety nieskutecznie.Osoby które mają twierdzą że używają bardzo rzadko-że kurczy ubrania,niszczy i potem trudno je rozprasować.Wszyscy jednak mają suszarki kupione dobrych kilka lat temu.Ja marzę o takim urządzeniu-pytanie tylko czy warto?Może te nowsze są lepsze.Czekam na opinię,bo właśnie planuję urządzanie pralni/garderoby.Z nowych widziałam Electroluxa Iron Aid,zachwalana w pismach wnętrzarskich,ktoś chwalił też Miele Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
monika14 27.10.2008 16:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 A czy ktoś ma już taką suszarkę kondensacyjną i użytkuje ją?Od dłuższego czasu poszukuje zadowolonego użytkownika i niestety nieskutecznie.Osoby które mają twierdzą że używają bardzo rzadko-że kurczy ubrania,niszczy i potem trudno je rozprasować. Tu pare linkow, sama zastanawima sie nad ktoras z tych. Sami zadowoleni uzytkownicy. http://www.ceneo.pl/712866 http://www.ceneo.pl/610401 http://www.ceneo.pl/928711 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
dziewiatka 27.10.2008 17:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Października 2008 Witam! ja mam od 2 lat suszarkę kondensacyjną whirlpoola i sprawdza się bardzo dobrze. wcześniej miałam taką, która potrzebowala osobnego odprowadzania pary i bylo z tym trochę zmiaszania, głównie w związku z tym, że rura nam notorycznie wypadala. Być może, jeśli montaż byłby lepszy wszystko działałoby dobrze. Obie podczas pracy robią z łazienki (pralni) saunę. Ale kondensacyjną podłączam do prądu i działa. Wystarczy tylko raz na jakiś czas opróżnić pojemniczek z wodą. Co do rozwiązań - ja w nowym domu wstawilam pralkę i suszarkę do garderoby. Uznalam, że to zdecydowanie bardziej funkcjonalne, niż ganianie z praniem po piętrach. Ale u mnie sa 4 kondygnacje, więc miałabym po czym ganiac Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts