Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Drzwi do garderoby

Luśka

Recommended Posts

• Odpowiedzi 137
  • Utworzony
  • Ostatnia odpowiedź

Najaktywniejsi w wątku

Najaktywniejsi w wątku

Dodane zdjęcia

Dzięki za odp. Na normalne drzwi szkoda mi miejsca, będą po otwarciu zajmować sporo. A tak jak pisałam, znając nas na pewno często ta garderoba zostanie otwarta, bo gdyby były drzwi z holu to normalne drzwi a w sypialni niekoniecznie. Teraz mam w sypialni szafę komandora i te drzwi często mamy nie pozasuwane. Rano jak się szykujemy nie ma na to czasu. Więc właśnie myślałam o czymś innym.... Może łamane albo takie żaluzjowe??? http://www.woodtechnic.pl/oferta.asp?show=0&stxt=&g=0&p=3&los=0,4668198 coś takiego mniej więcej Edytowane przez Klodziki

• 8 months później...

E-mól - dzięki za podpowiedź. Poszperam w necie.

Inka - a z czego je robiliście i jak? Czy macie w drzwiach ościeżnicę? Hm.. chyba głupie pytanie, bo przecież gdzieś zawiasy muszą wchodzić.

Ilona Agata - piękne są te drzwi szklane, ale u nas nie pasowałyby.

A czy kolorystykę dobierałyście do drzwi wewnętrznych czy raczej nie?

Viga nie ma ościeżnicy. kupiłam prowadnice do drzwi łamanych model "apollo" firma chyba valcomp (kosztowała ok 60zł). można zastosować ta prowadnice do szafy (mocować do płyty), ale i tez normalnie do tynku, w zależności od rodzaju materiału zmienia sie tylko dyble. U góry jest tylko malutka prowadnica(rynna), a na dole nie ma żadnej, drzwi sa tylko przymocowane (prawy dolny róg)na takim kołeczku który sie obraca-kreci . Drzwi sa z licowane ze ściana w pokoju. Mój mąz był sceptycznie nastawiony do tego pomysły, myslał ze drzwi bedA słabe, ze prowadnica nie utrzyma frontów itp. , ale drzwi chodzą naprawdę super- będziemy robić jeszcze takie z łazienki do pralni.

Drzwi to płyta meblowa oklejana maszynowo 2mm - zastanawiam sie czy ich jeszcze nie okleic forotapeta