pozeracz 03.06.2006 16:44 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Czy jest mozliwe takie wyciszenie lazienki nad salonem zeby nie bylo to uciazliwe? Jak to zrobic? Wolalbym uniknac tych wymuszonych obiegow, chodzi mi o zwyczajne poprowadzenie rury w pionie, ale tak zeby osoby siedzace w salonie nie byly narazone na odglosy...Jestem w tej chwili na etapie wstepnego omawiania projektu i jeszcze wszystko jest mozliwe, moge oczywiscie przeniesc lazienke tak zeby byla nad kuchnia, ale szczerze mowiac cala koncepcja musialaby zostac wtedy wywrocona do gory nogami. Z drugiej strony wolalbym sobie przez nastepnych x lat nie pluc w brode i nie czerwienic sie kiedy goscie siedzacy w salonie beda robic dziwne miny bo ktos na gorze spuscil wode... To jak to jest, da sie, czy sie nie da? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Gryfpc 03.06.2006 16:53 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 My też mieliśmy takiego klina... Mamy łazienki (dziecięcą i naszą) nad jadalnią i nad salonem. Piony kanalizacyjne poprowadzimy w ścianach, a rury zastosujemy te tzw. wyciszające, czy jakoś tak. Chociaż Majster nam powiedział, że "... jak będzie na dole impreza, to i tak nikt nie usłyszy jak się gówienko w rurze chlupie..." Myślę, że ma rację. :D Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
AnetaS 03.06.2006 18:25 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 A jeśli impreza nie będzie głośna. A goście będą siedzieć przy stole i pić kawę, przegryzać ciasteczka i prowadzić rozmowy. Czy wtedy również nic nie będzie słychać. Osobiście wątpię. U mnie pion z górnej łazienki idzie przez kotłownię. W strefie gdzie przebywają goście nic nie słychać. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
pozeracz 03.06.2006 18:49 Autor Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 3 Czerwca 2006 Nie no, zgadzam sie, jesli nic nie zrobimy i beztrosko poprowadzimy rure to nieprzyjemne dzwieki pojawia sie z cala pewnoscia. Zwlaszcza ze raczej zamierzam podejmowac gosci wlasnie kawa i rozmowa, a nie puszczac muzyke czy telewizor na caly regulator.Pytanie czy da sie to skutecznie (calkowicie) wyciszyc i jak to zrobic. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
maria_borowczyk 14.03.2016 20:45 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Marca 2016 I jak Wasze doświadczenia? Udało się bezproblemowo? Też planuję w projekcie łazienkę nad salonem i ciekawa jestem jak u Was wyszło Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
cypryski 15.03.2016 06:42 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Marca 2016 Wg mnie nie ma fizycznej możliwości żeby całkowicie wygłuszyć odgłosy w takiej sytuacji. Z tego właśnie powodu całkowicie przeprojektowaliśmy układ pomieszczeń w naszym domu (łazienka miała być dokładnie nad jadalnią). Co i Wam serdecznie polecam. W przeciwnym razie nieprzyjemne odgłosy są ZAGWARANTOWANE. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts