Rafał H 07.11.2007 21:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Listopada 2007 280 tys. to strasznie dużo. My mamy wycenę na 150 tys. za to samo przy cenach materiałów z wiosny gdy były kilka razy wyższe niż teraz. Myślę, że robocizna nie podskoczyła tak znacząco, bo w naszym przypadku nawet wzrost kosztów robocizny o 100% nie podwyższy nam ceny ponad 200 tys. Dziwne. p.s. Darek, czy można się jakoś z Tobą umówić i podpatrzyć jak Rozetka rośnie? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 10.11.2007 11:52 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Listopada 2007 Też nam się wydawało baaaardzo drogo,dlatego tego wykonawcę sobie odpuściliśmy i szukamy dalej.Kosztorys następnej firmy(ten sam zakres robót i materiałów)jest już o 80kpln niższy,ale wciąż szukamy tańszego(i dobrego).Na razie mamy tylko kierbuda i nadzieję że w przyszłym roku się uda zamieszkać w Rozetce. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 15.11.2007 13:57 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 15 Listopada 2007 Halo, jest tu ktoś? znowu spadliśmy na 3-cia stronę. Edi, jak tam lanie betonu, widziałam w albumie że wszytsko przygotowane ... U nas działają hydraulicy, panowie od tynków zrobili sobie przerwę. Mam nadzieję ze nie bedzie mrozów i uda nam sie dokończyć tynki i zrobić wylewki. Mamy też wkopane szambo. W związku z tym mam wielką górę gliny przed domem - oddam za darmo Rozemary, Bodzio co tam u Was? pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 16.11.2007 07:48 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 16 Listopada 2007 Hello u mnie już szczyty widać hahhahaha Więźba czeka , za tydzień wchodzą z dachem chyba ,że nas zasypie. W salonie narazie las, ciężko się przecisnąć. Pokój nad garażem to lotniskowiec , dodajemy jeszcze dwa okna bo jednak będzie za ciemno. pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
MaWi 21.11.2007 13:27 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 21 Listopada 2007 Ciemno wszędzie,głucho wszędzie...Witajcie!Piszcie co u Was nowego,jak postępują prace.My jesteśmy ciągle w tym samym miejscu-projekt jeszcze w adaptacji,a wykonawca nie wybrany,więc nic ciekawego.Pozdrawiamy! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 26.11.2007 07:36 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 no i zasypało nas .....Okienka zamówione , więźba pomału rośnie . Tu OSTRZEŻENIE jako początkujacy budujący składając zamówienie na więźbę powołałam się tylko na zestawienie więźby z projektu w dobrej wierze a tu BABOL I TO WIELKI . Zestawienie pomino że zatytułowane ROZETA 2 dotyczy Rozety z pojedynczym garażem no i brakuje krokwi, murłaty zrobione na mały garaż niby to nic ale jest ......Panie Marcinie projekt niedopracowany pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 26.11.2007 14:43 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 26 Listopada 2007 U nas też zimno, śnieg padał i jest zimno... nie podoba mi sie taka pogoda Edi, gratuluje. Fajnie ze wieźbę stawiacie. Będziecie kłaśc dachówkę jeszcze w tym roku? O wieźbie z projektu się nie wypowiadam bo i tak musieliśmy mieć przeliczoną od początku Nam udało sie pozbyć góry gliny i humusu - teraz mogę spokojnie planować ogród Bodzio - gratuluję okien Rozemary, zapomniałaś o nas ... pozdrawiam wszystkich serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 27.11.2007 06:59 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 U nas też zimno, śnieg padał i jest zimno... nie podoba mi sie taka pogoda Edi, gratuluje. Fajnie ze wieźbę stawiacie. Będziecie kłaśc dachówkę jeszcze w tym roku? O wieźbie z projektu się nie wypowiadam bo i tak musieliśmy mieć przeliczoną od początku Nam udało sie pozbyć góry gliny i humusu - teraz mogę spokojnie planować ogród Bodzio - gratuluję okien Rozemary, zapomniałaś o nas ... pozdrawiam wszystkich serdecznie u nas pogoda do kitu na przemian deszcz i śnieg wrwrr. Tomki, do końca roku chcemy zamknąć dom, myśle że się uda . Wszystko zależy od pogody. Na koniec czerwca mamy sie wprowadzić hahaah a czas leci. pozdr Edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 27.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 27 Listopada 2007 Tomki, do końca roku chcemy zamknąć dom, myśle że się uda . Wszystko zależy od pogody. Na koniec czerwca mamy sie wprowadzić hahaah a czas leci. ja także planuje wprowadzić sie na wakacje , ale mój Tomek studzi moje ambicje... plany także mamy ambitne - do końca roku zamknąć z tynkami i wylewkami , aby tylko nie było za mrozno Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 29.11.2007 20:08 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 29 Listopada 2007 Witajcie też zauważyłem błędy w projekcie. Mam już poprawione zestawienie i to przez samego projektanta.Jak ktoś chce to prześlę. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tech_nik 30.11.2007 08:07 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 30 Listopada 2007 Witajcie też zauważyłem błędy w projekcie. Mam już poprawione zestawienie i to przez samego projektanta. Jak ktoś chce to prześlę. Cześć! To ja poproszę na [email protected]. Dzięki! Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 04.12.2007 11:13 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 4 Grudnia 2007 WITAJCIE coś cieniutko u nas , nie piszecie co się dzieje .........na szczęście nie na trzeciej stronie.... Więźba już na dachu teraz łaty i folia , w albumie nowe fotki .pozdr Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
tomki 4 05.12.2007 09:11 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witajcie Dzisiaj od 7.00 panowie robią nam wylewki , jutro mają skończyć . Może w przyszłym tygodniu przyjdą kończyć tynki ... Edi gratuluję wieźby Jak domek ma już dach to już widać i czuć ze to domek pozdrawiam serdecznie Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.12.2007 12:29 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witajcie Taki czas i w dodatku niepewny. U nas za dzień pozowlenie prawomocne i dopinanie szczegółów wykonawczych oraz zabezpeiczenie materiałów. Może cos trzeba będzie jeszcze zmienić. Zobaczymy. Planujem na koniec maja rozpocząć i w 2008 tylko stan surowy otwarty. Pomalutku a do celu. W końcu dla siebie to robimy. Łatwo coś sknocić. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 05.12.2007 13:03 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 Witajcie Taki czas i w dodatku niepewny. U nas za dzień pozowlenie prawomocne i dopinanie szczegółów wykonawczych oraz zabezpeiczenie materiałów. Może cos trzeba będzie jeszcze zmienić. Zobaczymy. Planujem na koniec maja rozpocząć i w 2008 tylko stan surowy otwarty. Pomalutku a do celu. W końcu dla siebie to robimy. Łatwo coś sknocić. haha juz widzę po malutku ... jak się zacznie to byle szybko się wprowadzić bo tak się chce.... A nam skrzydełka podcieli gaz bedziemy mieli ale nie na przyszła zimę kto wie kiedy ?! Plany legły w gruzach miał być zwykły duzy kominek a zmuszeni będziemy na płaszcz wodny.Nieciekawie butle na rok wtawić ??? edi Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 05.12.2007 13:15 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 5 Grudnia 2007 haha juz widzę po malutku ... jak się zacznie to byle szybko się wprowadzić bo tak się chce.... A nam skrzydełka podcieli gaz bedziemy mieli ale nie na przyszła zimę kto wie kiedy ?! Plany legły w gruzach miał być zwykły duzy kominek a zmuszeni będziemy na płaszcz wodny.Nieciekawie butle na rok wtawić ??? edi Zadrza się. W cały ten proces trzeba wkalkulować ryzyko. U nas prąd już będzie lada dzień, woda są juz uzgodnienia, gaz też kwestia przekopu a kanalizacja na wiosnę. Tylko kasia (znaczy się kasa) i zakasac rękawy do roboty. Byle starczyło sił i wytrwałości. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 07.12.2007 08:41 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 7 Grudnia 2007 WITAJCIE U nas już wiecha na mikołaja. pozdr Edihttp://foto2.m.onet.pl/_m/1d5f1226033e6bf294e42d02ccfba8ee,5,19,0.jpghttp://foto1.m.onet.pl/_m/e2cb25aeb95e8ef7d372e1d8e33bac89,5,19,0.jpghttp://foto0.m.onet.pl/_m/dba33eda5c571b04426481b562ce85e4,5,19,0.jpg Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 09.12.2007 10:19 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 9 Grudnia 2007 Moje gratulacje. Jak narzaie pogoda dopisuje tym co pracują. Czy dawałeś jeden pustak więcej niż w projekcie na ścianę kolankową?Jak z tymi balkonami budowlańcy nie chcieli robic jakis podpórek, ze za wystajacy i bedzie problem? Widzę, że jednak zastosowałeś belkę stalową. Jaki był powód, wiekszość rezygnyje, lub wzmacnia druga drewnianą, co twój kierownik o tym sądzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
edi13 10.12.2007 08:50 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 10 Grudnia 2007 My podnieśliśmy o jeden pustak - mamy wiecej miejsca na podaszu, balkony zostawiliśmy jak w projekcie choć ostatnio inny budowlaniec stwierdził, że można je było zmienić są za grube a w konsekwencji zabierają światło. Belka zostala, dzieki niej nie ma słupów w pokojach .pozdr Edi Moje gratulacje. Jak narzaie pogoda dopisuje tym co pracują. Czy dawałeś jeden pustak więcej niż w projekcie na ścianę kolankową? Jak z tymi balkonami budowlańcy nie chcieli robic jakis podpórek, ze za wystajacy i bedzie problem? Widzę, że jednak zastosowałeś belkę stalową. Jaki był powód, wiekszość rezygnyje, lub wzmacnia druga drewnianą, co twój kierownik o tym sądzi? Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
asterix38 14.12.2007 10:54 Zgłoś naruszenie Udostępnij Napisano 14 Grudnia 2007 Witajcie Czy ktoś może ma wyliczenia ile ceramiki Porotherm 25 lub 30 wchodzi na rozetkę 2? Ile połówek ile 3/4. Cytuj Odnośnik do komentarza Udostępnij na innych stronach Więcej opcji udostępniania
Recommended Posts