efilo 24.09.2010 08:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 BTWpotrafi się ktoś odnieść do poniższego porównania?http://www.siemens-home.pl/siemens-agd/produkty/product-comparison.html?ps=WT46S515PL,WT46W561BY Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 24.09.2010 09:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 WT46W561BY - to model energooszczędny z pompą ciepła (tak jest w katalogu Pralki 2010) w sprzedaży od lipca 2010. Nie posiada programów NON-IRON (tak wynika z katalogów i strony siemensa) Być moze trzeba przejrzeć instrukcje obsługi - aby sprawdzić czy na pewno tak jest.WT46S515PL - najnowszy model (nie ma go nawet w katalogu Pralki 2010) następca sprawdzonej serii WT46S514PL Teoretycznie ten drugi model jest nowszy - zaś ten pierwszy jest naszpikowany nowościami i bardzo energooszczędny. Ja sam pewnie będę się kierował w stronę suszarki WT46S515PL - gdyż jest 8kg i będzie pasować do pralki WM16S742PL (która tez jest 8kg) PS Tak się domyślam - że dwie ostatnie literki - to kraj produkcji tego urządzenia - ktoś może to potwierdzić? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.09.2010 09:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 BTW potrafi się ktoś odnieść do poniższego porównania? http://www.siemens-home.pl/siemens-agd/produkty/product-comparison.html?ps=WT46S515PL,WT46W561BY Przy tych 2 ja bym się kierowała "prądożernością". Wybrałabym tą z klasą A i tyle. Programy całkiem podobne, ta z "A" ma mniejszy nieco wsad....ale zużycie prądu ponad połowe mniejsze... przy częstym użytkowaniu pewnie ma to znaczenie spore. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
redlum 24.09.2010 09:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) Trochę poszukałem i ta nowa z klasą "A" - nie posiada programów parowych - czyli nie posiada: Suszenia i usuwania zagnieceń para oraz odświeżania ubrań parą. Za to posiada ona programy MIX. EDIT: http://www.electro.pl/produkt-SIEMENS_Suszarka_SIEMENS_WT_46S515PL_-288872,80.html - niezła cena - 1000zł mniej niż ta z klasą A Edytowane 24 Września 2010 przez redlum Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.09.2010 09:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 A co sądzicie o programie który ma suszarka Mastercook: "Mastercook Alycione ze specjalnym programem prasowania parowego"... model SKFD-831 ?? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Matilde1 24.09.2010 10:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) . Edytowane 26 Kwietnia 2022 przez Matilde1 Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 10:26 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 redluma to odświeżanie to jest m.in. dla odziezy pranej w pralniach chemicznych, nie mylę się? ja też skłaniam się do tej 515. z tego co czytałam te z pompą ciepła czasem nie dosuszają trudno dostępnych miejsc. poza tym różnica w cenie jest na tyle znaczna że ten zakup szybko się nie zwraca. nawet przy używaniu suszarki na okrągło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 10:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Jaki czas jest potrzebny żeby wysuszyć w suszarce kondensacyjnej 5 kilo prania? pozdrawiam pełen wsad (8kg) odwirowany w 1400 - 105 minut Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
atika 24.09.2010 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 redlum a to odświeżanie to jest m.in. dla odziezy pranej w pralniach chemicznych, nie mylę się? ja też skłaniam się do tej 515. z tego co czytałam te z pompą ciepła czasem nie dosuszają trudno dostępnych miejsc. poza tym różnica w cenie jest na tyle znaczna że ten zakup szybko się nie zwraca. nawet przy używaniu suszarki na okrągło Jeśli to jest rzeczywiście prawie 1000zł. różnicy to chyba tańszy model klasy B wygrywa. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 poniżej odpowiedź naszego eksperta agd Jeżeli chodzi o funkcjonalność to tańsza ma dodatkowo koszyk do suszenia rzeczy delikatnych/wełny i butów, oraz programy odświeżania parowego i programy parowe ułatwiające prasowanie. Z drugiej strony droższa ma dużo niższe zużycie prądu i suszy w niższych temperaturach więc trochę lepiej traktuje ubrania. W skrócie-jeżeli masz sporo rzeczy które wymagają bardzo delikatnego suszenia to weź tańszą z koszem, w reszcie wypadków ta droższa jest lepszym wyborem chyba że nie będziesz zbyt często korzystał i nie zależy Ci na oszczędności prądu (używając średnio trzy razy w tygodniu różnica w cenie zwróci się po jakichś pięciu latach). Dobrym pomysłem jest też kupo najprostszej z serii czyli bez programów parowych wt46e305pl ale to nowy model i dopiero wchodzi na rynek więc spotkasz raczej poprzednika czyli wt46e304by. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 10:51 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 BTW czy ja naprawdę na zdjęciu wyglądam na faceta? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasagna 24.09.2010 11:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 My będziemy mieć pralnię na piętrze, bo tam wszyscy mamy sypialnię. Pralnia powstała przypadkowo, powiększyliśy trochę dom i w pokoju dla ewentualnych gości sama z siebie powstała garderoba, to ją oddzieliłam od pokoju i mamy pomieszczenie 2X3m. Planuję tam wstawić pralkę, koniecznie otwieraną od góry, bo do takiej jestem przyzwyczajona, suszarkę taką stojącą i 2 kosze, 1 na brudną bieliznę a drugi z rzeczami do prasowania. Wanny nie będzie, prania ręcznego nie robię nigdy a buty to w zlewie w garażu:) Co do prasowania to ja z tych, którzy muszą mieć do tego tv;) Prasuję zawsze wieczorami jak wszyscy śpią i wtedy mogę na spokojnie jakiś filmik obejrzeć. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 (edytowane) u nas jest bardzo podobnie (no może poza pralką bo takiej bym nie przezyła ). też mamy kosz na suche rzeczy i kosz na brudy. niestety bez sortowania to jest masakra (ciągle leżą kupki na podłodze a że nie mamy jeszcze drzwi pomiędzy łazienką a pralnią wkurza mnie to maksymalnie) u nas też prasowanie przed tv dlatego miejsce na deskę wygospodarowałam na wolnej ścianie w... spiżarce przy okazji... macie jakiś fajny patent na powieszenie na ścianie żelazka? najlepiej gorącego? a wystarczyło na ikeę zajrzeć http://www.ikea.com/PIAimages/48975_PE144933_S4.jpg Edytowane 24 Września 2010 przez efilo Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
artmag 24.09.2010 11:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Malkul dzieki za inspirację- brakowało mi pomysłu na zabudowę kosza pod zsypem na pranie- postument na kółkach załatwi sprawę i będzie łatwy w obsłudze Efilo na mój gust , ta z klasą B jest lepsza, tylko więcej prądu "źre" więc jeśli cena jest odpowiednio niższa wolałabym chyba ją. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.09.2010 13:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 artmag -bardzo proszę, cieszę sie że mogłam pomóc Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.09.2010 14:14 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Prezentujecie fajne zdjęcia. Martwi mnie jak suszyć całe pranie. Na zdjęciach gdzieniegdzie dopatrzyłam się co najwyżej jednej małej suszarki podwieszanej. Na takiej suszarce zmieszczą mi się co najwyżej skarpety dla całej rodziny... W mieszkaniu mam suszarkę rozkładaną, zajmuje hmmm jakieś 1/4 pokoju i stoi cały czas. Jeśli postawię taką w pralni, to zajmie większą część pomieszczenia i poruszanie się będzie trudne. Jak rozwiązujecie kwestie suszenia? U mnie jest taka sufitowa suszarka. 6 prętów po 1,90m (być może są też dłuższe) i mieści mi się tam naprawdę dużo rzeczy. Można ją kupić w castoramie, LM, na allegro itp. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Tez taka miałam. Problem był przy ciezszym praniu. Ledwo to wciagalsm na gore Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 24.09.2010 15:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Fakt, przy ciężkich rzeczach trzeba włożyć trochę wysiłku w podciągniecie tego pod sufit (czasem mam wrażenie że sznurek zaraz pęknie ) jednak dla mnie ma 2 istotne zalety - mieści dużo prania i nie zajmuje cennego miejsca na podłodze Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
malkul 24.09.2010 17:02 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 Zgadzam się ta suszarka jest bardzo ok. Ja też takiej używałam parę lat i w łazience i na balkonie. Dal mnie rewelacja. Fakt że jak ciężkie było to trzeba troszke siły włozyć ale i tak wygoda i w miarę estetyczne. Chyba że macie cos lepszego to zraz proszę sie tu ładnie podzielić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
efilo 24.09.2010 17:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Września 2010 sama o takiej myślę i teraz (m.in. dlatego nie zgodziłam się żeby w pralni były schody na strych) ma również tą zaletę że wiesza się na 'normalnej' wysokości a potem można pod tym przejść. pytanie ile się wiesza ciuchów przy suszarce (takiej pralkowej). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts