Miesięcznik Murator ONLINE

Skocz do zawartości

Recommended Posts

Witam, potrzebuję pomocy:

byłem dziś na budowie i widziałem spękania na powierzchni nowo połozonych (1-2 dni temu) tynków tradycyjnych :(

Są w 3 miejscach w domu, majster mówi że nie trzeba kuć ale chciałbym się dowiedzieć co Wy na to?

Jak jest naprawdę - czy mozna to po prostu zatrzeć czy nalezy odkuć i kłaść od nowa?

czekam na podpowiedzi :)

pozdrawiam i dziękuję

Kirkris

https://forum.murator.pl/topic/55196-p%C4%99kni%C4%99cia-na-nowych-mokrych-tynkach-tradycyjnych/

Rysy są efektem skurczu. Gładź gipsowa załatwi sprawę.

a jeśli ktoś nie chce gładzi gipsowej to co???????

Włókna polipropylenowe do zaprawy - 900 g/m3 powinny w znacznym stopniu zapobiec. Można się bawić w pielęgnacje również tylko to mała zabawa jest.

BTW Nie wiem natomiast jak to będzie z częścią wystających z tynku włókien bo do tego etapu nigdy nie dotarłem :wink:

Włókna polipropylenowe do zaprawy - 900 g/m3 powinny w znacznym stopniu zapobiec. Można się bawić w pielęgnacje również tylko to mała zabawa jest.

BTW Nie wiem natomiast jak to będzie z częścią wystających z tynku włókien bo do tego etapu nigdy nie dotarłem :wink:

Papier lub siatka scierny/a.... pieknie wyrównują sciany wykonane w tradycyjnej technologii tynków wapienno-cementowych. I po problemie z włoknami.

A tak na margnesie. Chyba nie po to ktoś wykonuje tynki cementowo-wapienne żeby je później gipsem paskudzić :D