tablo 29.10.2010 11:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 gdzie pralnia? wszystkie za i przeciw w starym watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20968-Pralnia-parter-czy-poddasze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 29.10.2010 11:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 gdzie pralnia? wszystkie za i przeciw w starym watku: http://forum.muratordom.pl/showthread.php?20968-Pralnia-parter-czy-poddasze Nie mam z tym akurat (dzięki Bogu)dylematu bo buduję parterowy . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
rania 29.10.2010 12:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 Wole chyba uprac wszystko i od razy przeprasować a potem roznosić...;( Kazdy ma inny styl zycia i co innego kazdemu pasuje. Ja nigdy nie prasuje hurtowo ubran. To bylaby dla mnie katorga. Potem te zlozone rowno na polkach ubrania i tak nadawalyby sie do ponownego prasowania. Prasuje wybrane ubrania przed wyjsciem, dlatego u mnie deska bedzie stala w garderobie. Gdyby jednak trafilo mi sie jakies wieksze prasowanie to znajac mnie przenioslabym sie z calym majdanem do salonu. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Magdala 29.10.2010 13:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Października 2010 (edytowane) długo się nad tym zastanawiałam ostatecznie pralnia będzie w pomieszczeniu, gdzie jest piec (gazowy, wiec nie brudno) na parterze z wyjściem na zewnątrz, pod daszek (suszenie prania lub w dni słoneczne na sznurach obok domu) wolę nosić suche na dół i suche do góry, niż mokre ciężkie na doł z góry np. aby rozwiesić na ogrodzie w łązience nie chciałam wstawiać pralki a osobnego pomieszczenia juz się nie dało wygospodarować deska na stałe w garderobie, bo tez nie lubię od razu prasowac, tylko przed wyjściem a pojemnik na brud chyba będzie w garderobie, nie w łazience bo garderobę mamy sporą, i kazdemu po drodze Edytowane 29 Października 2010 przez Magdala Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
niemodna 02.11.2010 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Listopada 2010 (edytowane) My urządzilliśmy pralnię w piwnicy, ale:nie mieliśmy możliwości zrobienia jej na parterzena górze nie zrobiliśmy jeszcze adaptacji - będzie robiona dopiero za kilka lat.w domu nie mamy żadnej garderoby w pralni znajduje się pralka i ciuchy jeszcze nie wyprane...Na razie z uwagi na niewykończone wnętrza nie jestem w stanie mieć suszarki w pralni, latam do sypialni, nie zmienia to faktu, iż nawet jeśli na dole udało mi się schować "tylko" pralkę, miotły, mopa, chemię... i nawet jeśli muszę po to "latać" na dół, to wole mieć możliwość rozrzucenia ciuchów po podłodze celem sortowania niż trzymać sterylny porządek w łazience, a także upychać chemię w szafkach.Na blokach mieszkałam od dziecka, teraz remontujemy z mężem dom z lat 50-tych - łazienka jeszcze nie jest wykończona, próbuję więc przekonać męża, że zsyp ciuchów do pralni jest dobrym pomysłem, tym bardziej iż łazienka jest nad pralnią. Suszenie - niestety w sypialni, ale sypialnia jest/będzie tylko dla nas, więc jak nie będzie idealnie to myślę iż nic złego się nie stanie.Nie prasuję zbyt często, ale to co będzie do prasowania, także prawdopodobnie w sypialni, w dalekiej perspektywie suszarka bębnowa w pralni - na razie są ważniejsze wydatki. Edytowane 2 Listopada 2010 przez niemodna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
IZA30 01.12.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Grudnia 2010 Pralnio-suszarnia-prasowalnia Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 17.03.2011 11:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 to się pochwalę - to moja ulubiona pralnia jest to bardzo małe pomieszczenie, na piętrze, z "wyłazem" na dach w formie okna nie ma sufitu tylko skos od ściany z drzwiami do sciany kolankowej - musiałam się wiec trochę natrudzić, żeby to jakos zorganizować wszystkie pólki i akcesoria to Antonius ze sklepu na I - niedrogi, a jakosć? zobaczymy "w praniu" pralnia znajduje się na przeciwko tzw. głównej łazienki, więc nie ma problemu z wynoszeniem brudnych ciuchów do pralni :/ czasami muszę zrobic małą awanturkę, jak widzę wałęsające się ciuchy po pokojach... przeznaczenie: pranie + suszenie + przechowywanie ręczników + schowek na chemię i akcesoria do sprzątania kolor nieco przekłamany - namieszalam chyba 6 barwników najciemniejszego niebieskiego, kolor jest ciemniejszy, ale nie jestem w stanie oddać go na zdjęciu inspiracja http://images37.fotosik.pl/678/e493e440998d5f99m.jpg prawa strona: http://images49.fotosik.pl/723/60542c388587fdf0m.jpg http://images47.fotosik.pl/725/bfc9f6111f848f6am.jpg tu kiedyś stanie suszarka http://images49.fotosik.pl/723/d596bd3fc8cfb3e3m.jpg przy drzwiach: http://images39.fotosik.pl/718/b5fcc55bc38af0c7m.jpg na przeciwko drzwi "mobilna segregacja prania" http://images45.fotosik.pl/726/d06f9d7485fc7d9em.jpg po lewej stronie na ziemi stoi taka zwykła suszarka (nie mam zdjecia bez prania i wisi sobie taka wisząca trochę dziwnie te miotły wiszą - ale jak sie wchodzi do środka to ich nie widac http://images47.fotosik.pl/725/a6ab3be5f68ff3b3m.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mirela99 17.03.2011 12:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 Wow. A co to za system półek. I kosze - to chyba nie ikea ? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 17.03.2011 16:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 (edytowane) Poniżej zdjęcia naszej pralni i suszarni. Oba pomieszczenia usytuowane są w piwnicy. Pralnia • umieszczona na cokole wanna metalowa, • pralka, • suszarka kondensacyjna, • pojemniki na brudna bielizne/ubrania, • pojemna szafa stojaca do przechowywania: - zapasow proszkow, plynow, roznych srodkow chemicznych, - papieru toaletowego, chusteczek higienicznych, papieru kuchennego, - wszelakich srodkow i urzadzen do sprzatania • plaskie szafki wiszace z artykulami aptecznymi i zapasami kosmetykow. Suszarnia / Prasowalnia • stacjonarne stanowisko do prasowania, • regal, na ktorym mozna na biezaco odkladac uprasowana bielizne, reczniki, posciel, ubranie, etc., • system wieszakowy do biezacego odwieszania uprasowanych ubran, • miejsce na tradycyjna suszarke, jesli nie korzystamy z suszarki kondensacyjnej lub nie wystawiamy prania na taras. Pozdrawiam Edytowane 17 Marca 2011 przez wierzch uzupelnienie informacji Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
aksamitka 17.03.2011 17:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 krzesełko do prasowania super Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 17.03.2011 17:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 krzesełko do prasowania super Tak, jest nawet wygodne (produkt firmy Leifheit). Szczegolnie przydatne przy dluzszych "sesjach" Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 17.03.2011 18:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 e-go świetnie wyszło mam nietypowe pytanie... co trzymasz w tych pudełkach? pytam bo właśnie siedzę nad ustawieniem półek i szafek w pralni i potrzebne mi praktyczne wskazówki Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
madzioochna 17.03.2011 19:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 wierzch musisz mieć sporo miejsca w domu skoro znalazłaś osobne pomieszczenie na pralnie i suszarnie.. i to całkiem spore pomieszczenia.. fajnie, ja muszę sie jakoś w jednym zmieścić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
wierzch 17.03.2011 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Marca 2011 wierzch musisz mieć sporo miejsca w domu skoro znalazłaś osobne pomieszczenie na pralnie i suszarnie.. i to całkiem spore pomieszczenia.. fajnie, ja muszę sie jakoś w jednym zmieścić. Dom jest częściowo podpiwniczony i właśnie w piwnicy znajduja się m.in. te dwa pomieszczenia: pralnia (13 m²) i suszarnia (8 m²). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 18.03.2011 07:46 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 Wow. A co to za system półek. I kosze - to chyba nie ikea ? IKEA Antonius do pralni akurat Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 18.03.2011 07:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 (edytowane) e-go mam nietypowe pytanie... co trzymasz w tych pudełkach? pytam bo właśnie siedzę nad ustawieniem półek i szafek w pralni i potrzebne mi praktyczne wskazówki w jednym jest zapas proszku do prania - bo do pudełek które mam na blacie nie mieści sie zbyt dużo i szmatki wyprane, do sprzątania gotowe a w drugim dywaniki łazienkowe (mam ich kilka i czasem wykorzystuję) - w sumie trochę na siłę to wykorzystanie, ale aż sie prosiło żeby dać dwa pudła to też jest Antonius, są fajne, duże (tanie:) i mają przezroczystą pokrywę Edytowane 18 Marca 2011 przez e-go zjadam litery... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2011 07:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 dzięki wielkie a w koszach? bo w jednym masz jak rozumiem środki do prania a w drugim? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-go 18.03.2011 08:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 dzięki wielkie a w koszach? bo w jednym masz jak rozumiem środki do prania a w drugim? w koszach na najwyższej półce jest chemia najbardziej niebezpieczna dla dzieci typu: preparat do przeczyszczania rur i rzadko używane rzeczy (nie pamiętam juz co... - generalnie wykorzystałam kosze ze starej plastikowej półki łazienkowej, ponieważ nie jestem zbyt wysoka, więc łatwiej jest wyciągnąć kosz i zaglądnąć co tam jest, no i można wrzucic różne rzeczy i nie przejmować się bałaganem na niższej półce mam wszelakie preparaty do sprzątania - odplamiacze i w ogóle - małe dziecko bez krzesła nie dostanie a o to mi chodziło, bo mimo że sie nie interesują takimi sprawami, chciałam chemię mieć jednak poza zasięgiem dzieci mam na tym punkcie schiza Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 18.03.2011 08:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 18 Marca 2011 bardzo ci dziekuje - pozostaje mi tylko zastanowić się nad układem półek Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
skibusia 08.09.2011 12:17 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 8 Września 2011 Witam, czy możecie pokazać w czym trzymacie proszek do prania? Czy ma ktoś jakieś ładne i duże opakowania na proszek do białego i kolorowego prania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts