agika 24.05.2007 12:49 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no wlasnie, na pewno zdecydowalabym sie na pralnie na pietrze bez zastanawiania, gdybym miala na to oddzielne pomieszczenie. Jednak w przypadku, gdy musialabym zmniejszyc lazienke, zeby takie pomieszczenie wygospodarowac, mam dylemat. Na pietrze bede miala garderobe i sypialnie, tam na pewno bedzie prasowanie. Moze jest ktos , kto ma w piwnicy i jest zadowolony z takiego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
anyżka 24.05.2007 14:22 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 wyobrazilam siebie latajaca kilka razy dziennie do piwnicy z gory po jakas bluzke ,a to cos dziecku przeprasowa(prasowalnia tez by tam byla)itd. I tu jest pies pogrzebany Czy pralnia w sensie pralka + suszarka/sznurki? Czy pralnia i prasowanie i jeszcze przechowywanie jakiś rzeczy - skoro biegac po bluzkę? Ja mam pralkę i "sznurki" w kotłowni w piwnicy. A wysuszone pranie zabieram na górę - rozstawiam deskę przed telewizorem i spokojnie prasuję. A jak coś pojedynczego mam przeprasować, to też nie muszę ganiać na dół, bo mam deskę i żelazko pod ręką, czyli w garderobie przy sypialniach. Jak bym nie miała garderoby, to deska pewnie zanlazła by miejsce w szafie w sypialni i też byłaby pod ręką. Oczywiście mając osobne pomieszczenie u góry na pralnie fajnie jest mieć ją pod ręką. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ocia79 24.05.2007 14:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 pralnia,prasowalnia,przechowalnia -mam osobne pomieszczenie przy lazience na to wiec powinno byc ok. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Majka 24.05.2007 15:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 no wlasnie, na pewno zdecydowalabym sie na pralnie na pietrze bez zastanawiania, gdybym miala na to oddzielne pomieszczenie. Jednak w przypadku, gdy musialabym zmniejszyc lazienke, zeby takie pomieszczenie wygospodarowac, mam dylemat. Na pietrze bede miala garderobe i sypialnie, tam na pewno bedzie prasowanie. Moze jest ktos , kto ma w piwnicy i jest zadowolony z takiego rozwiazania? a rura od kanalizacji na jakiej wysokosci sobie biegnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 24.05.2007 17:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 a jakie znaczenie ma kanalizacja? Biegnie pod sufitem w piwnicy... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
żużaczek 24.05.2007 18:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 myśę, że chodzi o usytuowanie odpływu od pralki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tuuska1 24.05.2007 19:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 Moja pralnia-tzn pralka ,sznury do suszenia , są w kotłowni , deska do prasowania w spiżarni, a ubrania prasuję przed tv w salonie . Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 24.05.2007 19:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Maja 2007 wszystkim Wam dziekuje za odpowiedzi. Tuusko czy masz kotlownie w piwnicy czy na poziomie parteru? Najgorszy dla mnie jest temat suszenia, bo pralka i ewentualna suszarka elektryczna, to nie problem, tylko te sznurki....Jeszcze sie wacham, musze pomyslec, jak macie jeszcze jakies uwagi i doswiadczenia, szczegolnie osoby, ktore maja piwnice i tam pralnie, bede wdzieczna Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 25.05.2007 11:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Moja pralnia-tzn pralka ,sznury do suszenia , są w kotłowni , deska do prasowania w spiżarni, a ubrania prasuję przed tv w salonie . I ja tak wlasnie zamierzam. Kotlownie mam na parterze (piwnicy nie mam) w dodatku obok wiatrlapu, wiec wiosna, latem i jesienia blisko do wyjscia na dwor, zeby wywiesic pranie. Zadnego biegania z mokrym praniem po schodach (z piwnicy albo pietra). Lazienka na poddaszu jest nad kotlownia i zrobilam zsyp na pranie z rury kanalizacyjnej. Koszt okolo 200zl. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
liwia 25.05.2007 20:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Pranie tylko u góry, nie cierpie chodzić i nosić wszystkiego po schodach. A tak z drugiej strony, ale my mamy problemy może niech mężowie się zastanawiają gdzie będą wieszać pranie i je nosić.? To był oczywiście żart, ale szkoda,że nie rzeczywistość. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 25.05.2007 21:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Moj maz na pewno nie wiedzialby co z tym praniem zrobic Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 25.05.2007 21:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 KozAnko bardzo jestem ciekawa jak taki zsyp moze wygladac i ile miejsca zajmuje obudowanie go. Czy moglabys jakies zdjecia wrzucic? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
KozAnka 25.05.2007 21:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 25 Maja 2007 Niestety nie mam zdjec obudowanego zsypu, ale taki sam zsyp ma kze i zdjecia sa w jego dzienniku budowy. http://forum.muratordom.pl/viewtopic.php?t=38446&start=60Z tym, ze on ma obcieta rure rowno z sufitem, a ja mam zostawiona i moja konczy sie 1m nad podloga. Pod nia bedzie stal jakis kosz. Rura jest w rogu kotlowni i zostala obudowana plytami GK na ktore zostaly naklejone plytki. Sama obudowa nie zajmuje duzo miejsca, bo to zaledwie grubosc plyty+klej+plytka, czyli jakies 2cm. Nie pametam jaka srednice ma rura, ale cos okolo 30 cm. Troche jest odsunieta od sciany. Caly ten prostopadloscian ma w podstawie wymiary na pewno nie wieksze niz 45X45 cm. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 27.05.2007 05:16 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Moja pralnio-suszarnia to małe pomieszczenie na parterze- 180cm szerokości, tuż przy CO. Zmieściłam dwie suszarki pod sufitem i jedną stojącą, która wędruje nieraz na taras, w celu szybszego suszenia. Jeśli suszarnia, to koniecznie z oknem, nawet maleńkim. Wszystko schnie błyskawicznie i nie ma problemu z wilgocią. Moim zdaniem odpada przechowywanie ubrań tam gdzie ono schnie, właśnie z powodu wszędobylskiej wilgoci.Z prasowaniem nie ma problemów. Ja mam deskę notorycznie rozłożoną w garderobie, tam pranie segreguję, układam, prasuję i rozwieszam. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 27.05.2007 10:06 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Maja 2007 Magdo72, czy prasujesz bez telewizji? Ja ciagle mam tyle tego, ze nie wyobrazam sobie samotnego stania i prasowania w oddzielnym pomieszczeniu, jak sobie z tym radzisz? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.05.2007 10:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 u mnie wejście do pralnio- suszarni będzie z łazienki. Ok. 5 mkw. Planuję zawiesić pod sufitem dwie suszarki plus dodatkowo mieć do rozłożenia jedną stojącą. W pomieszczeniu jest okno 80x80, które można uchylić i otworzyć. Wychodząc z łazienki 2 m dalej jest nasza sypialnia, z której jest wejście do garderoby. Ale nigdy w życiu nie będę prasować w garderobie. Bez telewizora? Jeńki....to nie dla mine. Na lato kupiłam na allegro suszarkę do ogrodu http://aukcja.onet.pl/show_item.php?item=196256353. U moich rodziców sprawdza się rewelacyjnie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 28.05.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Agnieszko a ile metrow ma lazienka z ktorej wchodzi sie do pralni? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agnieszkakusi 28.05.2007 10:58 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 14m Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
ankamienna 28.05.2007 17:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 moja pralnia jest wneka przy lazience takim malym pomieszczeniem , domek parterowy wszedzie bllisko Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 28.05.2007 20:56 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 28 Maja 2007 Dzieki Agnieszko Ankamienna, czy moglabys cos wiecej napisac o swoim rozwiazaniu a najlepiej wrzucic zdjecia. Moja sytuacja jest taka, ze mam pomieszczenie 10 metrowe, z ktorego chce zrobic lazienke dla dzieci oraz wygospodarowac miejsce zamykane na pralke i wieszaki. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts