Irma 26.03.2007 11:55 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Marca 2007 pralnia najwygodniej jesli miesci sie w poblizu sypialni, garderoby i lazienki. Tam gdzie sie rozbieramy i gdzie sa szafy, do ktorych pozniej uprane zreczy odkladamy. Teraz mam , bo inaczej sie nie dalo, pralnie na innym poziomie niz sypialnie i jest to niewygodne, bo trzeba latac po schodach zeby brudne rzeczy ladowaly od razu tam gdzie powinny. a pozniej musze cale pranie zniesc na dol zeby je schowac i uprasowac... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
e-Mandzia 12.04.2007 15:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Kwietnia 2007 Ja pralnię będę miała na parterze, z pralni będą drzwi na dwór. Nad pralnią jest zaplanowana garderoba ze zsypem na brudną bieliznę, garderoba z kolei sąsiaduje z łazienką i sypialnią. Przy moim projekcie było to najrozsądniejsze rozwiązanie, a w praktyce dopiero zobaczymy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kacha110 15.04.2007 18:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 pralnię mam na górze, tuż koło łazienki zmieściły się oprócz pralki dwie stojące suszarki na bieliznę a pomieszczenie malutkie jest Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.04.2007 19:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A ja zastanawiam się, czy wszyscy nie poszaleliście z tymi odrębnymi pralniami. Mieszkając w blokach miał ktoś osobną pralnię? Przecież w domkach z reguły łazienki są 3 razy większe, ja tam wstawiam pralkę i po kłopocie. A juz umieszczanie pralni w piwnicy to zupełnie pomylony pomysł. Zwłaszcza w domkach z użytkowym poddaszem, gdzie najczęściej umieszcza się sypialnie i to tam powstaje najwięcej brudów. Latać z tym wszystkim po schodach w dół, a potem z powrotem na górę? Po co? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lucia 15.04.2007 20:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A juz umieszczanie pralni w piwnicy to zupełnie pomylony pomysł (...) Latać z tym wszystkim po schodach w dół, a potem z powrotem na górę? I dlatego pewnie ludziska robią zsyp do pralni . Czyste trzeba przynieść na górę po schodach, niestety Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Anisia3 15.04.2007 21:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 Znieść i tak zawsze łatwiej. Jeszcze windę by sobie zrobili, to może miałoby to sens. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mayland 15.04.2007 21:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Kwietnia 2007 A ja lubię prasować Nie lubię za to wieszać prania Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
novi_ana 16.04.2007 06:05 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 moja szwagierka ma w projekcie pralnię na górze z balkonem przy garderobie, garderoba przy sypialni.. idealne rozwiązanie; no prawie.. żeby było idealnie musi mieć jeszcze najważniejszy sprzęt do prasowania - telewizor i odtwarzacz dvd Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
mikita 16.04.2007 06:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 żeby było idealnie musi mieć jeszcze najważniejszy sprzęt do prasowania - telewizor i odtwarzacz dvd To tak jak ja. Nie wyobrażam sobie prasować w zupełnie odrębnym pomieszczeniu - jak na jakiejś zsyłce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Whoever 16.04.2007 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Kwietnia 2007 byl to dylemat.parter - przy oddzielne pomieszczenie przy kuchni ze sypem z gory. Kuchnia/Pokoj rodzinny to centrum zycia. Dzieci sie bawia itp. Poco sie odizilowywac od swiata. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lubosz karwat 17.04.2007 18:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 17 Kwietnia 2007 Ja mam pralnie obok lazienki nawet jest wejscie doi niej z lazienki:) ale sa rowniez drzwi i pralki wogole nie slychac. A ze pralnie jest z lazienka polaczona to u mnie jest bardzo praktyczne. A lazienka nie stracila na uroku Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lasche 19.04.2007 05:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A czy ktoś użytkuje pralkę w kuchni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Mikazuu 19.04.2007 16:31 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 19 Kwietnia 2007 A czy ktoś użytkuje pralkę w kuchni? tak. również wygodne rozwiązanie, ale warto wtedy zainwestowac w cichy sprzęt.... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
lilajar 20.04.2007 14:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 A jak duza macie pralnie? czy 4 metry wystarczy? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
beaz 20.04.2007 21:37 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 Mam mieć pralnię na górze, obok łazienki. Beata Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
bratki 20.04.2007 21:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 20 Kwietnia 2007 U nas w planie trochę nie standardowo. Pralka (i suszarka) zamieszkają w łazience parteru (gościnno/gospodarczej), a zapleczem do suszenia nieelektrycznie będzie noclegowy pokój gościnny (lub wolne powietrze), garderoba też w parterze tuż obok - ta całość w skrzydle oddzielonym dyskretnie od kuchni i salonu. Nie wyobrażam sobie przebierania się na piętrze przy sypialni. Tam w najlepszym razie może być komódka z zapasową bielizną. Zabiegałabym się na śmierć po schodach (przebieram się po przyjściu do domu, czasem parę razy jesli np. idę jeszcze na trening, mam po kieszeniach tuziny ważnych notatek, nie jestem przesadnie zdecydowana i nie wiem czy mi się strój podoba dopóki nie włożę butów , prasuję dopiero jak wybiorę co chcę włożyć - więc deska może stać prawie na stałe w rzadko używanym pokoju gościnnym, a wreszcie pierzemy na okrągło, ale po troszku, więc też musi być blisko i nie po schodach). Poza tym śpimy w rodzinie w różnych porach i lepiej, gdy obudzeni nie kotłują się przy śpiących. Wreszcie "niezależnie o której wstanę z łóżka, budzę się koło 9.00" i to po kawie. Trochę to kłopotliwe przy wybieraniu co mam na siebie włożyć. W piwnicy będzie tylko tzw. brudna pralnia przy kotłowni - czyli koryto do prania dywaników, psa, czy innych takich - i szlus. Sama jestem ciekawa czy to się sprawdzi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
marcin-jogo 22.04.2007 22:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 22 Kwietnia 2007 U nas pralnia na poddaszu w odzielnej częsci domu(nad garażem) Blisko sypialnie, garderoby,łazienki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 24.05.2007 11:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Kupilam dom, jest piwnica, parter i pietro i mam dylemat, gdzie zorganizowac pralnie? Zmienialam juz kilka razy zdanie na ten temat i znowu sama nie wiem. Czy w piwnicy w kotlowni, pomieszczenie ma ponad 10 m2, czy na pietrze w lazience dzieci tez 10 metrowej. Druga lazienka bedzie przy sypialni bez wejscia z przedpokoju. Moze zrobic zsyp do kotlowni czy zrobienie go duzo kosztuje? Pomocy Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 24.05.2007 11:39 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Malam ten sam dylemat:gdzie zrobic pralnie-w piwnicy czy w gornej lazience.Oj dlugo sie zastanawialam-decyzja zapadla bedzie u gory.A teraz dlaczego: mam duza piwnice wiec logicznie biorac moglam zrobic w piwnicy (nawet biorac pod uwage zsyp na brudne ubrania) ale jak sie tak glebiej zastanowilam i wyobrazilam siebie latajaca kilka razy dziennie do piwnicy z gory po jakas bluzke ,a to cos dziecku przeprasowa(prasowalnia tez by tam byla)itd - decyzja padla na gorna lazienke. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 24.05.2007 12:28 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Nasza pralnia jest na piętrze - czyli na kondygnacji gdzie znajdują się wszystkie sypialnie skąd "płynie" większość rzeczy do prania.Przeznaczyliśmy na nią oddzielne pomieszczenie (nigdy więcej sznurków i suszarek w łazience) i łączy w sobie funkcje pralni, suszarni i prasowalni. Usytuowaliśmy ja z dala od sypialni (w kątku obok pracowni, żeby ewentualne hałasy nie przeszkadzały domownikom). Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts