klememi 31.05.2007 19:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 Tam gdzie sypialnie i garderoby, czyli na pietrze. A jak wydzielic? Karton-gips i drzwi przesuwne. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 31.05.2007 20:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 31 Maja 2007 a moze jest ktos kto lata z praniem do piwnicy i jest zadowolony z tego rozwiazania? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 01.06.2007 06:01 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dom całkowicie parterowy. Pralnię zrobiliśmy przy łazience dzieci...z nich jest jednak najwięcej prania... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 01.06.2007 08:34 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kabaimycha a lazienka dzieci, to ta z sauna? Mam jeszcze pytanie czy zadowolona jestes z posiadania garderob przy pokojach kosztem zmniejszenia ich, bo sama jestem jeszcze na etapie, kiedy moglabym je wydzielic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
kubaimycha 01.06.2007 13:38 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Kabaimycha a lazienka dzieci, to ta z sauna? Mam jeszcze pytanie czy zadowolona jestes z posiadania garderob przy pokojach kosztem zmniejszenia ich, bo sama jestem jeszcze na etapie, kiedy moglabym je wydzielic. Tak, saunę przerobiliśmy na pralnię. Naszą łazienkę powiększyliśmy do ok. 9 m2 i tam będziemy mieli kabinę z łaźnią parową (Ravaka zresztą ). Garderoba w sypialni została wydzielona m.in. z kawałka gabinetu. Jeśli chodzi o garderoby w pokojach dzieci to myślę, że pomysł jest jak najbardziej trafiony. Moi znajomi (też z dwojgiem maluchów) mają i są zadowoleni... Myślę, że garderoba, nawet nie za duża to lepsze wyjście niż szafa, która też przecież zabiera trochę miejsca... ...ale wszystko oczywiście jest kwestią gustu... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
agika 01.06.2007 21:12 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 1 Czerwca 2007 Dzieki za odpowiedz Kubaimycha . Macie fajny projekt, przede mna jeszcze wiele rozwazan, bo kupilam gotowy dom i teraz kilka przerobek mnie czeka, pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
magda72 02.06.2007 14:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 2 Czerwca 2007 No niestety prasuję bez telewizora. Choć na wszystko znajdzie się sposób. Przy otwartych drzwiach widzę telewizor w pokoju obok . Ale mówię Wam, tam gdzie się suszy pranie powinno być okno- schnie błyskawicznie. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 11.10.2008 17:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Witam, Jeśli macie ciekawe pomysly na efektywne rozplanowanie pralni - podzielcie się proszę Ostatnio mocno o tym rozmyślam - jedną dużą łazienkę na dole podzieliłam na 2 częsci - jedna to będzie tzw WC dla gości - zostawilam 1,5 m, reszte oddzielilam ścianka i pozostało 180x230 cm na pralnie (wejscie przez WC). Chciałabym wstawić tam pralkę, suszarkę podwieszaną, jakąś półke na wszelkie detergenta no i ktoś mi ostatnio podsunął pomysl na jakąś podwyższoną wanienkę zamiast zlewu roboczego. A jak bedzie trzeba to i ktoś się tam wykąpie Chciałabym optymalnie wykorzystać tę powierzchnię - może macie jakieś swoje/podpatrzone pomysły na pralnię które się sprawdziły? jakieś konkretne warte polecenia suszarki? wszelkie pomysły mile widziane ! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 11.10.2008 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ja mam właśnie taką "podwieszoną" wanne (70x100) i szczerze polecam takie rozwiązanie Co do reszty nie podpowiem bo oprócz wanny i pralki nic w mojej pralni jeszcze nie ma a i pomysłów brak Będę więc tu zaglądać może też coś podpatrze ciekawego Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 11.10.2008 19:32 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Witam My rowniez mamy taka wanne "podwieszana"....juz teraz (jeszcze nie mieszkamy) suuuper sie sprawdza i naprawde polecam takie rozwiazanie. na zdjeciu obok wanny jest miejsce na pralke...ktorej sie jeszcze nie dorobilismy :) http://img504.imageshack.us/img504/9131/dscn2548ds8.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.10.2008 20:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Powiem szczerze,ze pralnia to mi sie kojarzy z socjalizmem i domem wielopokoleniowym.Jakos nie przejmowalismy sie masami prania,gdyz mamy pralke i dobre proszki...wiec takie pomieszczenie w ogole u nas nie zajmuje duzo miejsca,jednak mam taka sama suszarke nascienna jak na zdjeciu powyzej,umywalke zwykla i pralke w pomieszczeniu wielkosci 160x200,ze skosem...Dodatkowo tej samej firmy mamy suszarke rozpieta pom. 2 przeciwnymi scianami i uwazam,ze do prania zwyklych rzeczy i dla liczby dowmonikow w liczbie 4,wiekszych bajerow i ulepszen nie warto chyba robic...Moze jeszcze odplyw w podlodze? Planowalem ciemnie miec...ale za malo miejsca...wowczas blaty,wanny bylyby...ale tak....wrzuta do praleczki,powieszenie i suszenie... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Ana27 11.10.2008 20:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 U nas priorytetem byla spizarnia i wlasnie pralnio - suszarnia .....w projekcie nie bylo przewidzianego na to miejsca ale postanowilam, ze zamiast 4 pokoi bedzie 3 i wlasnie takie pomieszczenie w ktorym bede mogla prac, suszyc pranie , prasowac itd. .....obecnie w mieszkaniu pranie suszy sie w pokoiku , w ktorym jest tez deska do prasowania ...nie wyglada to za ciekawie ,.....i wlasnie dlatego postanowilismy, ze w domu bedzie dodatkowe miejsce na takie rzeczy Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Lookita 11.10.2008 20:24 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Ja zreygnowalem z garderoby,powiekszjac ja wstawilismy pralno-suszarnie,gdyz nie wyobrazalismy sobie suszyc w lazienkach prania lub w kotlowni.3 lazienke z projektu zamienilismy na-wolna przestrzen i doswietlenie velem jej klatki schodowej....Spizarnie wchlonela kuchnia otwarta,mamy tam dodatkowe cargo,bo spizarnia maluska byla...Rozumiem i szanuje cudze potrzeby,ale mimo wszystko doradzam minimalizowanie obowiazkow pralniano-suszarnianych ale wydzielic ytrzeba te pomieszczenia... Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 11.10.2008 20:40 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 11 Października 2008 Moze jeszcze odplyw w podlodze? A co masz do odpływu w podłodze? Ja mam i nie powiem że się nie przydaje, często wykorzystuje do mycia psa czy do opłukania dużych kwiatów z kurzu W następnym domu tez bym zrobiła taki odpływ tyle że wziełabym do roboty lepszych "fachowców" (obecnie mam trochę za mały spadek na płytkach ) Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 12.10.2008 09:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 wielkie dzięki za wypowiedzi i zdjęcia, właśnie zastanawiałam się jak taka podwieszana wanna ma wyglądać. No i mi się rozjaśniło No właśnie - odpływ w podłodze. Też o tym myślałam, ale słyszałam opinię, że syfon, który tam jest trzeba regularnie zalewać wodą, inaczej śmierdzi. A co na to posiadacze odpływów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
CoolaTT 12.10.2008 11:23 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Kafelki do wysokości 2m Blad MDF z wpuszczaną komorą gospodarczą Bateria z wyciąganą wylewką suszarka ścienna wysokości 180 cm i jak kasy by starczyło to byłaby Pralka i Suszarka http://images45.fotosik.pl/14/4134e8b9beef87f4med.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Izulek 12.10.2008 11:47 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 Witam My rowniez mamy taka wanne "podwieszana"....juz teraz (jeszcze nie mieszkamy) suuuper sie sprawdza i naprawde polecam takie rozwiazanie. na zdjeciu obok wanny jest miejsce na pralke...ktorej sie jeszcze nie dorobilismy :) http://img504.imageshack.us/img504/9131/dscn2548ds8.jpg Ana, super to wygląda. Mam prośbę możesz mi napisać jak długa jest ta ściana od drzwi do ścianki kolankowej i jakie wymiary ma wanna? Mam na myśli podobne rozwiązanie i jestem ciekawa czy u mnie się to zmieści. Stąd prośba o wymiary. Pozdrawiam Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
zetka 12.10.2008 12:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 12 Października 2008 No właśnie - odpływ w podłodze. Też o tym myślałam, ale słyszałam opinię, że syfon, który tam jest trzeba regularnie zalewać wodą, inaczej śmierdzi. A co na to posiadacze odpływów? Jasne że trzeba zalewać jeśli się rzadko korzysta. Ale tak samo jest z wanną, prysznicem czy umywalką - jeśli by nie były używane woda z syfonu też by w końcu wyparowała i trzeba by zalać żeby nie śmierdziało. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Patisiak 14.10.2008 14:20 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Października 2008 no chyba że tak... ale skoro biorę pod uwagę to, że może wyschnąć, to chyba znaczy że nie będzie mi tak potrzebne... mam jeszcze pytanie do Any27 - jakie wymiary ma Twoja wanienka? czy spotkałaś kilka rodzajów? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
DorciaIQ 24.10.2008 16:09 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 24 Października 2008 Jeszcze do wygodnych pomysłów dorzuciłabym pralkę ładowaną od góry - nie trzeba się wyginać w chińskie osiem coby pranie wyciągnąć, a podczas wyciągania nie spada na podłogę/nie trzeba podstawiać miski czy czegoś Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts